IMG_2231

7 tips tegen rimpels

Veel (oudere) vrouwen vinden ze verschrikkelijk: rimpels. Iedereen die ouder wordt krijgt ze. Voorkomen van rimpels bestaat in mijn ogen niet. Echter zijn er wel  tips die er voor zorgen dat er minder snel rimpels ontstaan.

Sommige zullen wel denken: Lydie? Je hebt toch geen rimpels?! Dat klopt! En als ik eerlijk ben, maak ik me totaal geen zorgen over rimpels. Echter weet ik wel dat veel vrouwen zich hier zorgen over maken. Speciaal voor deze vrouwen, deel ik tips.

EET GEZONDE VOEDING

Het eten van gezonde voeding klinkt vrij gemakkelijk. Dit is echter niet zo! Tegenwoordig zitten er in 90% van de producten in de supermarkt e-nummers of toegevoegde suikers. Een ramp voor je huid! Probeer je voedingsschema te richten op producten die recht uit de natuur komen, zoals veel groente en fruit.

IMG_1499

DRINK VOLDOENDE WATER

Je huid van binnenuit hydrateren is erg belangrijk. Probeer minimaal twee liter water per dag te drinken. Dan heb ik het ook écht over water, geen koffie, thee of sapjes.

DRAAG EEN ZONNEBRIL IN DE ZON

Als je in de zon kijkt, knijp je al snel je ogen dicht. Wanneer je een zonnebril draagt, wordt er voorkomen dat je gaat knijpen met je ogen. Dit zorgt ervoor dat er minder snel ‘frons’ rimpels ontstaan. Zelf heb ik een zonnebril van festivalzonnebril.nl.

IMG_2787

De zonnebril die ik op heb valt onder de categorie ‘Cat Eye’. Festivalzonnebril.nl omschrijft de bril als volgt:

‘De Cat-Eye zonnebril is speciaal vervaardigd voor vrouwen en heeft een half frame met een mooie boog. De cat-eye zonnebril oogt vintage en straalt klasse uit. Deze zonnebril doet het goed op ieder festival en is er in verschillende neutrale en opvallende kleuren. De cat-eye zonnebril is er met normaal glas en met gespiegelde glazen. De cat-eye zonnebril is een super retro festival zonnebril.’

IMG_2793

De zonnebril is te koop voor €14,95.

GEBRUIK EEN GOEDE CRÈME

Het is van belang dat de huid van binnenuit goed gevoed wordt, echter is het ook erg belangrijk dat de huid van buiten goed gevoed wordt. Dit door bijvoorbeeld een fijne crème. Zelf gebruik ik iedere ochtend en avond een crème, anders voelt mijn huid droog en trekkerig aan. Ik gebruik zelf de crème ‘Hydra Match’ van Garnier.

IMG_2841

STOP MET ROKEN EN HET GEBRUIK VAN DE ZONNEBANK

Ondertussen is het wel bekend dat roken en zonnebanken ontzettend slecht voor je zijn. Het blijkt dat vrouwen (en mannen) die roken en regelmatig onder de zonnebank liggen sneller rimpels krijgen. Stoppen hiermee dus!

GEBRUIK IEDERE DAG EEN ZONNEBRANDCRÈME OP JE GEZICHT

Net zoals de zonnebank, is de zon ook schadelijk voor de huid. Probeer iedere dag je gezicht in te smeren met zonnebrandcrème. Vind je dit te ver gaan? Wees gerust, want veel foundations en dagcrèmes bevatten al zonnebrandcrème.

Wat zijn jouw ultieme tips tegen rimpels?

Liefs, Lydie

De zonnebril is opgestuurd door festivalzonnebril.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *