Naamloos

AIRBNB: top of flop-ervaring?

Zoals er al velen wel weten ben ik op vakantie naar Curaçao geweest samen met mijn vriend. We hebben gekozen om via Airbnb een appartementje te huren. In deze blogpost wil ik mijn ervaringen met Airbnb met jullie delen. Zou ik het aanbevelen of was dit een ervaring om snel weer te vergeten?

Felix en ik waren het al vijf jaar van plan om naar Curaçao te gaan. Niet in de vorm van het kwam er niet van, maar vijf jaar geleden besloten we: “over vijf jaar gaan we naar Curaçao”. Nooit verwacht dat het zo zou zijn, maar deze zomer was het dan zo ver.

We hebben urenlang, nee dagenlang gezocht naar wat we nu eigenlijk wilden qua verblijf. Een appartementje? Een hotel? En wat kiezen we dan: all-inclusive, half pension, logies met ontbijt? Is Airbnb niet iets voor ons? De broer van Felix had hier wel eens iets mee geboekt en dat was hem erg goed bevallen. We namen eens een kijkje op de website.. “Waarom niet?” dachten we.

Al snel kwamen we erachter dat huren via Airbnb een stuk goedkoper is dan twee weken in een hotel of een appartement verblijven. Dit is natuurlijk omdat het particulier verhuren is. Het nadeel is echter dat je niet weet waar je terecht komt. Je kunt hier hartstikke pech mee hebben.

slaapgedeelteGelukkig was dat niet zo in ons geval. We kwamen al vrij gauw bij Ferdinand en Ellen, een Nederlands stel die al 11 jaar op Curaçao woont (wauw), terecht. De foto’s zagen er veel belovend uit, dus onze aandacht was meteen getrokken. Daarnaast  waren al onze minimale vereiste aanwezig. We hebben de studio meteen opgeslagen in onze wishlist. Natuurlijk kijk je altijd nog even verder, want er zijn per land (zo ook op Curaçao) ongelooflijk veel aanbieders.

Al snel kwamen we weer terecht bij de studio en hebben we snel contact opgezocht met Ferdinand en Ellen. We hebben ons voorgesteld en kenbaar gemaakt dat we toch wel erg veel interesse hadden in hun studio. Vrij snel kregen we een leuk berichtje terug met dat we welkom waren. We konden niet meer wachten! Kort daarna hebben we dan ook geboekt.

Bij aankomst
Ferdinand is ons op het vliegveld komen halen voor 40 gulden (ongeveer €20,-) en heeft ons via een toeristische route naar het huis en onze studio gebracht. Het is namelijk zo dat een gedeelte van het gigantische huis is omgebouwd tot een studio. Waarbij je je eigen ingang hebt en je zelf invloed hebt op de mate van contact met de verhuurders (in ons geval). Bij aankomst was de studio precies zoals op de foto’s. Dat is natuurlijk altijd waar je rekening mee houdt, op foto’s kan een kleine hotel kamer er ineens uitzien als een extreem grote suite.

zwembadDe studio van Ferdinand en Ellen bevatte het volgende: een tweepersoonsbed, een airco, keukenblok met koelkast, een badkamer (douche, toilet en wastafel), tafel en twee stoelen, een ventilator en een eigen terrasje met een eigen barbecue. Verder hadden we een eigen parkeerplaats en mochten we gebruik maken van het zwembad en de wasmachine. Als bijkomende extra waren er bovendien twee honden (Karel en Kees) en twee poezen. Een hele grote plus als je het Felix en mij vraagt. Elke morgen en als we thuis kwamen van een uitje kwamen ze ons vrolijk even begroeten, erg leuk. De studio is dichtbij een supermarkt (Vreugdenhil) en met de auto (die je wel echt nodig hebt) ben je zo bij Mambo Beach, Jan Thiel Beach of zelfs Willemstad.

De kosten
Wat natuurlijk wel nog erg interessant is, zijn de kosten. In ons geval hebben we €38,- per nacht betaald. Reken maar uit wat dat over dertien nachten is (of het aantal nachten die jij graag wilt blijven). Dit zul je nooit vinden bij een hotel op Curaçao, althans wij niet. Wel was het zo dat we natuurlijk alleen een slaapplek hadden en al het eten en drinken nog moesten kopen. Vaak kom je bij Airbnb ook tegen dat verhuurders ook nog energiekosten rekenen. Dat is bij deze studio niet het geval bij normaal gebruik.

keukenEr is nog zo ontzettend veel te vertellen over onze ervaring met Airbnb, maar eigenlijk is het wel duidelijk. Felix en ik hebben mede dankzij deze fijne mogelijkheid een super fijne vakantie gehad. Ferdinand en Ellen hebben ons met open armen ontvangen en ik kan de studio zeker aanraden. Of je nu met een vriendin, je vriend, je vader, je moeder of alleen komt. De studio is geschikt voor maximaal twee personen. Voor meer informatie, want uit enthousiasme vergeet ik waarschijnlijk erg veel nuttige informatie, kun je de link naar de studio hieronder vinden:
https://www.airbnb.nl/rooms/5989703?wl_source=list&wl_id=104966034&role=public

Als je toch al plannen had om naar Curaçao te gaan, zou ik zeker eens gaan informeren. Voor meer vragen, kun je hieronder reageren of het contactformulier invullen voor meer persoonlijke vragen/ervaringen.

Heel veel liefs,

Denise49b294f6_original

 

2 gedachtes over “AIRBNB: top of flop-ervaring?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *