lydie

11x de kracht van thee

Naast dat thee super lekker is, heeft het ook een homeopathisch effect. Dit houdt in dat lichamelijke kwaaltjes kunnen verdwijnen door het drinken van een bepaald soort thee. Das toch best interessant, niet? Gaat jou buikpijn maar niet over? Heb je slaapproblemen of heb je andere ongemakken waar je mee zit? Lees dan snel dit artikel.

Ik ben echt een thee fan, ik word ook wel de theeleut van de vriendinnengroep genoemd. Ik hou van thee! Maar wat ik niet wist, is dat thee ook goed helpt tegen kwaaltjes. Natuurlijk is het geen medicijn, maar alles wat helpt op een natuurlijke manier is meegenomen, toch?

Buikpijn
Rooibos thee wordt vaak aan baby’s gegeven wanneer ze last hebben van buikrampjes. Echter is het ook van toepassing bij ons. Maar naast rooibosthee, zorgen kaneelthee, venkelthee en kamillethee er ook voor dat je buik zich gaat ontspannen.

IMG_9781_e71__1__a03

Hoofdpijn
Wanneer je last hebt van hoofdpijn, is het verstandig om pepermunt thee te drinken. Deze thee bevat menthol, menthon en menthylacetaat. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat de hoofdpijn verminderd wordt. Ook zorgt de geur voor een ontspannend effect.

Afvallen
Witte thee heeft het meest effectieve effect op afvallen. Naast dat je er gemakkelijker door afvalt, is het ontzettend gezond. Witte thee behoord tot één van de meest gezonde thee die er bestaat. Echter wordt er ook vaak gesproken dat citroenthee hier een goede bijdrage levert.

Blozen
Heb je vaak last van blosjes op je wangen? Voor een presentatie of nét wanneer jou crush jou aanspreekt? Witte thee blijkt hier een goed effect op te hebben. Het haalt het blozen niet weg, maar zorgt ervoor dat het minder wordt.

Beter slapen
Thee zoals lavendel en kamille zorgen ervoor dat je goed kunt ontspannen, wat een positief effect heeft op de nachtrust. Werkt dit niet? Je hebt ook nog speciale slaapthee, deze is te vinden bij de Tuinen.

Hoesten
Last van een hoestje? Dan is kamille thee voor jou de oplossing. Hier kun je nog eventueel honing aan toevoegen.  Kamillethee is een goede tegen een hoestje vanwege zijn antibacteriële werking.

Maagklachten, misselijkheid en braken
Pepermunt thee! Het kalmeert de maag en ontspant vanwege de geur.

IMG_9777_a2d (1)

Spierpijn
Kamille is een natuurlijke spierverslapper. Ideaal bij spierpijn of stijfheid.

Prikkelbare darm syndroom
Ongeveer 5- 20% van de Nederlanders heeft last van het prikkelbare darm syndroom. De klachten worden veroorzaakt door een overgevoelige darmwand of verstoorde bewegingen van de darm. De symptomen kunnen zijn; buikpijn, diarree, verstoppingen, winderigheid, opgeblazen buik et cetera. Kamillethee kan zorgen voor een verlichting van de symptomen. Het werkt verzachtend rondom de darmwand.

Verstopte neus
Gember thee helpt bij een verstopte neus. De warme kruidige geur en smaak zorgen dat je neus wat meer open gaat staan.

Blaasontsteking
Blaasontsteking kan hartstikke pijnlijk en vervelend zijn. Vaak is het aan te raden om gelijk naar de dokter te gaan voor een antibiotica kuur. Wanneer je niet gelijk deze mogelijkheid hebt, is het belangrijk dat je voldoende drinkt. Thee kan hierbij helpen! Cranberry thee is hier geschikt voor. Cranberry heeft een antibacteriële eigenschap, maar zit ook boordevol met vitamine C.

Thee is natuurlijk geen wondermiddel, ga er niet vanuit dat je klachten geheel weg zijn als je thee drinkt. Zie het meer iets wat verlichting kan bieden. Heb je serieuze klachten, raadpleeg dan een arts.

Wat is jouw favoriete thee?

Liefs,
Lydie

 

6 gedachtes over “11x de kracht van thee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *