bewerkt

Mijn 6 grootste beautygeheimen

Mijn interesse in beauty is (denk ik) hoger dan bij de gemiddelde vrouw. Ik ben altijd wel opzoek naar nieuwe trucjes en geheimen bij het aanbrengen van make-up of bijvoorbeeld de verzorging van je haar. Vandaag deel ik met jullie mijn grootste beautygeheimen.

Laten we eerst beginnen met het haar

Olie voor het wassen
Heb je over het algemeen best wel droog haar, een droge hoofdhuid of gun je je haar gewoon een beetje extra verzorging buiten je conditioner of haarmasker om? Doe dan olie in je haar voor je je haar gaat wassen. Dit kun je meteen voor het wassen doen, maar hoe langer je het erin laat trekken, hoe beter. Ideaal wanneer je ’s ochtends doucht. Doe wat olie in je haar en ga lekker slapen. Een handdoek om je kussen of een handdoek om je haar is hierbij wel aan te raden. Wat voor olie? Dat maakt op zich niet zo veel uit. Je kunt bijvoorbeeld kokosolie of –vet in je haar doen waar velen beautybloggers bij zweren, maar je kunt ook olijfolie gebruiken of een speciale haarolie.

Wissel je shampoo en je conditioner af
Herken je het? Je gebruikt een conditioner voor de eerste keer en je merkt op dat deze erg fijn is. Een hele tijd later, kan je je haast al niet meer herinneringen waarom je deze conditioner zo fijn vond. Ja, dit heb ik in ieder geval regelmatig. Je haar went aan de producten die je erin stopt. Wissel daarom de producten die je gebruikt regelmatig af. Het zelfde geldt voor shampoo, mousse, haarolie, et cetera. Heb je futloos haar? Koop dan telkens een ander merk volume shampoo. Heb je heel droog haar? Kies dan eens een andere voedende conditioner.

Slapen met invlechten
Ik slaap regelmatig met vlechten of zelfs invlechten in mijn haar. Naast dat je wakker wordt met een bos volle krullen, zorg ik er hiermee ook voor dat mijn haar niet beschadigd. Ik slaap liever met vlechten dan met een staart, want van een staart krijg ik altijd een hele lelijke bobbel in mijn haren. Je herkent het vast wel.

vlechtenDit beautygeheim is voornamelijk for ladies with them curls, maar heb je stijl haar en wil je eens wat anders? Probeer het eens! Elke soort vlecht zorgt weer voor een andere krul. Een invlecht begint bijvoorbeeld bij de haaraanzet terwijl een losse lage vlecht zorgt voor losse beachy waves. Super geslaagd voor in de zomer dus.

Dan gaan we nu over tot de beautytips voor het gezicht

Smeer je gezicht in met olie
Heel veel beautybloggers nemen geregeld een maskertje. Beautygloss heeft er een hele tijd zelfs een serie aan gewijd: de zondag masker video’s. Ik ben zelf niet erg enthousiast over maskertjes. Alhoewel ik het af en toe nog wel eens doe, zoals ik laat zien in dit filmpje twijfel ik nog wel eens aan het effect van een maskertje uit een pakje. Ik ben wel groot voorstander van je huid af en toe een oppepper geven met olie. Een zeer prettige olie voor dit beautygeheim vind ik 100% pure argan olie. Je kunt dit op twee manieren gebruiken: Smeer je gezicht in met olie als een basis voor je gezicht. Denk er hierbij wel aan dat je foundation wellicht niet zo goed blijft zitten en dat je gezicht sneller gaat glanzen, als het dat al niet doet. Daarnaast kan je de olie ook gebruiken als maskertje. Laat de olie zo lang mogelijk zitten onder het motto: ‘hoe langer hoe beter’. Je wangetjes zullen erg blij met je zijn!

Gebruik olie voor je wimpers
Ik heb eerder al wel eens wimpergroeiserum gebruikt voor mijn wimpers. Helaas vond ik het moeilijk om het vol te houden om elke avond hieraan te denken. Daarnaast irriteerde het mijn ogen vrij erg en werd ik wakker met ontzettend droge ogen. Al met al een niet zeer fijne ervaring. Sinds kort ben ik nu wonderolie of castor olie aan het proberen. Ik heb een flesje bij de Tuinen gekocht, maar ik geloof dat je deze olie ook bij de Etos of de Kruidvat kunt krijgen. Ik heb een oud mascara borsteltje schoon gemaakt en probeer eraan te denken om elke avond een beetje olie op mijn wimpers te doen. Dit zou je wimpers verstevigen, beter laten krullen en laten groeien.

chanel le volumeOlijfolie make-up remover
Alweer de laatste tip en ja, ik ben blijkbaar gek op olie merk ik wanneer ik dit artikel aan het schrijven ben. Ik heb een hele tijd make-upremover doekjes gebruikt. Ik wist ook wel dat dit niet echt goed was voor mijn huid en dergelijke, maar het was wel lekker makkelijk. Nu gebruik ik olijfolie om mijn make-up te verwijderen. Deze tip kreeg ik van een vriendin van mij en wauw wat werkt dit ongelofelijk fijn en snel. Gewoon een druppeltje olijfolie op een watje, haal dit over je ogen heen en was je gezicht na met facewash, tadaaah! Het werkt blijkbaar ook erg fijn met waterproofmascara. Hier heb ik echter zelf geen ervaring mee.

Heb jij nog beauty secrets voor ons? Laat het ons zeker even weten.

Heel veel liefs,

Denise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *