den

20x leuke zomerplannen

In de winter schreef ik al een wintervariant: Things to do in winter, maar gelukkig staat de zomer nu voor de deur. Dat betekent dat er weer mooie plannen kunnen worden gemaakt. Zeker na een jaar weer hard zwoegen, heb je dit zeker dubbel dik verdiend.

1. Kamperen
Ik ben persoonlijk van nature niet echt een kampeerder. Vroeger hebben wij dit eigenlijk ook nooit gedaan. Als we al op een camping stonden, hadden we een stacaravan die we dan huurden. Kamperen is voor sommigen een manier om eventjes back to basic te gaan en ultiem te genieten. Anderen vinden dit weer niks. Ik zit persoonlijk ook liever in een hotel of in een appartementje, maar een paar dagen erop uit gaan, tent inpakken en go vind ik wel heel leuk!

2. Terrassen
Ik word er altijd zoo blij van als de terrasjes in Roermond weer worden uitgestald. Niet dat ik in de zomer elke avond op het terras hang, maar eens in de zo veel tijd kun je me er wel spotten. Een lekker drankje, eventueel een broodje en … ja mensen bekijken. Stom hè? Maar iedereen  vindt dit leuk.

3. Lekker lang opblijven
Doordeweeks, je zult het wel herkennen, op tijd naar bed gaan anders ben je de dag erna niet fit. Dat maakt gelukkig niet zo veel uit in de vakantie. Je bepaalt lekker zelf wanneer je naar bed gaat en wanneer je opstaat.

IMG_1378_0fa4. Detoxen
Wanneer je hard aan het werk bent, lijkt dit me niet de slimste stap: detoxen. Dit lijkt me meer iets voor wanneer je vakantie hebt. Je lichaam ontgiften, lijkt me wel eens interessant om uit te proberen. Bespreek dit, vóór je dit gaat doen, even met je huisarts. Niet elke detox is namelijk geschikt voor iedereen. 

5. Heerlijke smoothies maken
Dit doe ik in de zomer gek genoeg vaker dan in de winter. Ik denk dat dit komt aangezien ik in de zomer net iets meer let op wat ik eet en daarnaast, omdat het heerlijk verkoelend is. Mijn favoriete combo: aardbei, banaan, framboos, beetje water en vanille vla.

6. Challenge aangaan
Vorig jaar heb ik dit gedaan; de 30 days challenge. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel van zulke challenges waarbij je (vaak) in 30 dagen elke dag net iets meer sport. Welke challenge ga jij dit jaar proberen? Of heb je er misschien al eentje afgerond?

IMG_20150714_1318547. Picknicken
Ik moet zeggen dat ik het niet vaak doe, maar hoe leuk is het om thuis lekker je eten te maken en naar een mooi plekje gaan om het vervolgens lekker op te gaan eten. Maak een lekker uitgebreide lunch en neem iemand mee waar je de hele middag lekker mee kan kletsen. Je kunt bijvoorbeeld naar een stadspark gaan of je gaat lekker de bossen in!

8. Grote wandeling maken
In de bossen kun je nog wat anders doen, namelijk een lekker grote wandeling maken. Natuurlijk hoef je niet naar een bos te gaan. Online kun je duizenden mooie routes vinden. Kies een stad, dorp of provincie waar je graag heen zou willen, kies de gewenste afstand: 5, 7, 10, 12, 15 kilometer. Print de route uit en wandelen maar.

9. Fotograferen
Ik kom het steeds vaker tegen: mensen die fotografie als hobby hebben. Zeker in de zomer heb je erg mooi natuurlijk licht. Dit betekent: extra mooie buiten foto’s. Even zorgen voor een goede camera en trek er lekker op uit.

10. Festivals
Zomer betekent: festivals. Dit jaar stond er maar één festival op mijn planning en die was afgelopen weekend: The Flying Dutch. Wat een prachtig mooi feestje was dat. Afgelopen jaar was ik al geweest en komend jaar ga ik hoogstwaarschijnlijk weer!

dingen waar ik blij van word11. Op vakantie gaan
Zomervakantie staat bij mij altijd wel gelijk aan vakanties. Ik moet daarbij zeggen dat ik gelukkig altijd in de gelegenheid ben geweest om op zomervakantie te kunnen met mijn ouders, vriendinnen of met mijn vriend. Dit jaar gaan we eindelijk naar Curaçao! Dit stond al vijf jaar op de planning. Hoogstwaarschijnlijk ga je daar nog wel wat van zien…

12. Niks doen
Tijden van vakantie zijn ook tijden om gewoon even een dagje niks te doen. Even bijkomen en even lekker me time. Dat heeft iedereen wel eens nodig nietwaar?

13. Naar een andere stad gaan
Dit is voornamelijk wat ik vroeger vaak deed: een dagje plannen met een vriendin om met de trein naar een andere stad te gaan en lekker een dagje te shoppen.

IMG_131714. Skaten
Vroeger was ik er al gek op, gelukkig is me deze hobby nooit ontgroeid. Het was vaak zo dat ik de skates van mijn oudere broer overnam, wat betekende dat ik vaak veel te grote skeelers met dikke skisokken aan had. Tot het moment dat ik een keer met Felix ging skaten en ik de skates van zijn moeder mocht lenen. Deze waren zo fijn dat ik voor mijn verjaardag op 26 mei nieuwe skates heb gevraagd van mijn ouders. Wat ben ik er blij me!

15. Neem een zomerbaantje
Naast leuke dingen, kan er natuurlijk ook gewoon gewerkt worden. Je hoeft in de zomer niet naar school. Dat betekent dat je tijd hebt om wat extra te werken en een extra zakcentje te kunnen sparen. Goed voor later of gewoon om deze zomer weer leuke dingen van te kunnen doen.

16. Dagje naar het strand
Het ultieme vakantiegevoel is voor mij met je voeten in de zee. Dit hoeft niet eens in een warm land te zijn. Een dagje naar Scheveningen of een wat minder toeristische plaats aan het strand kan ook al zeer ontspannen werken. Check dan wel van te voren even het weer, want je weet het maar nooit in ons kikkerlandje. Vorig jaar zijn wij met vriendinnen twee dagen naar Scheveningen en Den Haag gegaan.  Hier hebben we ook gevlogd. Heel leuk om dit weer eens terug te zien.

vriendschap217. Schoon- en opruimsessie
Naast de leuke dingen, kun je in de zomer ook tijd vrij maken voor de dingen die al lang op jouw to do lijstje staan. Aangezien je uitpuilt van de tijd is “geen tijd” helaas geen smoesje meer. Het is geen leuke klus, maar als je klaar bent, ben je weer heel erg blij dat het erop zit en je er weer even tegenaan kunt. Dan mag je jezelf weer belonen met een van de leukere dingen uit deze lijst!

18. Zwemmen
Zwemmen is misschien wel een van de fijnste en leukste sporten. Of ja sport eigenlijk moet ik recreatie zeggen, want actief baantjes trekken doe ik niet. Wel klim ik heel vaak het zwembad uit en spring ik er weer in met een bommetje. Moet je nagaan hoe veel je je armen traint op zo’n dag! Een dagje aan het zwembad hoeft dus helemaal niet zo ontspannen te zijn dan het soms lijkt.

19. Ga voor een pedicure
Jouw voeten hebben de hele winter, herfst en voorjaar de tijd gehad om te verstoppen in je schoenen. Aangezien het weer lekker weer is en ik dan het liefst loop op slippertjes of sandaaltjes, wordt het misschien maar weer eens tijd voor de pedicure. Maak je voeten maar eens snel summerproof, want niemand heeft zin om naar jouw kloofjes en eeltplekjes te kijken.

20. Solliciteren
Als laatste iets waar sommigen wellicht tegenop zien: het zoeken van een baan. Elk jaar studeren er weer ontzettend veel studenten af. Een groot gedeelte van deze afgestudeerden zullen op zoek gaan naar een baan. Hoe eerder je ermee begint, hoe minder afgestudeerden jou voor gaan.

diplomaHoe zien jouw zomerplannen eruit? 

Heel veel liefs van Denise en zullen we er met zijn allen op hopen dat we een hele mooie zomer tegemoet gaan.

 

 

Een gedachte over “20x leuke zomerplannen

  1. jeapiebel zegt:

    Wat een leuke challenge staat hier in petto. Het is altijd mooi om iets positief te richten of iets leuk. Ik geniet de laatste dagen ook zo van de zon. Niks doen is ook een goed plan. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *