manvsvrouw

Man vs. Vrouw (deel 1)

In deze blogpost ga ik het hebben over de verschillen tussen de man en de vrouw. In deel één ga ik uit van het oogpunt van de man. Verschillende mannen hebben meegewerkt aan dit onderzoek.

Ik werk met veel jongens en hoor geregeld: “Jullie slikken de pil, jullie zijn elke maand ongesteld en jullie moeten een kind baren. Ik ben blij dat ik een man ben”. Ik ben op onderzoek uit gegaan en is het leven als een jongen echt een stuk makkelijker?

Eerst even een stukje geschiedenis. Mannen zijn van oorsprong jagers en vrouwen bleven thuis om op het land en op de kinderen te passen. Later gingen mannen werken en werden vrouwen gezien als huisvrouw. Vroeger waren de verschillen erg groot. Aletta Jacobs, onze heldin en eerste vrouwelijke arts in Nederland, eiste in 1883 vrouwenkiesrecht. Vrouwen hebben uiteindelijk kiesrecht gekregen in 1919(!). Tegenwoordig worden de vrouwen als gelijke gezien aan mannen. Helaas is dit niet overal in de wereld zo. Daarnaast ben ik van mening dat er zelfs in Nederland nog steeds wordt gediscrimineerd tussen de twee geslachten.

man vrouwMaar terug naar het onderwerp; de verschillen tussen mannen en vrouwen en dan heb ik het over nu (2015). Ik ben in gesprek gegaan met verschillende mannen om een duidelijk beeld te kunnen schetsen en niet alleen te focussen op mijn mening binnen dit onderwerp.

Mannen
De mannen gaven als voornaamste verschil aan dat mannen een stuk makkelijker zijn en makkelijker denken. “Vrouwen kunnen soms zo zeuren”. Tevens zijn mannen een stuk geschikter voor een ‘harde’ business. Mannenkunnen hun gevoel opzij zetten en formeler denken in moeilijke situaties. Vrouwen kunnen geen keuzes maken. Mannen zijn eerder doeners dan denkers.

Vrouwen
Daarentegen geven de mannen aan dat vrouwen een stuk gevoeliger en netter zijn. Beter kunnen omgaan met kinderen, gezien het ‘moederinstinct’. Vrouwen leven langer en hebben een sterker immuunsysteem. Vrouwen zijn betere planners, maar willen dan ook álles gepland hebben. Vrouwen zijn onzekerder over zichzelf, dit komt vaak door social media en het ideaalbeeld waar bijna elke vrouw aan wilt voldoen. Vrouwen roddelen meer en daarnaast gaan ze graag zo veel mogelijk shoppen.

Zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik denk niet dat het erg is dat mannen in bepaalde dingen beter zijn dan vrouwen en vice versa. Maak er geen competitie van en laat iedereen hetgeen doen waar hij of zij het beste in is! Want samen is toch echt het leukste…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In deel twee geef ik het woord aan de vrouwen, wat vinden zij nu echt als het aankomt op dit onderwerp?

Wat vindt jij? Is het leven van een vrouw of van een man gemakkelijker/leuker?

Liefs,
Denise

(Ik heb in deze blog de man aan het woord gelaten en de verkregen informatie zo min mogelijk willen verdraaien. Probeer dingen niet té persoonlijk op te vatten.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *