Deserve Today

Suikervrij snoepen: Mango Rolls

Een van de lekkerste snoepjes die er bestaan zijn naar mijn idee zure matjes. Heerlijk! Alleen zitten deze zure matjes vol ongezonde ingrediënten. Vandaag heb ik in de keuken gestaan voor een nieuwe, gezonde variant van de zure matjes: Mango Rolls.

Ik moet eerlijk toegeven dat ze niet zuur zijn, echter zijn ze wel erg lekker. Het enigste wat je hierbij nodig hebt is één rijpe mango.

  1. Verwarm de oven voor op 80 graden.

image

2. Schil de mango en stop de stukken in een blender of keukenmachine. Mix tot dat de mango een zachte mousse is.

image

3. Leg een bakpapier op de bakplaat. Verdeel de mango mousse gelijk over de bakplaat. Dit kan bijvoorbeeld door de achterkant van een lepel of gebruik een pannenlikker.

IMG_0906

4. Stop het bakblik voor 2,5 uur in de oven op 80 graden. Dit lijkt erg lang, met een lage temperatuur. Echter is dit nodig om het vocht uit de mango te krijgen, het is namelijk niet de bedoeling dat de mango gebakken wordt.

IMG_0960

5. Na ongeveer 2,5 uur moet de uitgestreken mango niet plakkerig aanvoelen. Het verkleurde gedeelte heb ik er vanaf geknipt, dit gedeelte is namelijk niet echt lekker.
Je kan dan repen knippen van de uitgestreken mango, rol ze op en je hebt je eigen Mango Rolls gemaakt.

Natuurlijk kan je ook andere stukken fruit hiervoor gebruiken, zoals bijvoorbeeld aardbeien. De Mango Rolls kunnen ongeveer 10 dagen bewaard worden in de koelkast.

Deserve Today

Eet smakelijk!

Liefs,

Lydie

Geplaatst in: Food

2 gedachtes over “Suikervrij snoepen: Mango Rolls

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *