10 things 6

11 things you Deserve Today

Lydie en ik zijn een half jaar onze blog Deserve Today begonnen om iedereen te inspireren om fijn tegen het leven aan te kijken. Vandaag bespreek ik 11 things you Deserve Today en laat elf nu net mijn lievelingsgetal zijn.

Goede nachtrust
Om de dag goed te beginnen, heb je een goede nachtrust nodig. Een goede nachtrust betekent al gauw minstens acht uur slaap. Dus ga op tijd naar bed en zorg dat je genoeg slaap krijgt. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de volgende dag een stuk productiever is.

Liefde
All you need is love. Liefde van je vrienden, vriendinnen, je partner en je familie. Niks is fijner als je gewaardeerd wordt en terug krijgt wat je erin stopt.

Vriendschap
Waar ben jij zonder je vriendinnen? Ik nergens! Gelukkig heb ik hele leuke vriendinnen waar ik altijd bij terecht kan en waar ik leuke dingen mee beleef. Een hele tijd terug schreef ik over tips voor een betere vriendschap. Ik vind het belangrijk dat ik mijn vriendinnen regelmatig spreek, al is het via WhatsApp of bellen we eventjes. Ik vind het leuk om te weten wat mijn vriendinnen bezighoudt. Daarnaast is het heel fijn om gewoon urenlang bij te kletsen.10 things3

Een lach op je gezicht
Waar ik oprecht gelukkig van wordt is de lach van iemand anders. Het werk super aanstekelijk als mensen om je heen vrolijk zijn. Ook werkt het blijkbaar als je in de spiegel kijkt en je grootste lach op zet. Je hersenen maken dan een bepaald stofje aan waar je vanzelf gelukkiger van wordt. Dus wanneer je down bent, kijk eens in de spiegel, glimlach en je kunt er weer tegenaan! Dit heb ik ooit in een van de “Hoe overleef ik…”-serie gelezen.

Zelfverzekerdheid
Afgelopen zondag heb ik hier al een filmpje over gemaakt. Vier tips om zekerder van jezelf te zijn. Het is zo jammer als je een leven leidt vol onzekerheid en je daardoor laat tegen houden wat je eigenlijk heel graag zou willen. Kijk snel het filmpje en hopelijk hoef je niet langer gebukt te gaan onder jouw onzekerheid. Iedereen is tenslotte wel eens onzeker.

Familie
Ik heb het net al gehad over liefde en vriendschap. Familie is natuurlijk ook ontzettend belangrijk, misschien nog wel belangrijker. Vrienden kies je, je familie heb je voor je hele leven. Koester je familie en doe leuke dingen samen. Vrienden kun je kwijt raken, je familie zal er altijd voor je zijn en voor altijd van je houden. Heb je vaak weerstand met bijvoorbeeld je ouders, je broer of je zusje? Geloof me wanneer je wat ouder bent, zal dit minder worden.

Studie
In Nederland heb je gelukkig recht op onderwijs. Wanneer je achttien bent, ben je niet langer leerplichtig en bepaal jij zelf wat je gaat doen op gebied van studie. Ik krijg vaker vragen van mensen die twijfelen over een tussenjaar of niet zeker zijn over welke studie ze moeten gaan doen. Ik zou zeggen, heel cheezy, maar volg je hart.
Ben je niet zeker over je studie? Dan zou ik je er nog niet aan wagen. Zeker nu de studiefinanciering is afgeschaft, ben je stiekem toch een hoop geld kwijt aan je studie. Ga iets studeren wat je leuk vind en wanneer je begint, ga er dan ook voor! Ik vind dat een studie de investering zeker waard is en weet je echt niet wat je wilt? Wellicht helpt het dat een klein percentage mensen echt doet waarvoor hij of zij is opgeleid. Je studie geeft geen garantie voor je verdere loopbaan.

Geluk
Geluk zit hem in kleine dingen, waarderen wat je hebt, wat je krijgt en doen wat je leuk vindt. Daarnaast is het belangrijk dat je jezelf gelukkig kunt maken, voordat je iemand anders gelukkig kunt maken. Stort je dan pas in een relatie, zowel in vriendschapsrelaties als in liefdesrelaties.

Gezondheid
Niet iets waar iedereen zo maar aan denkt, maar gezondheid is ontzettend belangrijk. Zeker wanneer je nooit echt ergens last van hebt, behalve een verkoudheid of een griepje, zal je hier vast niet altijd bij stil staan. Het is van belang om dan ook goed voor je lichaam te zorgen. Jij bent de baas over je eigen lichaam en je bent wat je eet. Het is daarom verstandig om te zorgen dat je een goede weerstand hebt, gezond eet en regelmatig beweegt. Je hoeft niet helemaal droog getraind zijn om gezond te zijn, maar zorg in ieder geval voor voldoende vitamine. Af een toe een chipje met een wijntje is iets waar ik een groot voorstander van ben (jummy)!10 things2

Veiligheid
Naast gezondheid is veiligheid waar wij Nederlanders niet altijd bij stil staan. In sommige landen komen rellen regelmatig voor, groeien kleine kinderen hierin op en weten zij niet beter. Ik kan me hier niks bij voorstellen en ben dan ook erg blij dat ik in Nederland kan opgroeien. Zeker nu met alle vluchtelingen is veiligheid van mensen een hot topic. Hier wil ik verder niks over uitweiden, maar veiligheid is wel een puntje die iedereen elke dag zou verdienen.

Lekker eten
Iets waar ik heel gek op ben is lekker eten! Ik kan ontzettend genieten van een overheerlijke salade, een lekkere pasta Carbonara, pizza Quattro Fromaggio. Alleen al als ik er aan denk stroomt het water me al in de mond. Ik heb ooit een food diary opgenomen. Hierin laat ik zien wat ik op een thuiswerkdagje eet. 10 things4

Ik word heel vrolijk als ik dit lijstje oplees. Wij Nederlanders mogen echt heel tevreden zijn met wat wij hebben! Natuurlijk ik heb ook wel eens een dagje dat ik het gevoel heb dat alles tegenzit. Maar de dag erna is dan weer een betere dag.

Hoe vul jij dit lijstje met dingen die iedereen elke dag verdient aan?

Liefs,
Denise

4 gedachtes over “11 things you Deserve Today

  1. jeapiebel zegt:

    Mooi geschreven. Helemaal mee eens. Ik heb zeker vandaag een goede nachtrust aangezien ik te laat naar bed en te vroeg op vandaag..haha. Over studie gesproken vind ik dat je in Nederland zeker geluk hebt dat het mogelijk is. Niet ieder land die mooie kansen heeft, in Thailand sowieso niet. Ik heb vandaag parfum tag van jullie gepost. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *