image

Make-up voor brildragers

Ik heb nu al ongeveer 4 jaar mijn bril. Als make-up liefhebber heb ik natuurlijk ongelooflijk veel make-up looks geprobeerd met mijn bril. Echter kan het soms best lastig zijn om make-up te combineren met een bril. Vandaag deel ik mijn tips met jullie.

Een bril zorgt ervoor dat wallen en wenkbrauwhaartjes meer opvallen. Wanneer je deze hebt gebruik dan een goede concealer en hou het epileren van je wenkbrauwen goed bij. Met betrekking tot looks heb ik drie favorieten.

Naturel

De bril die ik draag heeft een vrij opvallend montuur. Dat betekent dat make-up looks al snel ‘te heftig’ kunnen zijn. Een simpele, makkelijke look zorgt ervoor dat je gezicht er naturel uitziet. Met naturel bedoel ik dan: geen oog make-up.

image

Ik heb hier Bobbi Brown tinted eye brighter op, fundation van Estée Lauders (kleur 2C1), blush van Clinique (kleur 5 shy blush) en lichtjes aangebracht: lipstick van MAC (kleur Lady Bug A52).
Deze make-up look vind ik heerlijk als ik een dagje weinig heb gepland. Ik vind het heerlijk om door mijn ogen te wrijven, wat goed kan met deze make-up look.

Back to school

Als ik naar school ga vind ik het leuk om wat make-up te dragen. Ik ga vrijwel altijd voor de make-up die ik bij de naturel look draag, maar dan met extra eyeliner en mascara. Met de eyeliner maak ik een kleine wing.

image

Eyeliner is naar mijn hét beauty item voor brildragers. Eyeliner kan je op ontzettend veel verschillende manieren dragen. Zelf combineer ik graag verschillende eyeliner technieken. Verder draag ik op deze foto geen mascara op mijn onderste wimpers. Dit doe ik bewust, omdat ik zelf vind dat mijn ogen hierdoor opener lijken.

Party

Wanneer je een feestje hebt, mag je make-up natuurlijk wat uitgebreider zijn. Alleen kan veel oog make-up ervoor zorgen dat je ogen een stuk kleiner uitvallen achter je brillenglazen. Probeer het subtiel te houden en maak gebruik van aardetinten. Ook kan je de focus meer leggen op de lippen, bijvoorbeeld met een felle lipstick.

image

Om je ogen meer te laten opvallen, kan je oogschaduw aanbrengen op je onderste wimper rand. Zelf heb ik hier Naked 2 pallet (kleur snakebite en busted) gebruikt. Echter ziet het op de foto een stuk subtieler uit dan in het echt.

image

Wat is jullie favoriete bril make-up look?

Liefs,

Lydie

2 gedachtes over “Make-up voor brildragers

  1. Loene zegt:

    Ik moet vandaag m’n bril gaan ophalen. Ben benieuwd wat ik dan aan m’n make-up moet gaan veranderen. Spinnenpoten op de wimpers vind ik ook erg mooi als je een bril hebt. Deze tips komen erg goed van pas! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *