DSC01540

Carnavals make-up look: kat

Het is weer bijna carnaval. Dat betekent dat je jezelf kunt omtoveren tot iets anders! In Limburg (waar Denise en ik vandaan komen), wordt carnaval ontzettend uitgebreid gevierd. De meeste carnavals outfits worden gecombineerd met veel schmink. Echter, wordt er een stuk minder schmink gebruikt in andere provincies (Brabant, Zeeland, etc). Vandaar dat ik vandaag een carnavalslook maak met make-up!

Ik ga mijn gezicht omtoveren tot dat van een (wilde) kat. Als eerst heb ik een donkere foundation gebruikt op mijn gezicht. In eerste instantie ziet deze er véél te donker uit. Echter wanneer de je rest van de make-up toevoegt, valt dit mee. Zelf heb ik de foundation L’Oreal Paris true match foundation gebruikt.

DSC01478

Een heerlijke (oranje) kleur! Verder heb ik mijn gezicht geshaped met bronzer. Ik heb als ware een ‘drie’ getekend op mijn gezicht. Bij mijn haarlijn, onder mijn jukbeenderen en op mijn kaak. Meer weten over bronzer? Lees dan dit artikel.

DSC01492

Verder heb ik gezorgd dat mijn ogen een beetje uitzagen als een cat-eye. Ik heb vanuit mijn ooghoek een lijn met een vloeibare eye-liner getrokken naar de andere hoek. Deze streep maakte ik af met een kleine wing. Verder heb ik onder mijn oog zwarte oogschaduw poeder aangebracht, deze uit mijn naked 2 pallet. Uit het pallet heb ik een goud kleur gebruikt voor onder mijn wenkbrauwen als highlighter. Natuurlijk heb ik deze look afgemaakt met mascara. Eventueel kan je ook nep wimpers gebruiken. Mijn wenkbrauwen heb  ik bijgetekend en de haartje omhoog gekamd (helaas zie je dit niet goed door mijn korte wenkbrauwharen).

DSC01503

Om mijn neus optisch kleiner te maken, heb ik aan beide zijden van mijn neus een donkerbruine oogschaduw gebruikt. Deze heb ik doorgetrokken naar mijn wenkbrauwen.

DSC01513

Hier heb ik de bruine oogschaduw poeder uitgeblend. Zo lijkt mijn neus optisch kleiner.

DSC01517

Verder heb ik de onderkant van mijn neus zwart gemaakt met zwarte oogschaduw. Voelsprieten heb ik erbij getekent met een vloeibare eyeliner en een roze-rode lippenstift gebruikt.

DSC01538

Een makkelijke maar toch een leuke carnavals-look. Natuurlijk kunnen katten oortjes en een leuk pakje hierbij niet ontbreken!

Hoe gaan jullie verkleed met carnaval?

Alvast veel plezier en liefs,

Lydie

6 gedachtes over “Carnavals make-up look: kat

  1. Galina zegt:

    Hier ook een Limbo, maar carnaval sla ik altijd over (shame on me :P). Heel leuke, simpele look en fijn dat je in feite gewoon make-up gebruikt dat de meeste dames waarschijnlijk al hebben liggen of makkelijk aan kunnen komen zonder hele dozen schmink te moeten aanschaffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *