essie nail stickers

Essie Sleek Stick Nail Stickers

Nagelstickers is iets waar je in beautyland niet meer vaak wat over hoort. Zelf had er ook nog geen ervaring mee totdat ik de Essie Nagelstickers in mijn Deserve Today Kerstpakket kreeg. In deze blogpost zal ik wat meer vertellen over de nagelstickers en hoe ik ze heb ervaren.

Ik ben altijd al erg benieuwd geweest naar nailstickers. Jaren terug zag ik ze voor het eerst op de nagels van een verkoopster bij Sephora. Moet je nagaan hoe lang geleden dat is, Sephora is al een aantal jaren uit de V&D verdwenen. Een hele tijd later zag ik ze geregeld voorbij komen op het kanaal van Beautygloss. Ik heb me altijd weerhouden om nagelstickers aan te schaffen. Dit omdat in mijn nagels constant beschadigen bij mijn bijbaan. Dit vond ik dan zonde van mijn geld en van de stickers.

Essie is een van de betere merken op gebied van nagelverzorging. Vandaar dat ik erg benieuwd was naar dit product. Ik wist namelijk niet dat Essie ook nagelstickertjes had. Ik vond het patroontje er erg chique uitzien en heb ze daarom bewaard voor afgelopen kerst. Dit patroontje heeft de naam Essie 02 Croc ’n Chiq.

essie nail stickersDit zijn mijn natuurlijke nagels. Helaas zagen ze er op dit moment niet erg mooi verzorgd uit. Zoals ik al vertelde gunt mijn bijbaan mij geen mooi verzorgde handen en nagels. Mijn nagels worden er bros van, ik heb velletjes langs mijn nagelriemen en ik heb regelmatig sneetjes in mijn handen. Mijn handen konden voor kerst dus wel een mooie manicure gebruiken.

essie nail stickersHierboven zie je de verpakking van de nagelstickers. De voorkant is lekker strak en de achterkant bevat een korte, duidelijke beschrijving hoe je de stickers in drie stappen kunt aanbrengen.

essie nail stickersIn de verpakking zit een vijltje met twee zijden, 18 nagelstickers met verschillende maten en een handleiding (iets uitgebreider dan de achterkant van de verpakking).

essie nail stickersHet is erg handig dat de stickers op een doorzichtig vel zitten. Dit maakt het eenvoudig om te kijken welke sticker geschikt is voor welke nagel. Als je kijkt naar je nagels kun je zien dat geen enkele nagel even groot is. Het is even goed kijken welke sticker het best op elke nagel past.

essie nail stickersTip
Knip de nagelstickers in reepjes, zoals je ook ziet zoals op de foto. Laat de maten die even groot zijn aan elkaar vast. Dan hoef je maar voor een hand te zoeken, de ander is natuurlijk hetzelfde. Leg dan de stickertjes op volgorde van links naar rechts. Zo hoef je tijdens het plakken niet meer te zoeken, maar kun je gelijk doorgaan naar de volgende nagel.

Helaas kwam ik er pas na een tijdje achter dat alle stickertjes een stompere en een rondere kant hebben. De ronde kant moet aan de nagelriem-kant. Hier kwam ik achter toen ik het stickertje op mijn middelvinger van mijn eerste hand er niet mooi op kreeg. Let hier dus op bij het klaar leggen.

Hoe breng je de Essie Sleek Stick Nail Stickers aan?
Was je handen met water en zeep. Zorg dat je handen en nagels vrij zijn van een vetlaagje of crème. Dit zodat de sticker beter aan je nagel kan hechten. Als het goed is, heb je op dit moment al uitgezocht welke sticker op welke nagel komt. Haal het stickertje van het doorzichtige velletje af en plaats hem met de ronde zijde aan het begin van je nagel (gezien vanaf je nagelriemen). Wrijf van vervolgens naar het einde van de nagel en probeer dat het stickertje er volledig glad op komt te zitten. Dus zonder luchtbelletjes en vouwtjes. Dit vond ik erg moeilijk, dit lukte me dan ook niet altijd. essie nail stickersWanneer de sticker erop zit, neem je de vijl en vijl je het restant van de sticker af. Dit doe je door de vijl schuin tegen je nagel aan te zetten en schuin naar onderen te vijlen (één richting op).

Als je deze stappen goed doorloopt, zit je nagelsticker er nu op. De eerste tijd zul je de nagelsticker nog voelen op je nagel. Dit gevoel verdwijnt na een aantal uurtjes. Ik zal tot deze tijd ook wachten met bijvoorbeeld handcrème en je handen wassen met warm water. Hierdoor zou de sticker kunnen losweken.

Wat vond ik er van?
Ik vond het ideaal dat wanneer je de sticker hebt aangebracht dat je nagels meteen ‘droog’ zijn. Na het aanbrengen van nagellak moet je namelijk een hele tijd stil zitten. Iets waar ik niet altijd goed in ben. Zeker als ik net mijn nagels heb gelakt, moet ik naar het toilet. Je herkent het wel. Helaas kan ik niet veel vertellen over de duur van de stickers. Ik heb namelijk de dag nadat ik de stickers had aangebracht een aantal wasjes op de hand gedaan. Hierdoor hebben mijn stickertjes los kunnen weken. Ontzettend zonde en misschien ook een beetje dom!

essie nail stickersOver het algemeen ben ik zeer tevreden over dit product. Je moet het gebruik even door hebben, maar dan heb je hele mooie nagels. Zeker als je een leuk printje zoals mijn stickers hebt, zul je merken dat mensen erg onder de indruk zijn van je Nail Art-technieken. Zonder dat je dit heel veel werk heeft gekost. Een ideaal product als je dus geen geduld hebt om te wachten tot je nagels droog zijn, je houdt van leuke printjes en een keer wat anders wilt proberen.

Heb jij wel eens nagelstickers gebruikt?

Liefs,

Denise

5 gedachtes over “Essie Sleek Stick Nail Stickers

  1. De Dotties zegt:

    Toen ze net op de markt kwamen had ik er best wel veel en droeg ik ze vaak! Ik vond het mooi en bleef redelijk lang zitten. Maar nu ze zo wat uit de trend zijn ben ik ze eigenlijk wat vergeten.. Jammer want ik werd er vroeger wel enthousiast van. Misschien moet ik ze gewoon nog eens een kans geven! De stickers dat jij op hebt vind ik trouwens erg mooi!

  2. jeapiebel zegt:

    Essie is zeker een van de betere merken op gebied van nagelverzorging. Jammer dat je nagels zo uitzien wegens je bijbaantje. Zonder heel veel werk en een mooi resultaat op de nagel, ik sluit de optie van nagelstikker zeker niet uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *