IMG_8049

De toekomst

Normaal gesproken schrijf ik over dingen die ik leuk vind, de fijnste make-up en de lekkerste zelfgemaakte cake. Eigenlijk schrijf ik nooit over wat er in mijn hoofd spookt, waar ik vaak aan denk en wat mij nou écht bezig houd. Jullie raden het al: vandaag schrijf ik een persoonlijk artikel. Een artikel over de toekomst.

Vroeger wilde ik graag astronaut worden. Vliegen in de ruimte, lopen op de maan en de wereld zien ter grote van een voetbal.. Deze ‘verbeelding’ heb ik niet doorgezet, gisteren heb ik namelijk mijn afstudeeronderzoek voor the official ingeleverd bij de examinator. Over één à twee weken, hoor ik of ik geslaagd ben voor de opleiding verpleegkunde. Verpleegkunde is heel wat anders dan het zijn van een astronaut. Maar het vroegere ‘later als ik groot ben’, begint voor mij in september.

En eigenlijk houdt die laatste zin mij wel bezig. In september ga ik solliciteren voor een echte baan. Wow! Dat klinkt zo spannend en ‘oud’. Zes jaar geleden begon ik de opleiding MBO-verpleegkunde. Na vier jaar stond ik trots op het podium met het diploma in mijn hand. ‘Yes ik ben eindelijk verpleegkundige’, dacht ik toen. Hoogstwaarschijnlijk sta ik over precies een maand op het podium en denk ik hetzelfde. ‘Yes ik heb mijn HBO diploma’. Het enige verschil is, dat ik nu ga werken in plaats van verder studeren.

10551610_809655389055544_684495425382328099_o

Maar is het dan over met mijn studententijd? Begint dan eindelijk het ‘officiële volwassen leven’? Ik moet eerlijk toegeven dat ik helemaal geen zin hierin had en heb doorgezocht naar andere opleidingen. Maar na veel zoeken, open dagen bezocht te hebben en alle mogelijkheden langs elkaar gelegd te hebben, ben ik tot de conclusie gekomen om te gaan werken.

Maar waar moet ik gaan werken? Verpleegkundigen kunnen op veel verschillende plaatsen terecht: de thuiszorg, GGD, psychiatrie, gehandicaptenzorg en er zijn zelfs reizigersverpleegkundigen. Ik heb besloten om het op me af te laten komen en te zien wat er op mijn pad komt.

Maar is het dan afgelopen met de lol? Dat is altijd wat ik ‘vroeger’ dacht! Maar het antwoord is nee. Werken kan ook veel positieve bijdragen leveren, zoals het ontvangen van een maandsalaris (daar draait het uiteindelijk om, ondanks dat werk ook leuk hoort te zijn). Van dit maandsalaris kan je een eigen appartement huren, meer kleren kopen of juist lekker sparen. Er zijn altijd nog mogelijkheden om verder te studeren of bijvoorbeeld een jaar te gaan reizen.

Ik verheug me op mijn toekomst en wat komen gaat, met mijn lieve vrienden en familie om me heen. Ik zie het als een uitdaging, geheel onafhankelijk zijn van anderen. Het lijkt me heerlijk!

Hoe zien jullie de toekomst?

Veel liefs,
Lydie

IMG_2500

 

Een gedachte over “De toekomst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *