Hoe fake ben jij?

Hoe fake ben jij?

Jaren geleden, 2011 om precies te zijn, heeft Mascha van Beautygloss een test bedacht om te kijken hoe ‘nep’ ze was. Het is een luchtige test die je niet al te serieus moet nemen. Het leek mij leuk om deze eens in te vullen en om te zien hoe ‘fake’ ik ben. Of eigenlijk met andere woorden hoe ik mezelf een beetje help om wat beter voor de dag te komen.

Vul bij de komende tien vragen een ja of een nee in voor jezelf. Wanneer je de vraag met soms beantwoordt, geldt dit ook voor een ja. Aan het eind van de test dien je op te tellen hoe vaak je ja of soms hebt geantwoord. Dan kun je kijken of je Miss Naturel bent of eens snel moet gaan dimmen met jouw beautyrituelen.fake 3

1. Draag je make-up?
Yes, als make-up lover draag ik zeker make-up. Mijn dagelijkse make-up look is niet met veel poespas, maar als ik op stap ga dan pak ik zeker uit en doe ik extra mijn best. Een aantal uurtjes tutten heb ik geen moeite mee.

2. Gebruik je een haartang? Dit kan een stijltang, een krultang of een andere tool om je haar anders te maken dan het van nature is.
Ja, zoals ik ook al kenbaar maakte in mijn hairroutine gebruik ik regelmatig een stijltang. Daarnaast gebruik ik ook vaak een föhn. Als je haar maar goed zit denk ik zo.

3. Heb je nepnagels? Acryl, gel of plaknagels?
Nee ik heb geen nepnagels. Hoe graag ik het ook zou willen, mijn bijbaan laat het niet toe. Daarnaast wil je het echt bijhouden is het best wel duur en kost het veel tijd. Wanneer ik later fulltime werk en wat meer te besteden heb, wil ik zeker acryl of gelnagels. Ik vind het er zo ontzettend mooi en verzorgd uitzien. Voor een feestje heb ik wel eens plaknagels gebruikt en dan vooral met een french manicure. Dat is echt mijn favoriet.

4. Draag je nepwimpers?
Soms, althans als echte Limburger draag ik nepwimpers met carnaval. Ergens telt dit niet helemaal vind ik, want ik draag ze niet dagelijks of met een feestje om mijn look af te maken. Ik ben wel van plan om met NYE lekker uit te pakken met mooie natuurlijke nepwimpers. Hierover ga je binnekort meer zien!

5. Heb je extensions in je haar?
Nee, ik heb geen extensions. Gelukkig ben ik gezegend met dik haar waar ik vrij veel mee kan. De afgelopen jaren heb ik mijn haar lekker laten groeien en heb dus de extensions niet echt nodig. Natuurlijk ben ik ontzettend jaloers op bijvoorbeeld sterren waarbij het haar altijd perfect volumineus valt. Lydie heeft sinds kort wel extensions, één van haar december favorieten.

6. Heb je een fake tan? Door zonnebank of zelfbruiner?
Soms, ik ga heel af en toe onder de zonnebank bijvoorbeeld als ik bijna op vakantie ga of net voor nieuwjaar. Op die momenten kan je soms wel een beetje hulp gebruiken. Natuurlijk ben ik ervan op de hoogte dat zonnebanken ontzettend schadelijk is. Daarom doe ik het ook vrijwel nooit. Tevens heb ik gemerkt dat ik er pigmentvlekjes van krijg, iets waar ik niet heel blij van word.

7. Heb je cosmetische chirurgie gehad?
Nee en een kleine kans dat ik dit ooit ga doen. Waarschijnlijk ben ik er veel te bang voor en iedereen is mooi zoals hij of zij is. Wanneer iemand een kleine ingreep laat doen wanneer hij of zij echt onzeker is en het daarmee kan worden weggehaald, kan ik dit best begrijpen. Maar ik hou er zelf niet van als iemand zich helemaal laten verbouwen. Nergens voor nodig!

8. Behandel je je haar chemisch? Denk aan permanent of haarverf.
Ja, ik heb mijn haar vaker geverfd, maar dit is nu al een hele tijd geleden. Ik heb het rood, kastanje, donkerbruin en bruin tot bijna het zwarte toe gehad. Momenteel zijn mijn punten opgelicht, dit heb ik gedaan toen de sombre-trend erg in was. Dit laat ik langzaam uitgroeien.

9. Gebruik je deodorant?
Ja en graag! Als ik op een ochtend mijn deodorant ben vergeten, ben ik de hele dag onzeker of iemand me ruikt. Momenteel gebruik ik een heel fijne spuitdeodorant van Nivea; Fresh Flower. Echt een aanrader. Hij ruikt best wel sterk geparfumeerd dus zweetgeurtjes worden goed tegengegaan.

10. Heb je gebleekte tanden? Denk ook aan whitening tandpasta!
Nee, ik heb ook best gevoelige tanden dus ik weet ook niet of het verstandig is om dat ooit te gaan doen. Gelukkig heb ik vrij witte tanden, iets waar ik ook vaker complimentjes over krijg. Erg fijn!

Bereken je resultaat
Tel al je ‘ja’ antwoorden op. Soms telt ook als ja. Deze categorieën zijn dus ook bedacht voor Miss Beautygloss.

0 punten
Okay, hello miss naturel! Wow, jij moet wel helemaal into de naturel look zijn. Zelfs geen deodorant? Ik ben jaloers. Misschien is het wel leuk om af en toe te spelen met make-up? Wees niet bang, dit kan ook als er niemand bij is. Beauty producten zijn niet kwaadaardig, jij beslist zelf altijd nog wat je wel en niet gebruikt.

1 – 5 punten
Een klein beetje fake is niet erg. Als jij je er lekker bij voelt om nepnagels op te hebben en je make-up elke dag op te brengen, dan is dat toch fijn? Nee, niks mis mee. Let wel op je leeftijd – als je 11 bent en 5 punten scoort ben je misschien toch iets te jong voor dit allemaal..

6 – 9 punten
Zeg, pas je op dat je niet een beetje doorslaat? Je wilt er natuurlijk niet uit zien zoals sommige opgeblazen popjes, met nepborsten en 3 kg extensions in. Pas ook op met die bruine kleur, ik hoop dat hij uit een potje komt.

10 punten
Misschien moet jij even dimmen. Je kan ook te ver gaan. Ik hoop dat je op de meeste antwoorden ‘soms’ hebt geantwoord, want iedere dag ‘the whole look’ lijkt me ook veel werk. Relax! Geniet van een make-up vrij dagje 🙂

Mijn resultaat
Ik heb vier keer ‘ja’ en twee keer ‘soms’ geantwoord. Dit betekent dus dat ik een totale score van 6 heb. Volgens Beautygloss moet ik oppassen dat ik niet doorsla. Dit ga ik ook zeker niet doen! Ik hou gewoon ontzettend van make-up, maar het is niet zo dat ik me eronder verschuil gelukkig. Als ik eventjes de deur uit moet voor een kleine boodschap of ik ga op een avondje even langs vriendinnen, dan smeer ik mezelf niet helemaal onder. Dan zal je me eerder tegenkomen in huispak met een knot op mijn hoofd.

Ik vond dit een leuk testje. Al neem ik hem niet al te serieus. Deodorant of een zonnebankje af en toe maakt je natuurlijk nog niet fake. Doe vooral wat jij leuk en/of mooi vindt. Zorgt make-up ervoor dat je zelfverzekerder bent? Wie houdt je dan tegen om elke dag je gezicht er wat mooier uit te laten komen. Je bent mooi zoals je bent!

hoe fake ben jij?Hoe fake ben jij?

Veel liefs,

Denise

4 gedachtes over “Hoe fake ben jij?

  1. jeapiebel zegt:

    Wat een leuke test. Misschien neem ik hem over. Het meeste zie je tag en nu echt orgineel idee. Goed gedaan Marcha! Goed dat je die test niet serieus neemt. Het is gewoon leuk. Ik denk dat het geld voor iedere vrouw als je maar niet doorslaat. Je bent mooi zoals je bent! Dat zeg je mooi en zo is het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *