IMG_1499

Beginnen met een gezonde levensstijl

Tegenwoordig liggen er duizenden bewerkte producten in de supermarkt. Hoewel bewerkt voedsel super makkelijk en meestal ook erg lekker is, is het niet goed voor je gezondheid. Bewerkt voedsel zit vaak vol met suikers, zouten en verschillende E-nummers. Maar er zijn meer dingen die bijdrage aan een gezonde levensstijl, zoals voldoende beweging en het stoppen met roken. Wil jij graag gezonder gaan leven, maar weet je niet hoe? Lees dan snel verder.

Pak het stap voor stap aan

Beginnen met een gezonde levensstijl is moeilijk. Het is niet één, twee, drie gepiept. Doe het dus stap voor stap. Begin bijvoorbeeld één week lang met iedere dag een gezond ontbijtje, begin de tweede week met een gezond ontbijt en een gezonde lunch, voeg de derde week daar een gezonde warme maaltijd aan toe et cetera. Inspiratie nodig voor lekkere ontbijtjes? Klik hier!

Maar probeer ook niet gelijk te stoppen met suikers, verzadigde vetten en het eten volgens de schijf van 5. Probeer het stap voor stap te doen.

Probeer pakjes en zakjes te oNTWIJKEN

Ahhhh pakjes en zakjes zijn echt killing voor een gezonde levensstijl. Bomvol zouten en E-nummers. Probeer sausjes zelf te maken. Meestal zijn deze nog lekkerder ook! Echter vergt het wel wat oefenen. Waar wie weet schuilt er wel een chef kok in jou!

Zie fruit als snoep

Ik denk dat ik per dag 3 à 4 stuks fruit eet. Ik vind het heerlijk! Vaak hoor je mensen zeggen: maar fruit bevat ook suiker. Klopt! Maar dit soort suiker is een stuk gezonder dan de suiker die in onze koekjes verscholen zit. Heb je zin om te snoepen? Koop lekkere aardbeien of bessen. Hmmm! Wist je trouwens dat je van fruit ook snoep kan maken? Deze mango rolls bijvoorbeeld, deze zijn net zo lekker als zure matjes.

Deserve Today

Laat frisdranken staan en maak je eigen sap

Er zit zoveel suiker in cola en in sinas. Terwijl je zelf ook hele lekkere sapjes kan maken. Maak bijvoorbeeld een lekkere smoothie. Of neem een flesje water mee naar je school of werk, met een schijfje limoen erin. Super lekker, makkelijk en gezond!

bELOON JEZELF BIJ GOED GEDRAG

.. Want je moet toch ook een beetje genieten in het leven, toch?

IMG_1340

Gezond kan ook echt lekker zijn

Wil jij nou niet die overheerlijke chocolade mousse weglaten? Probeer dan eens een gezonde versie. Gezond eten houdt niet in dat je alleen maar de hele dag op een worteltje hoeft te kauwen. Er zijn zat recepten die lekker, makkelijk én gezond zijn. Bijvoorbeeld deze gezonde muffins. En er zijn zelfs gezonde frietjes!

IMG_1513

Drink minimaal 2 liter water per dag

Veel mensen komen hier niet aan. Vind jij het ook lastig om 2 liter water te drinken op een dag? Neem dan een flesje water mee en vul deze regelmatig. Het is lastig, maar als je jezelf er bewust van maakt gaat het al een stuk gemakkelijker.

Beweeg minimaal 30 minuten per dag

Voor sommige mensen klinkt het al een hel: 30 minuten bewegen per dag, what? Maar hiermee wordt ook bedoelt: 30 minuten lopen, 30 minuten fietsen et cetera. Loop bijvoorbeeld een half uurtje na het eten. Goed voor je spijsvertering maar ook voor je lichaam. En het is met dit weer nog heerlijk ook.

Stop met roken

In middels weet iedere peuter wel dat roken niet goed is voor het lichaam. Zelf heb ik nooit gerookt dus ultieme stop tips kan ik jullie niet geven. Ik heb het idee dat je het 100% moet willen.

IMG_1246

Wat is jouw ultieme tip voor een gezonde levensstijl?

Liefs, Lydie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *