Gezonde chocolade mousse

Gezonde chocolade mousse

We doen het bijna allemaal, onverantwoord snoepen. Het lijkt soms wel een verslaving, de ene chocolade reep na de andere. Echter, ik ben op onderzoek gegaan voor lekkere, gezonde recepten. Met het idee dat we wel snoepen, maar toch verantwoord bezig zijn!

Het liefst eet ik na iedere warme maaltijd een zoet toetje, hier kan ik zo ontzettend van genieten! En dan heb ik het voornamelijk over de chocolade mousse, de romige zachte structuur vind ik echt heerlijk. Alleen is dit hemels recept wel een bom van suikers, verzadigde vetten en andere rotzooi. Maar er is hoop! Namelijk, de gezonde chocolade mousse. Bestaande uit ingrediënten die je gewoon bij de appie kan halen (dus je hoeft niet de hele stad door te zoeken voor een of ander wazig ingrediënt ;-), handig!)

Je hebt 6 ingrediënten nodig :

  • Een halve avocado.
  • 1 banaan.
  • 2 eetlepels cacao poeder.
  • Op smaak een eetlepel honing.
  • Eventueel wat (amandel) melk.
  • Eventueel wat (70% pure) chocolade als topping.

Gooi de avocado, bananen en cacao poeder in de blender (je kan ook een staafmixer of vork gebruiken). Mix alles goed door elkaar, tot dat er een romige massa ontstaat. Eventueel kan je wat (amandel) melk toevoegen, waardoor het mixen makkelijker gaat. Breng het hierna op smaak met wat honing. Honing is echter optioneel! Sommige van jullie zullen het lekker vinden als de chocolade mousse wat bitterder is, andere houden van wat zoetere chocolade mousse. Als topping kunnen er wat chocolade stukjes overheen worden gegooid. Wil je gezond blijven doen? Kies dan voor 70% pure chocolade.
De mousse niet direct opeten maar bewaren tot morgen? Leg de pit van de avocado in de mousse, hierdoor blijf hij lekker vers.

Dat avocado een geweldig gezonde vrucht is, is ondertussen bij heel veel mensen bekend. Het zit vol met onverzadigde (dus goede!) vetten, deze vetten helpen onder andere bij afvallen. De avocado is goed voor de bloedsuikerspiegel en verlaagd het risico op hart en vaatziekten. Bananen zitten vol met kalium, wat een hoge bloeddruk helpt te voorkomen. Tevens geven bananen je een ontzettende energie boost, waardoor jij lekker met veel energie kan genieten van je avond. Cacao is ’s werelds nummer 1 antioxidant, dat wilt zeggen dat cacao het verouderingsproces tegen gaat. Honing is een goed medicijn tegen virussen, bacteriën en schimmels. Het is een natuurlijk antibioticum. Zeg nou zelf, wil jij deze chocolade mousse niet proberen :-)?

Gezonde chocolade mousse

 

Geplaatst in: Food

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *