IMG_0227

The power of make-up

The power of make-up is een vrij bekende challenge die voornamelijk in filmpjes wordt getoond. Vandaag ben ik de challenge aan gegaan en heb ik slechts de helft van mijn gezicht op gemaakt.

Bij deze challenge laten beautyguru’s zien dat ze ook best zonder make-up door de wereld kunnen en dat ze er echt niet bang voor zijn om zonder make-up op het internet te verschijnen. Om nog een stapje verder te gaan maken ze slechts één kant van hun gezicht op om te laten zien wat zij met make-up kunnen bereiken. Zo zie je dus nóg beter wat make-up voor iemand kan doen.

Ik heb ervoor gekozen om de rechterkant van mijn gezicht op te maken. Ook wilde ik graag voor een niet te dramatische look gaan. Dit omdat ik eigenlijk nooit ontzettend veel make-up op doe en omdat ik anders een look zou creëren die ik nooit echt draag. Meestal ga ik de deur uit met eyeliner, mascara en blush.

IMG_0219Wanneer ik op stap ga, pak ik net even iets meer uit. Dan komt er al gauw een bronzer, wenkbrauwpotlood en foundation bij. Om mezelf toch nog een beetje uit te dagen heb ik gekozen voor een extremere look waar ik bijvoorbeeld mee op stap zou gaan. Onder het artikel staan de producten die ik heb gebruikt.

Zoals je op de foto’s kunt zien, is het nog steeds geen heftige look met een smokey eye en een extreme contour. Naast dat ik dat nooit echt draag, vind ik het vaak ook niet erg mooi of zelfs een beetje onnodig. Iedereen en elke vrouw is mooi op haar eigen manier. Ik zie make-up als een aanvulling geen verhulling. Dat is dan ook wat ik in dit artikel wil duidelijk maken. Ja ik heb pigmentvlekjes, littekens en pukkeltjes, moet ik me daarom vol smeren?

IMG_0225Je ziet duidelijk dat ik wel make-up op heb, maar mensen zullen me altijd nog herkennen zonder. Het is jammer dat vaak vrouwen de vraag krijgen of ze ziek zijn wanneer ze geen make-up dragen. Nee? Ik heb vandaag gewoon geen make-up op… Het is haast zo dat er van meisjes/vrouwen wordt verwacht om make-up te dragen en dat vind ik jammer.

IMG_0226Wanneer ik in de zomer naar het zwembad of naar het strand ga, dan kom je me tegen zonder make-up en (hoogstwaarschijnlijk) met een knot op mijn hoofd. Dan kan ik het meest van dat dagje genieten. Ik geef de challenge door aan jullie. Doe eens hetzelfde: bezoek een zwembad zonder make-up op. De eerste keer is misschien spannend, maar daar heb je toch een zonnebril voor?

You are beautiful!

Producten die ik heb gebruikt:

  • Sephora Fond De Teint Hydratant Lissant – D20
  • MAC – Matte Bronzer
  • Urban Decay Naked 2 – Bootycall, Tease en Busted
  • Chanel Le Volume De Chanel
  • Rimmel Soft Kohl Kajal Eye Liner Pencil – 061 Jet Black
  • Catrice Limited Edition Glamazona – C02 I Got The Flower!
  • Soft Matt Lipbalm – 15
  • Hema Eyebrow Pencil – 09

Liefs,

Denise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *