omslag

5x Makkelijke Herfst DIY’s

Als je naar buiten kijkt, kun je zien dat de herfst nu toch echt is begonnen. Dit betekent dat het zonnetje vaker afwezig is, het vaker gaat regenen en je dus vaker binnen zult zijn. Een leuke, maar ook vooral erg goede reden om je huis eens herfst-proof te maken. Dat kan met deze hele eenvoudige en goedkope herfst DIY’s.

Ik ben vast niet de enige die wel eens op Pinterest op zoek gaat naar inspiratie. Niet alleen voor Deserve Today, maar ook voor mezelf of om bijvoorbeeld mijn kamer eens op te fleuren. Dat heb ik ook gedaan voor het artikel van vandaag.

Bij DIY-projecten (Do It Yourself) kun je er regelmatig vanuit gaan dat het is opgezet als goedkoop alternatief. Helaas is het echter zo dat wanneer je DIY video’s kijkt, er vaak producten worden gebruikt die in Nederland moeilijk te verkrijgen of erg duur zijn. Daarom deel ik vandaag alleen maar goedkope en makkelijke DIY-ideetjes met jullie. Veel knutselplezier.

1. theelichthoudertje met takjes

Als allereerste deze bakjes. Heb je nog ergens een saai theelichthoudertje staan? Ga lekker de straat op en pak allerhande takjes. Maak deze even zorgvuldig schoon: haal het zand weg, haal de blaadjes ervan af en zorg dat de takjes helemaal droog zijn. Vervolgens plak je de takjes met secondelijm vast op de glazen houdertjes. Doe dit vooral niet te georganiseerd. Ben lekker random en creatief, dat zal namelijk het leukste effect geven.
bakjes

2. wanddecoratie met blaadjes

Voor deze DIY ga je wederom de straat op of zelfs het bos is en ga je op zoek naar een wat langere tak. Dit kan een dunne lange tak zijn, maar zelfs ook een dikke grove tak. Kijk goed naar je interieur en ga na wat er het beste bij past. Ga niet onnodig takken afbreken! Ga vooral op de grond zoeken, zeker in de herfst komt er van alles uit de bomen vallen. Naast deze tak heb je ook blaadjes en visdraad nodig.

Maak ook de tak en de blaadjes zorgvuldig schoon. Vervolgens ga je de blaadjes rangschikken op de manier die jij mooi vindt. Heb je een mooie rangschikking gevonden? Knoop dan voorzichtig het visdraad aan de tak vast en hieraan de blaadjes.

Variatietip: Je kunt de tak en de blaadjes geheel naar eigen smaak aan je interieur aanpassen door ze bijvoorbeeld goud, zilver, roze, rood, groen te spuiten met spuitverf.

blaadjes

3. Dennenappelslinger

Een hele simpele DIY die ook erg snel gemaakt is, is de dennenappelslinger. Het enige wat je nodig hebt, is touw en dennenappels. Ga op zoek naar dennenappels bij jou in de buurt of ga weer lekker het bos in. Vervolgens voorzie je de dennenappels van een zelfgekozen kleur of laat je de dennenappels in zijn natuurlijke staat. Zelf vind ik de combinatie van goud met het ruwe touw erg chique. Je kunt zelf kiezen hoe lang je de slinger maakt, hoe veel dennenappels je aan de slinger hangt en hoe dicht of juist ver je de dennenappels van elkaar knoopt.

Zoals de foto laat zien, heeft deze persoon oogjes gemaakt in de dennenappels. Waarschijnlijk zodat de dennenappels nog mooier aan de slinger hangen. Dit is niet per se nodig, maar het is een aanvulling.

dennenappels

4. Eikeltjes schilderij

Ik zag deze DIY en ik was opslag verliefd. Het is een eekhoorntje gemaakt van de napjes (ja, dit heb ik op Wikipedia opgezocht) van eikeltjes, erg creatief vind ik zelf. Je kunt natuurlijk allerlei vormen of dieren aanhouden. Misschien is het ook een leuk idee om een eland of een hert te maken, denk maar alvast aan Kerstmis.

Ga op zoek naar een heleboel eikeltjes waar de napjes nog op zitten. Maak vervolgens de napjes los van de eikeltjes en zorg dat deze schoon zijn. Ontwerp vervolgens een vorm en plak de napjes op deze vorm. Net zoals bij de andere DIY’s kun je ervoor kiezen om de napjes een andere kleur te spuiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een ombre van de natuurlijke kleur naar goud toe?

eekhoorn

5. Kom van blaadjes

Nog een DIY die mijn moeder erg leuk leek. Het is een kom gemaakt van blaadjes. Pak een kom die wellicht een beetje vies mag worden en pak een heleboel blaadjes. Ja, voor deze DIY’s moet je er iets voor over hebben, hè! Neem vervolgens behangplaksel of mod podge (Xenos) en breng een laagje aan op de kom. Plak vervolgens een blaadje op een stukje van de met-lijm-bedekte kom en smeer er dan nog een laagje lijm over het blaadje heen. Op deze manier zullen de blaadjes van twee kanten geseald zijn. Breng dan weer een stukje lijm aan op de bak, plak hier weer een blaadje op en seal het blaadje met nog een extra laagje. Ga zo verder tot je de vorm hebt bereikt die jij mooi vindt.

Wanneer je de kom op een dergelijke manier hebt vormgegeven, breng je nog één  laagje lijm gelijkmatig aan over de gehele met-bladeren-bedekte kom. Laat dit vervolgens goed drogen. Wanneer het droog is, kun je de kom van bladeren zo van de kom af halen.

leaf-bowl
Welke DIY is jullie favoriet? Ik vind de eerste denk ik het leukst.

Veel liefs,

Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *