sexy-1175374_960_720

Nooit meer een BH?

Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik kom het steeds vaker tegen: artikelen die beweren dat bh’s slecht voor je zouden zijn. Of dat je juist hangborsten krijgt door het dragen van een bh. Hier had ik eerder nooit over nagedacht. Ik ben op onderzoek uitgegaan. Lees snel verder.

Zo beweert de Metro dat de bh de oorzaak is van hangborsten. Iets wat wij vrouwen natuurlijk helemaal niet willen. Ik denk overigens de mannen ook niet (haha). In een onderzoek dat heeft plaatsgevonden in 1997 blijkt het dat de borsten van de vrouwen zonder bh jaarlijks 7 millimeter minder waren gaan zakken. De bh zou het natuurlijk ondersteunend botweefsel tegengaan. Dit zou uiteindelijk dus gaan resulteren in saggy boobs.

Hiernaast zouden vrouwen zonder bh beter kunnen ademen, zouden ze minder snel rugklachten krijgen en lopen ze rechter.

Maar is dit echt zo? Het onderzoek is blijkbaar nooit gepubliceert en verder wordt er geen onderscheid gemaakt binnen het onderzoek tussen de vrouwen mét of zonder bh buiten het feit dat de borsten per jaar meer millimeters zijn gaan zakken.

Denise20150516042Ik kan me voorstellen dat vrouwen met een maatje D+ niet graag over straat gaan zonder bh. Laat staan wanneer deze vrouwen gaan sporten.

Daarnaast zijn bh’s niet per se alleen voor het confort. Loop de Hunkemöller in en je moet zoeken naar de huidskleurige bh’s zonder kant, die 100% onzichtbaar zijn onder een wit t-shirt. Een bh kan (vind ik) ook gezien worden als een accessoire. Een accessoire die niet iedereen te zien krijgt! Wel is het zo dat bh’s of bh-randjes tegenwoordig gezien mogen worden. Zeker op festivals zie je ze regelmatig: shirtjes met een opengewerkte rug waar de bh onder te zien is. Ik vind het wel wat hebben, mits de bh het waard is om te zien en het niet (te) sexy oogt.

20140422_162145Een vriendin noemde ooit: “Wanneer ik een mooi setje aan heb, voel ik me een stuk zelfverzekerder”. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er vanaf toen op ben gaan letten en ja hoor ik herken zeker wat ze bedoelt. Trendgloss plaatste heel toevallig vorige week een filmpje op YouTube over dit onderwerp. Ik raad die zeker even aan om te gaan kijken. De link staat onder het artikel.

Wat geloof jij? Zijn bh’s echt slecht voor je en zou jij om die reden nooit meer een bh gaan dragen?

Veel liefs,

Denise

Een gedachte over “Nooit meer een BH?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *