koningsdag 3

5x leuke plannen voor Koningsdag

Het is weer bijna Koningsdag (woensdag 27 april) en dat betekent dat er leuke plannen moeten worden gemaakt om dit eens goed te vieren. Willem mag dan wel jarig zijn, maar Koningsdag is voor mij; iedereen verkleed in rood, wit, blauw en oranje en lekker met vrienden en vriendinnen feest vieren.

Heb je nog geen plannen en ook geen inspiratie? Geen probleem, want vandaag noem ik een aantal leuke dingen die je op Koningsdag kunt gaan doen.

Festival
Op de verjaardag van onze koning zijn er verschillende festivals. Zo zijn er bijvoorbeeld de volgende festivals gepland; Kingsday Festival 2016 en Kingsday Open Air in Amsterdam, Supersized Kingsday en Majestic Dance event in Eindhoven, Beat the Bridge in Arnhem, Hardfest Kingsday Chaos in Enschede, et cetera zo zijn er nog wel tientallen andere feestjes op te noemen.

Feestjes in de stad
Heb je geen zin om naar een echt festival te gaan met Koningsdag? Dan kun je altijd nog naar een van de volgende steden gaan waar ontzettend leuke programma’s zijn georganiseerd omtrent deze leuke nationale feestdag. In Amsterdam, Arnhem, Breda, Den Bosch, Den Haag, Eindhoven, Groningen, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam en Utrecht komen er leuke artiesten. Denk bijvoorbeeld aan Yellow Claw, Martin Garrix, Showtek, Armin van Buuren, et cetera. Je hoeft voor de artiesten dus in ieder geval niet perse naar een festival te gaan. Scheelt ook alweer wat in je portemonnee.

rosanOp de markt staan
Geef je liever geen geld uit op Koningsdag en heb je nog een hele hoop zooi op de zolder staan die je kwijt kunt? Ga dan lekker op de mark staan en verkoop je spulletjes voor een aantrekkelijk prijsje. Dit heb ik denk ik drie keer als klein meisje gedaan. Ik verkocht mijn oude spelletjes, mijn knuffels en wat poppen die ik niet meer gebruikte en aan het eind van de dag hield ik ongeveer 30 gulden (ja, zo lang geleden) over die ik vervolgens in mijn spaarpotje deed.

Natuurlijk hoef je niet heel jong te zijn om op de markt te staan, want juist als je wat ouder bent heb je ook weer veel andere aantrekkelijke spullen die je nog kunt verkopen. Denk aan kleding die je niet meer draagt of schoenen die er nog best prima uit zien. Zet je hardste stem maar op en vangen maar dat geld!

Over de markt lopen
Heb je geen marktstem? Of heb je geen oude spullen om te verkopen? Houdt je wel van het scoren van een goed koopje? Ga dan lekker zelf over de markt lopen en ga lekker afdingen bij de vele kraampjes. In bijna elke grotere stad is wel zo’n leuke tweedehandsmarkt te vinden.

koningsdag2Terrassen
Hou je niet echt van drukte, maar geniet je liever van een rustige, vrije dag. Ga dan lekker ergens een terrasje pikken met je vriendinnen, moeder, oma, nichtjes, maakt niet uit. Ik hoop dan wel dat het lekker weer is, want dan kan je dag niet meer stuk.

Thuis zijn ook een hoop dingen te doen
Heb je het de laatste tijd al druk zat gehad en profiteer je liever van een echt vrije en echt rustige dag. Plan dan een dagje thuis in. Genoeg dingen die je kunt doen of juist helemaal niks als je daaraan toe bent! Denk aan series kijken, lekker in de tuin werken of lekker een dagje helemaal voor jezelf. Doe lekker waar jij zin in hebt.

Ik denk dat ik dit jaar (zoals eigenlijk altijd wel) te vinden ben ik Eindhoven, maar ik heb nog niet echt gepland wat ik ga doen. Zoals ik al zei hoop ik dat het goed weer is en dat ik lekker naar een buitenfeest kan gaan en waar ik lekker kan genieten van het zonnetje, muziek, vrolijke mensen, vrienden, vriendinnen en een biertje in mijn hand.

koningsdagLaat vooral even weten wat jouw plannen zijn!

Veel plezier en liefs,
Denise

4 gedachtes over “5x leuke plannen voor Koningsdag

  1. Northflix zegt:

    Leuke ideetjes dames!
    Ik ga lekker het dorp in. Rondje vrijmarkt en als het mooi weer is lekker op het terras.
    En wie weet speelt er nog ergens een leuk bandje.
    Vroeger ging ik graag naar Amsterdam, maar de laatste keer dat ik daar was, was het zoooo druk! En vrijwel iedereen leek dronken en ik vond er niets meer aan. Ik word oud 😉 Haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *