scheren 101 2

Scheren 101

De zomer is dan wel alweer bijna voorbij, toch betekent dat niet het einde van het hebben van perfect gladde benen. Lees verder hoe ik mijn berenvelletje transformeer in een babyhuidje.

Niets heerlijker om na het scheren met je benen over elkaar te wrijven. Het is zo lekker glad! Ik zal in deze blogpost met jullie delen hoe ik mijn gladde, glanzende benen onderhoud. Wat je nodig hebt is het volgende;

  • Een bodyscrub
  • Een crèmespoeling of een scheerschuim
  • Een scherp scheermesje
  • Een bodybutter
  • Een bodylotion

scheren 101 3Scrub ze maar weg, al die dode huidcellen! Met een scrub zorg je ervoor voor dat het scheermesje makkelijker bij de haartjes kan. Tevens verlaagd het de kans op ingegroeide haartjes. Ik gebruik het allerliefst de ‘Fortune Scrub’ uit de ‘Rituals Laughing Buddha’ lijn. Deze scrub ruikt naar zoete sinaasappel en ceder en bevat een fijne korrel.

Smeer vervolgens je benen in met crèmespoeling of scheerschuim, waar jouw voorkeur naar uitgaat. Ik gebruik hier toevallig de ‘Elvive Keratine Glad’ conditioner, maar elke andere crèmespoeling will do the job. Dan kan het beginnen, scheren maar. Haal het mesje over je benen en verwijder zo de ongewenste haartjes. Vergeet niet om na elke (halve) baan je scheermesje schoon te maken om verstopping te voorkomen. Denk je dat je alle haartjes hebt gehad, voel dan nog een aan je benen om te voelen of elk haartje ook echt weg is. Doe dit nog een keer na het afdrogen van je benen.

Ben je helemaal haar vrij? Smeer je benen dan in met een lekkere bodybutter. Dit kunnen je benen wel gebruiken na een scheerbeurt. Mijn bodybutter ‘The Raspberry Kiss’ komt van de Albert Heijn en ruikt naar frambozen. Dag twee en drie smeer ik mijn benen in met een bodylotion. Momenteel gebruik ik de ‘Hugo Boss Ma Vie Pour Femme’ bodylotion, de lekkerste bodylotion die ik ooit heb geroken.

scheren 101Tip:
Een andere tip die ik met jullie wil delen is om drie tot vier keer per jaar even af te zien en je benen te epileren. Je haartjes groeien zo minder snel en minder dik terug. De rest van de tijd kun je dan lekker met bovenstaande tips aan de slag.

Scheren jullie ook jullie bovenbenen?

Liefs,
Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *