IMG_8312

Review – Verfrissend hydraterend masker van Nivea + masker tips.

Soms heeft je huid gewoon even een opkikker nodig. Na een avondje stappen bijvoorbeeld. De combinatie van weinig slaap, rook en alcohol is funest voor de huid. Veel maskertjes beloven wonderen, maar komen ze dit ook na?

Ik ben van mening dat maskers wel degelijk goed zijn voor de huid, maar de beloofde wonderen worden naar mijn idee wel echt overdreven. Ik geloof namelijk niet dat door een masker rimpels verdwijnen. Wél geloof ik dat regelmatig gebruik van een goed voedend masker de kans op rimpels doet verminderen.

Vandaag deel ik één van mijn favoriete maskers. Hij belooft geen wonderen, maar persoonlijk vind ik hem erg fijn. Namelijk ‘het verfrissend hydraterend masker’ van Nivea. Nivea heeft sowieso altijd al behoort tot mijn favoriete merken voor de huid. Het is betaalbaar, het ruikt lekker en het doet gewoon wat het moet doen.

IMG_8314

Van mezelf heb ik een normale huid met een ietwat vettige T-zone. Wel heb ik dagelijks crème nodig, anders voelt mijn huid trekkerig aan. Voor mijn huid heb ik daarom een voedend masker nodig, maar ook weer niet té voedend (anders krijg ik puistjes).

IMG_8312

Het verfrissend hydraterend masker, hydrateert de huid (zoals de naam al zegt) en verfrist deze. Dit is ideaal na een stapavond of na een zware tentamen week. Als ik het masker aanbreng voelt het gelijk lekker koud aan, alsof mijn huid wakker wordt gemaakt. Het is een dikke crème die lekker intrekt in de huid. De crème wordt niet hard en moet met een tissue van het gezicht verwijderd worden. Wat achterblijft is een laagje crème wat gedurende de dag lekker in kan trekken. Mijn huid voelt heerlijk zacht en gevoed aan!

IMG_8320

Tevens bevat het masker Aloë Vera, Vitamine E en Hydra IQ. Voor mij waren deze 3 ingrediënten een beetje Chinees, dus ik ben op google zoektocht gegaan! Aloë Vera kalmeert en heeft een ondersteunende werking op het herstellend vermogen van de huid. Vitamine E is de meest voorkomende vitamine in de huid, deze vitamine zorgt ervoor dat de huid minder snel verbrand, cel schade door de zon beperkt wordt en in combinatie met vitamine C pigment vlekken helpt te verminderen. Als laatste Hydra IQ, die ervoor zorgt dat het hydratatie proces van de huid versnelt en verbetert.

IMG_8371

Hierbij een paar masker tips!

  • Vaak worden bepaalde gedeeltes van het gezicht vergeten. Dit zijn namelijk de ‘snor’, de slapen en het gedeelte tussen de wenkbrauwen. Zonde! Ook deze plekjes verdienen evenveel liefde en aandacht.
  • Wil je het masker zo egaal mogelijk verdelen? Gebruik dan een (schone) foundationkwast.
  • Om het masker optimaal zijn werk te laten doen kan je het gezicht van te voren scrubben met een gezichtsscrub en hierna stomen. Door het stomen gaan de poriën openstaan waardoor het masker beter intrekt.
  • Om de huid optimaal te voeden en te verwennen kan je na het verwijderen van het masker een lekkere crème smeren. Je kan ervoor kiezen om de crème in te masseren, dit zal de doorbloeding van de huid verbeteren.
  • Voor een optimaal resultaat gebruik ongeveer twee keer per week een masker.

IMG_8387

Oké, weer even terug naar het masker van Nivea. Mijn huid is nauwelijks tot niet geïrriteerd. Er is lichte roodheid op mijn wangen en voorhoofd, dit was in minder dan 10 minuten weggetrokken. Mijn huid voelt helemaal fresh en zacht aan!

Het masker is bij verschillende drogisterijen te koop voor €1,99.

Gebruik jij regelmatig een maskertje?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *