IMG_9107

Natuurlijk langere WIMPERS

Momenteel ben ik bezig om mijn wimpers te laten groeien en dat op een natuurlijke manier. Lees snel verder hoe ik dat doe.

Wie een groot Oh Oh Cherso-fan is (of natuurlijk was), kent Bibi Breijman wel. Ze wordt ook wel Kabouter genoemd in deze serie. Na haar jaren niet meer te hebben gezien, dook ze ineens op op YouTube. Ondertussen heeft ze 150.000+ abonnees en maakt ze verschillende soort filmpjes.

Wat vrijwel meteen opvalt, zijn haar extreem lange wimpers. Natuurlijk waren er verschillende mensen, waaronder ik, die erg benieuwd hoe zij zo’n lange wimpers krijgt. Ze gaf de volgende tips:

  • Haal je mascara er altijd goed af, ga nooit met je make-up slapen;
  • Je mascara er niet af trekken;
  • Mascara eraf halen met olijfolie;
  • Geen nepwimpers dragen en
  • Wimperolie.

Voornamelijk die laatste tip trok mijn aandacht. Ik ben op internet gaan zoeken wat werd verstaan onder wonderolie: Castor olie. Het zou olie zijn die afkomstig is van de wonderboom. De olie wordt al eeuwenlang gebruikt voor allerlei, met name cosmetische, doeleinden. Denk hierbij aan een egale huid, maar ook voor sterker haar (en dus ook wimpers).

Sinds ongeveer 1,5 week gebruik ik de olie op mijn wimpers en ik moet zeggen dat ikzelf al verschil merk. Mijn natuurlijke wimpers zijn te zien op de foto hieronder. Op de linkerzijde van mijn gezicht heb ik make-up aangebracht en op de rechterzijde niet. Zo kan je goed het verschil zien tussen mijn natuurlijke wimpers en mijn wimpers met een lik mascara.
IMG_0227

Het verschil dat ik merk na 1,5 week

Een echte update wil ik geven wanneer ik de castor olie al veel langer gebruik. Wel merk ik dat mijn wimpers al een stuk zwarter, veel mooier gekruld en iets langer zijn. Ook merk ik dat mascara veel makkelijker kan worden aangebracht, dat er veel minder mascara nodig is en dat de mascara er aan het eind van de dag makkelijker af gaat.

Dat zijn dus al best veel veranderingen in zo’n korte periode.

Hoe breng ik het aan?

Heel simpel! Ik neem een druppeltje van de olie en warm dit een beetje op tussen twee vingers. Vervolgens verspreid ik het over mijn oogleden en mijn wimpers. Hierbij breng ik aan de boven- en onderkant van de wimpers een laagje aan. Daarna duw ik mijn wimpers naar boven, zodat er een krul ontstaat.

Alternatief: Je kunt de olie ook met een oud mascara borsteltje of een schoon wattenstaafje aanbrengen.

Veel liefs,
Denise

Castro olie is te koop bij verschillende zaken, zoals Kruidvat en Holland & Barrett.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *