DLR20150516019

De definitie van ‘SEXY’ in andere landen

Veel mensen (ook mannen) zijn tegenwoordig veel met hun uiterlijk bezig. Vaker krijgen vrouwen naar hun hoofd geslingerd dat ze er vast niet mooi uitzien zonder make-up of dat ze make-up dragen om indruk te maken op mannen. Vandaag laat ik zien wat in andere landen als sexy wordt ervaren, want zoals je zal merken kan dit aardig verschillen.

Japan – Scheve tanden
In Japan is er momenteel een trend die heet Yeaba, wat betekent dubbele tanden. Wanneer vrouwen in Japan scheve tanden hebben, wordt dit gezien als jong en schattig. Alsof de tanden nog niet volledig volgroeid zijn. Dit terwijl we in Nederland altijd zo’n recht mogelijk gebit willen. Je kunt deze behandeling laten doen bij bijvoorbeeld een tandarts.

Afrika/Kenia – Uitgerekte oorlellen
In verschillende landen in Afrika bijvoorbeeld in Kenia zijn uitgerekte oorlellen een beauty gebruik. Je ziet het ook wel eens in Nederland mensen met tunnels in hun oren, maar in Kenia spreken ze van erg grote, langgerekte oorlellen. Hoe groter de gaten en hoe lager de oorlel hangt, hoe mooier en hoe langer de vrouw (of man) al bij de stam hoort. De oorlellen worden opgerekt door zware oorbellen, stenen of zelfs met een olifantenslagtand. Wanneer de lel op de gewenste grootte is, worden ze versierd met mooie juwelen.

Korea – V-lijn gezicht
In Korea wordt er zelfs aandacht besteed aan de vorm van het gezicht. Wanneer de kaak in een ‘V’ loopt, wordt dat gezien als de mooiste vorm. Er wordt plastische chirurgie aangeboden om de perfecte vorm te krijgen. Maar er bestaan zelfs ook producten om je kaak smaller te maken.

sexyAfrika/Amazone stammen – Lip schotels
Ook van deze trend heb je vast wel eens iets gehoord of gelezen. Naast dat oorlellen in bepaalde landen worden opgerekt, kunnen ook lippen worden opgerekt waar vervolgens grote schotels in worden geplaatst. Wanneer een meisje in de puberteit komt, worden twee ondertanden verwijdert om plaats te maken voor een piercing in de onderlip. De platen waarmee de piercing wordt opgerekt is van klei of van hout. Deze wordt steeds vervangen door een iets grotere plaat.

Hoe groter de plaat hoe meer de vrouw wordt verlangt. Het wordt gezien als mooi, volwassen en als waarde voor de kudde.

Amerika – Dikke ronde billen
Een trend die je ook in Nederland ziet; mooie ronde billen. Het is een trend die is overgevlogen vanuit het noorden van Amerika. Veel celebrity’s hebben een mooi gevormd achterwerk, denk aan Kim Kardashian, Nicki Minaj, Beyoncé, Kylie Jenner en Jennifer Lopez. Vrouwen werken er hard voor om een volle billenpartij te krijgen en paraderen hier vervolgens trots mee rond. In Nederland kun je zelfs push-up onderbroeken kopen. In andere delen van de wereld, zoals Korea, snappen ze deze trend niet.

sexy2

Tokyo – Gyaru
Ooit gehoord van de trend Gyaru? Het woord Gyaru betekent letterlijk meisje. Vrouwen in Tokyo hebben volumineus blond of fel gekleurd haar. Dragen donkere eyeliner, nepwimpers en dramatische make-up om grote poppenogen te creëren. De Gyaru trend is gebaseerd op Brigitte Bardot. Soms wordt de trend ook gecombineerd met fake tanning.

Midden Oosten – Ogen
In het Midden Oosten leggen vrouwen graag het accent op hun ogen met het motto: ‘The eyes are the windows tot he soul’. Arabische vrouwen spenderen een hoop geld aan zwarte eyeliner om zo hun ogen mooi verleidelijk op te maken. Vooral in Saoedi-Arabië waar vrouwen bijna volledig zijn bedekt spelen de ogen een belangrijke rol bij het hebben van zelfvertrouwen.

China – Lotusvoetjes
In China is de trend om voetjes in te binden lang ‘hot’ geweest. Sinds 1912 is het echter verboden. Wanneer een meisje de leeftijd van vijf bereikte, werden de tenen onder de zool van de voet gebogen. Een gevaarlijk proces aangezien het ziekte, infecties of zelfs dood kon opleveren. Het resultaat van de ‘Lotusvoetjes’ was een apart loopje en speciale voetjes. Het werd gezien als mooi en seksueel aangenaam. Vrouwen met Lotusvoetjes hadden een hoge status aangezien ze niet hoefden te werken. Vrouwen die arm waren hadden namelijk hun voeten nodig om te werken op bijvoorbeeld het land.

sexy 3(Dit is een röntgenfoto van een vrouw met Lotusvoetjes)

Frankrijk – Au natural
En als laatste een trend die recht tegenover een aantal van de bovengenoemde trends staat; au naturel. Franse vrouwen snappen niet waarom vrouwen in Noord Amerika zo veel make-up op doen. Ze vinden dat vrouwen met veel make-up op er ouder uitzien of hun geld verdienen als prostituee. Franse vrouwen willen er graag zo natuurlijk en subtiel mogelijk uitzien, zodat het lijkt alsof ze niet uren voor een spiegel hebben gestaan. Ze geven het meeste geld uit aan crème en lotions om de huid er natuurlijk glad en glanzend uit te laten zien. Franse vrouwen omarmen lichaamshaar en gaan parfum graag uit de weg.

Natuurlijk is het niet zo dat alle vrouwen in Afrika grote schalen in hun lippen hebben en niet alle vrouwen uit het Midden Oosten maken hun ogen exotisch op. Deze trends zijn meer over het algemeen genomen.

Mijn voorkeur gaat uit naar de ronde billen (Amerika), ogen (Midden Oosten) en naar au naturel (Frankrijk).

Wat is jouw favoriete trend?

Liefs,

Denise

6 gedachtes over “De definitie van ‘SEXY’ in andere landen

  1. jeapiebel zegt:

    Dubbele tanden en de V lijn is ook geliefd in Thailand. Uitgerekte oorlellen dat is wel bijzonder, gelukkig woon ik daar niet. 😉 Lotusvoetjes dat lijkt mij pijnlijk, maar zoals je schrijft is dat ook zo.

  2. Mariska zegt:

    Eigenlijk wel interessant dat dat over de wereld zo ontzettend verschillend kan zijn. Ik vind heel clichè maar waar de uitstraling van iemand diegene mooi maken, maar da’s niet echt een trend of wel 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *