omslag

9x resultaat van STOPPEN met stijltang

Ik ben onlangs gestopt met het stijlen van mijn haar. Althans ik ben met mezelf de challenge aangegaan om mijn haar zo lang mogelijk niet te stijlen. Lees snel wat er met mijn haar gebeurde. Binnen 18 dagen al resultaat!

Ik heb eerder al een keer mijn haarroutine met jullie gedeeld. Hierin staat beschreven hoe ik mijn dag elke dag in model breng. Ik heb vaker de vraag gekregen: “Stijl jij je haar dus elke dag?” Ja, dat deed ik! Ik wist ook wel dat het niet gezond was, maar ik had altijd het gevoel dat ik wel ‘moest’. Want ja wie mooi wil zijn, moet pijn lijden. Mijn haar dus…

Hoe het allemaal begon

Toen ik nog geen stijltang had, had ik best wel veel krullen. Helaas wist ik toentertijd niet goed wat ik er mee aan moest en dat resulteerde in pluizig haar. “Ik vind krullen maar stom, ik kan er niks mee.” Dat is wat je me regelmatig hoorde zeggen. Ik was ervan overtuigd dat stijl haar veel makkelijker en mooier was. Het standaard fenomeen; meisjes met stijl haar willen krullen en meisjes met krullend haar willen stijl haar. Tot grote spijt van mijn moeder kocht ik daarom een stijltang en ging ik ermee aan de slag.

Totdat op een dag…

Op 12 maart ben ik met een vriendin, Renie, naar Soixante Neuf geweest. Toen ik tijdens het klaarmaken vond dat mijn haar niet (goed genoeg) zat, heb ik snel nog even wat gekke plukken recht gemaakt. De dag erna ging ik samen met Renie naar een high tea van een vriendin die jarig was geweest. Uit pure luiheid had ik mijn haar niet gedaan en droogde het mooi krullend op. Toen realiseerde ik me dat ik mijn haar misschien maar eens moest gaan omarmen en mijn krullen moest koesteren.

Om die redenen ben ik op 19 maart naar de kapper geweest om mijn haar één keer te laten bijpunten en het dan vervolgens bij te houden. Om mijn haar uiteindelijk gezonder te laten worden. Ondertussen heb ik mijn haar 40 dagen niet gestijld. Na 18 dagen zag ik al best wel een aantal grote verschillen door het vermijden van hitte in mijn haar.

1. Mijn haar is zachter
Ik hou er erg van om aan mijn haar te zitten. Toen ik nog wel eens achter de kassa bij de Albert Heijn zat, kreeg ik dit ook vaker te horen: “Blijf eens van je haar af”. Het is nu dan ook veel fijner om aan mijn haar te zitten aangezien het veel zachter is. Ik denk dat ik nu zelfs nog vaker aan mijn haar zat dan voorheen.

2. Mijn haar is veel minder snel vet
Wat ik erg prettig vind, is dat mijn haar veel minder vet is. Vaak had ik bij dag twee al de neiging om mijn haar weer te wassen. Nu stel ik dit veel langer uit. Vaak als ik nu mijn haar ga wassen, hoeft het nog niet eens. Dus wellicht een goede tip voor mensen die snel vet haar hebben en die regelmatig een stijltang gebruiken. Voor mij werkt het in ieder geval.

13. Mijn haar heeft minder gespleten punten
Oké, misschien logisch aangezien ik net naar de kapper ben geweest. Maar vaak had ik na 3 weken na mijn kappersbezoek weer last van enkele gespleten puntjes. Door je haar met hitte te bewerken krijg je nu eenmaal gespleten punten. Zelfs als je heat protector gebruikt. Aangezien ik daar nu mee gestopt ben, heb ik hier dus minder snel last van.

4. Mijn haar voelt sterker aan
Mijn haar voelt sterker aan. Dit kan ik niet echt uitleggen, maar grote kans dat dit wel zo is. Je haren zijn erg kwetsbaar wanneer je je haar met hitte bewerkt. Je haar kan namelijk eerder afbreken. Dat gevoel is nu veel minder. De conditie van mijn haar is sterk verbeterd.

5. Glanzender
Mijn haar is een stuk glanzender. Wanneer je je haar stijlt of krult, haal je het vocht dat in je haar zit eruit waardoor je haar er een stuk doffer uitziet. Wanneer je je haar laat zoals het is, behoudt het zijn natuurlijke glans en ziet het haar er een stuk gezonder uit.

6. Meer volume
Ik heb geluk dat ik van mezelf vrij veel volume heb. Met de stijltang haalde ik gelukkig ook niet alle volume uit mij haar, maar wel voor een groot gedeelte. Ik heb nu volume vanaf de haaraanzet tot aan de haarpunten!

7. Het ruikt lekkerder
Heb je wel eens aan je haren geroken na het stijlen of krullen? Misschien ben je zo gewend aan de geur dat je het niet meer ruikt, dat had ik althans. Je haar kan een beetje verbrand ruiken na het gebruik van een stijltang. Het kan je haar zijn, maar ook de producten die je in je haar hebt gedaan. Die verbrande geur is dus niet meer aanwezig, maar de heerlijke geur van mijn shampoo, conditioner en haarserum, mmmm.

28. Minder klitten
Dit is eigenlijk een resultaat van het feit dat ik minder gespleten puntjes heb. Haar met gespleten puntjes heeft vaak meer klitten. Ik moet zeggen dat ik nog steeds wel klitjes heb, maar vaak komt dit omdat mijn haar zich helemaal om elkaar heen krult. Deze soort klitten zijn overigens makkelijk door te kammen of borstelen, Bye curls.

9. Complimentjes
En als laatste; complimentjes. Veel mensen vragen nu waarom ik überhaupt ooit ben begonnen met stijlen. Ja, het enige wat ik daarop kan zeggen is; onzekerheid in de puberteit.

En nu?

Op de 41e dag, de dag van het feest van mijn vriend, heb ik mijn haar weer gestijld. Ik weet ook zeker dat ik voor een feestje de stijl- of krultang weer eens tevoorschijn tover. Want het aller leukste is natuurlijk wanneer je je haarstyle kunt afwisselen. Je wilt toch ook niet elke dag dezelfde kleding aan? Wel ga ik mezelf uitdagen om het alsnog zo min mogelijk te doen

To be continued…

Stijl of krul jij je haar ook regelmatig?

Liefs,

Denise

6 gedachtes over “9x resultaat van STOPPEN met stijltang

  1. Nina Simplynspecial zegt:

    Elke dag stijlen is idd niet goed, maar dat wist je zelf natuurlijk ook al 😉 En tja. meiden met krullen willen stijl en andersom haha. Kortom; het is nooit goed! Goed dat je hier nu bewuster mee bezig bent. Niks mis met je bos krullen, super mooi juist. Ruilen?!

  2. Milou zegt:

    By puntje 9 heb je n foutje denk k? Waaromnje ooit begonnen bent met krullen ? Of met stylen? Heel leuk stuk om te lezen. Ik styl myn haaar ook bujna niet meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *