honey-352205_960_720

Honing voor een mooie huid

Ik houd van natuurlijke beauty producten! Het liefst gebruik ik alleen maar natuurlijke producten. Maar sinds een weekje heb ik een nieuw product aan mijn collectie toegevoegd, namelijk honing!

Ik moet toegeven dat ik altijd al fan ben geweest van honing. Ik gebruik honing regelmatig in (bak)recepten. Als ik keelpijn heb, gebruik ik standaard honing in mijn thee. Honing werkt namelijk anti-bacterieel. Ideaal voor keelpijn, maar ook voor een onzuivere huid!

Honing als gezichtsmasker
Als ik merk dat mijn huid onzuiver begint te worden, pak ik mijn pot met honing en smeer ik mijn gezicht met een royale laag honing in. Maar pas op, want de honing druipt snel van je gezicht af ;-). Ik merk dat de roodheid minder word en puistjes sneller verdwijnen. Het maskertje laat ik ongeveer 15 minuten intrekken.

Honing als reiniger
Ondertussen weet iedereen hoe belangrijk het is om make-up te verwijderen. Vaak vind ik dit een saai werkje en sla ik het daarom ook snel over. Tegenwoordig probeer ik iedere dag mijn make-up er vanaf te halen, met honing! (En dan heb ik het niet over mijn oog make-up). Ik vind het verrassend genoeg heel fijn werken. Ik maak mijn huid nat met warm water en pak ongeveer één theelepeltje honing. Dit masseer ik in op mijn gezicht waarna ik het er vanaf was met warm water.

Honing plaatselijk aanbrengen
Honing is hét redmiddel tegen puistjes. Heb je een puistje? Breng dan met een wattenstaafje wat honing op het plekje aan. Dit kan je ongeveer een kwartiertje laten intrekken.

Honing zorgt niet alleen voor minder puistjes, ook bevat het AHA (Alpha Hydroxy Acid). AHA zorgt ervoor dat littekens vervagen en dat je huid meer gaat stralen. Zelf gebruik ik natuurlijke honing van een imker, maar honing van de supermarkt werkt net zo goed.

Veel liefs,
Lydie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *