haarroutine

Haarroutine – Denise

Regelmatig krijg ik vragen en opmerkingen over mijn haar; “jij hebt zo’n mooi haar”, “wat doe jij allemaal met je haar”, “je haar is zo vol, hoe doe je dat”, et cetera. Vandaag ga ik jullie het een en ander vertellen over wat ik gebruik bij het doen van mijn haar.

Mijn eerste tip bij het creëren van mooi haar is neem je tijd. Dit doe ik ook al moet ik in de ochtend vroeg opstaan. Dit met de eerste reden om rustig wakker te kunnen worden en mijn make-up en haar goed te kunnen verzorgen en als tweede reden omdat ik het leuk vind om deze twee zaken te kunnen doen. Mijn tweede tip is dus dat ik het erg leuk vind om met mijn haar bezig te zijn. Ik denk dat dit de basis stappen zijn die je dient te nemen voor je een mooi kapsel kan creëren. Mijn derde tip is oefenen baart kunst. Denk je dat toen ik tien jaar oud er zo bij liep? Nee!

Het is van belang dat je op zoek gaat naar de juiste haarproducten die geschikt zijn voor jouw haar en werken bij jouw haartype. Sommige vriendinnen zweren bij een bepaald merk en wanneer ik het dan gebruik zit mijn haar futloos en in de knoop. Dit is natuurlijk niet wat je wilt. Dus ga lekker op onderzoek uit.

De producten die ik graag gebruik
Dit zijn producten die ik graag gebruik, maar niet elke dag. Het zijn vrij kostbare producten. Daarnaast went je haar aan producten waardoor de werking van het product kan afnemen. Daarom wissel ik dus graag af met bijvoorbeeld de Conditioner van Dove. Hieronder een aantal favorieten;haarroutine2

  • CHI Infra Treatment, dit is een conditioner die het haar herstelt en versterkt. Het product is zeer geconcentreerd, zodat je maar een kleine hoeveelheid nodig hebt. Het product maakt mijn haar erg zacht en het ziet er na gebruik ontzettend verzorgd uit.
  • In handdoek droog haar gebruik ik graag de CHI Silk Infusion. Een serum die het haar verzorgd en het haar beschermt tegen de hitte van bijvoorbeeld de föhn of de stijltang. Sinds ik dit product gebruik associeer ik de geur met verzorgd haar.
  • Wanneer mijn haar helemaal droog is bewerk ik het haar met de CHI G2. Zelf heb ik de Limited Edition Tahitian Garden. Ik vind het een zeer prettige stijltang aangezien mijn haar er na gebruik erg verzorgd uitziet, het haar blijft in model en daarnaast het glanst erg. Wel heb ik gemerkt dat mijn haar sneller afbreekt met deze stijltang, ondanks de juiste hitte-stand en het serum.

Mijn routine
Ik was mijn haar in de avond meestal met een volume shampoo. Dit is een shampoo waar minder siliconen in zijn verwerkt. Siliconen verzorgen je haar waardoor het wat zwaarder is, slapper valt en maakt het haar sneller vet. Ik breng de shampoo voornamelijk aan op de hoofdhuid en vermijd hierbij de punten van het haar. Wanneer je je haar te vaak wast kan het haar en de hoofdhuid droger worden probeer daarom het wassen uit te stellen. Om mijn haarpunten te verzorgen gebruik ik een conditioner.

Na het douchen wikkel ik mijn haar in een handdoek, borstel ik vervolgens de klitten eruit en verzorg de punten met serum. Soms föhn ik hierna mijn haar, dit doe ik niet altijd. Wanneer ik mijn haar föhn bereik ik het mooiste effect. Het haar zit dan lekker vol en luchtig.

Als ik ga slapen doe ik mijn haar in een staartje of beter nog een vlecht. Dit zorgt ervoor dat er minimale schade is tijdens het draaien en woelen in de nacht.

’s Ochtends haal ik mijn haar uit de vlecht (of staart) en bekijk ik hoe mijn nachtrust mijn haar heeft bewerkt. Vervolgens doe ik  er nog wat serum in en bekijk ik of mijn haar verder bewerkt dient te worden met een stijltang. Soms zijn dit enkele plukken en een andere keer word ik wakker met haar waar ik de deur niet mee uit durf. Dan neem ik mijn stijltang en haal ik deze er doorheen. Ik stijl alleen het begin van mijn haar. Dus niet tot de puntjes, deze laat ik zoals ze zijn. Dit zorgt ervoor dat mijn haar er een stuk natuurlijker uit ziet en behoud het meer het volume. Dit resulteert er tevens in dat mijn haar elke dag anders zit (zie hieronder).

haarroutine5Na het stijlen neem ik mijn haar en doe ik deze in een lage knot achter op mijn hoofd. Dit zorgt voor een mooie slag in het haar. Wanneer je dit meteen na het stijlen doet is het haar nog een beetje warm en koelt het af in de knot waardoor de slag er langer in blijft zitten.

Et voila, dit is hoe ik mijn haar elke dag doe. Ik ben dus helaas wat betreft mijn haar geen ‘natural beauty’. Ik heb namelijk verschillende krultypes door elkaar heen. Zo zijn de krullen onderin bij mij mijn nek 2C, een laag daarboven 2B en weer een laag daarboven 2A. (Hoe hoger het getal en hoe later de letter in het alfabet, hoe erger de krul) Dit is dus vrij lastig, ga ik nu voor krul of wil ik juist meer slag? Curly hair dilemma’s

Veel liefs,
Denise

(Dit artikel is niet gesponsord)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *