MAC Bronzing Powder

Bronzer 101 met MAC Bronzing Powder

Kim Kardashian heeft zeer waarschijnlijk een grote rol gespeeld bij de toename in gebruik van bronzers. In het nachtleven werd het al lange tijd gebruikt, maar tegenwoordig zie ik het steeds vaker ook overdag. Vandaag zet ik mijn geliefde MAC Bronzer in het zonnetje, namelijk de MAC Bronzing Powder – Matte Bronze. Daarnaast vertel ik wat meer over het product en wat je er mee kan/wilt bereiken.

MAC Bronzing Powder

 

Dit is de MAC Bronzing Powder – Matte Bronzer. De naam zegt het zelf al, het is een matte bronzer in een mooie warme bruine tint. Deze bronzer gebruik ik vandaag in dit artikel samen met een schuin afgesneden kwast.

Bronzers kun je gebruiken voor twee doeleinden. Als eerste kun je er gebruind en gezond uitzien door een bronzer. Hierdoor kan je zelfs in de winter een mooi getint gezicht hebben. Natuurlijk kun bronzer ook gewoon in de zomer aanbrengen wanneer je bijvoorbeeld niet zo bruin wordt of wanneer je je bruine kleurtje nog een kleine boost wil geven.

Daarnaast kun je met bronzer een schaduw creëren en het gezicht wat slanker laten lijken. Dit doe je door de bronzer aan te brengen onder je jukbeenderen. Vind je het moeilijk de juiste plek te vinden? Zuig dan je wangen eens naar binnen, zo zie je beter waar de bronzer moet worden aangebracht. Ook kan je met je handen voelen hoe je botstructuur loopt. Onder de bolling van je jukbeenderen dien je de bronzer aan te brengen. Vervolgens kan je de bronzer ook aanbrengen op je slapen en onder je kaak. Dit slankt het gezicht nog meer af en maakt het gezicht als een geheel.

MAC Bronzing Powder 1 laagje

(Op deze foto heb ik een laagje van de MAC bronzer aangebracht)

Met bronzer kun je zaken optisch kleiner maken. Heb jij een groot of hoog voorhoofd. Breng dan wat bronzer aan bij je haargrens en blend het naar onderen. Vind jij je neus erg breed? Breng dan wat bronzer aan de zijkanten van je neus aan. Heb je brede kaken? Neem dan ook je kaken mee. Is je kin wat langer? Breng het product aan de onderkant van je kin.

MAC Bronzing Powder 2 laagjes

(Op deze foto heb ik twee laagjes van de Mac bronzer aangebracht)

Bronzer heb je in verschillende varianten, zoals bijvoorbeeld in vloeibare vorm of in vaste vorm, poeder. Ik gebruik het liefst een poedervariant. Daarnaast heb je een matte bronzer, zoals in dit artikel, en een bronzer waar shimmers in zijn verwerkt. Wanneer je diepte in het gezicht wilt creëren, raad ik je aan om een matte bronzer te gebruiken. Dit geeft namelijk een natuurlijker effect. Ga maar na, ken jij iemand met een glinsterende schaduw van nature? De bronzer waar glitters in zijn verwerkt kun je gebruiken om je gezicht meer kleur te geven. De glitters zorgen ervoor dat je huid mooi straalt en je er gezond uitziet alsof je huid van binnenuit straalt. Dit vind ik met name erg mooi in de zomer.

MAC Bronzing Powder 3 laagjes

(Op deze foto heb ik drie laagjes van de MAC bronzer aangebracht)

Let op
Wanneer je bronzer gebruikt, breng dit dan aan op een plek waar je wit licht hebt. Het kan zijn dat de lichten op je kamer geliger zijn en dat je make-up er dan perfect uitziet. Wanneer je vervolgens naar buiten loopt, blijkt het dat je onder de oranje vlekken zit. Daarnaast is het van belang om je bronzer goed uit te blenden. Dit zorgt voor een natuurlijker effect. Tevens is het belangrijk wanneer je bronzer aanbrengt op bepaalde plekken, het hele gezicht nog eens langs te gaan met de bronzer. Dit zorgt voor één geheel. Als laatste wil ik meegeven dat bronzer gebruiken helemaal niet eng is. Het is namelijk heel makkelijk op te bouwen. Zie maar bovenstaande foto’s waarbij ik de bronzer langzaam opbouw.

Wil jij niet zoals Kim Kardashian rondlopen met een super perfect make-up gezicht? Dat kan, persoonlijk vind ik dat ook meer iets voor bij het uitgaan. A Little goes a long way and less is sometimes more! Ga lekker experimenteren en ontdek wat bij jou het beste werkt.

Veel liefs,
Denise

4 gedachtes over “Bronzer 101 met MAC Bronzing Powder

  1. Milou zegt:

    Probeer eens een contourenpallet. Dit kun je ook opbouwen van natuurlijk- tot ‘uitgaansleven’ look. Smashbox heeft een ontzettend mooie met 3 kleuren; licht voor de jukbeenderen etc op te lichten, donker voor de schaduwen en de bronzer voor je hoofd, slaap en evt kin/kaak. Mocht je dit aanschaffen dan ben ik benieuwd naar je blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *