verschillende eyeliners

Verschillende eyeliners

Vandaag laat ik jullie een aantal verschillende eyeliner opties zien. Er is namelijk meer dan alleen de liquid eyeliner die (denk ik) momenteel het meest populair is.

Als ik rondkijk zie ik dat vrijwel elk meisje een eyeliner gebruikt. Vrijwel altijd zwart en in vloeibare vorm. Middels deze blogpost wil ik jullie vrouwen erop wijzen dat vloeibare eyeliner niet de enige optie is om je ogen mooi te laten opvallen en nog meer te laten spreken. Probeer eens een van de mogelijkheden die ik vandaag met jullie deel. Misschien staat dit wel veel mooier en past dit veel meer bij jou.

In deze post bouw ik op van geen oogmake-up tot een vloeibare eyeliner. De omlijning van de ogen wordt dus steeds opvallender en heftiger.

Niks
Hieronder zie je een foto waar ik nog niks op mijn ogen heb. Geen mascara en geen eyeliner. Zoals je ziet, ben ik niet gezegend met mooie lange wimpers, wel heb ik het geluk dat ze van zichzelf vrij mooi gekruld zijn. Dit is de basis, vanuit hier ga je opbouwen en kun je verschillende dingen uitproberen.

eyeliner niks

Bruin
Ik hoor je denken; “bruine eyliner?” Ja bruine eyeliner! Zeker voor blondines is dit een hele mooie optie. De bruine eyeliner zorgt voor een schaduw effect achter je wimpers, zonder dat het te erg opvalt. Je wimpers lijken een stuk voller en je krijg een zwoele oogopslag aangezien het geen harde lijn is. De lijn is bijna niet te zien, maar het is ook niet zo dat men de lijn niet ziet. Wanneer je nog nooit eyeliner hebt gebruikt is het zeker eens aan te raden om dit eens te proberen. Tevens is de bruine eyeliner zeer geschikt wanneer je zwart te hard vindt. Wanneer je voor deze look gaat, zorg er dan voor dat je een romige eyeliner hebt. Dit maakt het aanbrengen wat makkelijker. Bij deze methode zet ik het potlood voornamelijk aan in de buitenste ooghoek.

eyeliner brui

Zwarte oogschaduw
Ook houd ik heel erg van de zwarte oogschaduw. Hier heb ik de oogschaduw aangebracht met een spons-applicator waardoor de lijn lekker smokey is. Dit is na de bruine eyeliner de eerst volgende stap om de look wat heftiger te maken. Het is nog steeds vrij subtiel, maar men kan deze lijn al duidelijker zien. Het aanbrengen van deze lijn is heel simpel, je zult jezelf dus niet snel betrappen op een foutje! Erg fijn aan deze eyelinerlook. Zoals je ook op de foto kan zien, breng ik de oogschaduw voornamelijk aan de buitenkant van het oog aan. Deze look is tevens zeer makkelijk op te bouwen, hoe meer je aanbrengt hoe heftiger en zwarter de lijn wordt.

eyeliner oogschaduw

Natte oogschaduw
Zijn de vorige eyeliners voor jou nog een beetje te soft? Dan is deze liner wellicht iets voor jou. Hier heb ik de zwarte oogschaduw namelijk nat aangebracht. Dit heb ik gedaan door een stijf kwastje (Sephora Concealer anti cernes brush 46) nat te maken en deze vervolgens af te vegen aan een tissue om het overtollige water weg te halen. Vervolgens heb ik het vochtige kwastje in de oogschaduw gedipt en hiermee de eyeliner gezet. Zoals je ziet is dit meer een echte lijn in plaats van een schaduw achter de wimpers. Echter, de lijn is nog niet zo duidelijk en zwart als een vloeibare eyeliner. Hou je van een strakke lijn, maar is een vloeibare eyeliner net iets te hard, ga dan voor deze look. Het aanbrengen lijkt een gedoe, maar eenmaal gewend om je kwastje nat te maken is deze lijn heel makkelijk te maken. Zeker als je net als ik niet bent gezegend met een hele vaste hand.

eyelinernatte oogschaduw

Vloeibare eyeliner
En dan als laatste de bekendste en de meest gebruikte; de vloeibare eyeliner. Deze komt in verschillende vormen, zoals  een stiftje, een kwartje of een pennetje. Zoals op de foto hieronder te zien is, ben ik geen held om een strakke eyeliner te maken. Ik heb vrijwel altijd wattenstaafjes nodig. Hieronder heb ik een eyeliner van Essence gebruikt( die ik niet fijn vind). Ik had een fijne van Sephora, maar die is niet meer verkrijgbaar in Nederland helaas. De vloeibare eyeliner is zwarter dan zwart. Je ogen knallen er hier echt mee. Zeker als je lijn erg strak is, is dit een hele mooie methode.

eyeliner zwarte vloeibare eyeliner

Op de foto hieronder zie je de swatches van de verschillende eyeliners. Ze komen op mijn hand heel anders over dan op het oog, dus bij dit artikel kan je beter uitgaan van de bovenstaande foto’s. Zoals je kan zien zijn de eerste drie lijnen erg vaag en smokey. De vierde lijn is ofwel heel strak of heel golvend, waardoor je makkelijk een winged eyeliner kunt maken.

swatches eyeliner

1: Hema Eyebrow Pencil 09
2: Sephora Eyeshadow in Black
3: Sephora Eyeshadow in Black, nat aangebracht met een stijve kwast
4: Essence Liquid Ink Eyeliner in Black
De mascara die ik heb gebruikt is de Yves Rocher Sexy Pulp Ultra-Volume Mascara in 01. Noir.

Hieronder nog eens van links naar rechts alle mogelijke opties van deze blogpost: helemaal geen make-up, bruin oogpotlood, zwarte oogschaduw, zwarte oogschaduw nat aangebracht met een stijve kwast en tot slot de zwarte vloeibare eyeliner. Er zijn nog veel meer mogelijkheden, maar dit zijn de methodes die ik graag afwissel.

eyeliners
Ikzelf vind momenteel de bruine eyeliner het mooist, deze heb ik laatst ontdekt. Ik heb namelijk vrij snel dat mijn ogen kleiner lijken door een harde zwarte lijn, zoals bij de vloeibare eyeliner. Daarnaast staat het bruin mooi bij mijn oogkleur.

Welke eyeliner vinden jullie het mooist? En welke gebruiken jullie zelf het liefst?

Veel liefs van Denise

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *