dsc01169

Dingen die me zijn tegen gevallen tijdens het backpacken

Momenteel ben ik ongeveer drie weken thuis van backpacken in Indonesië. Iets wat voor mij een erg bijzondere, maar vooral mooie ervaring was. Echter zijn er wel dingen waar ik tegenaan gelopen ben. Ben je benieuwd wat precies? Lees dan snel verder.

INSECTEN

Mensen die mij kennen, weten dat ik al kriebelig word van een klein spinnetje. Laat staan grote spinnen, kakkerlakken en schorpioenen! Indonesië bevindt zich in een tropisch klimaat, genoeg van deze leuke beestjes!

dsc00041

Hostels zoeken

Soms boekte ik een hostel van te voren via booking.com, soms niet. Er waren momenten dat ik binnen 5 minuten een fijn hostel had gevonden. Soms duurde dit wat langer, dan waren veel hostels vol, erg smerig of te duur. Het is dan wel eens frustrerend om in de brandende zon, met je zware backpack een fijn hostel te vinden.

dsc01163

Ziek zijn

Wanneer je gaat backpacken loopt je een groot risico om ziek te worden. En dan heb ik het voornamelijk over diarree. Vervelend, maar onze westerse lichaampjes zijn gewend aan erg hygiënisch voedsel en kunnen sneller ziek worden in minder hygiënische omstandigheden. Neem vooral veel diarree remmers mee op reis!

dsc01262

Ziek zijn en hostels zoeken

Een combinatie van bovenste twee factoren. Niet geheel prettig! Probeer deze combinatie te voorkomen.

Opgelicht worden

De kans dat je ziek wordt tijdens het backpacken is groot, net zoals de kans dat je opgelicht wordt. Ook dit is me overkomen! Het ging niet om grote bedragen, meer rond bedragen van 5 euro. Maar toch is het jammer dat het gebeurd.

img_3536

Ik heb lang zitten nadenken over andere dingen die mij zijn tegengevallen tijdens mijn reis. Maar ik moet eerlijk bekennen, het zijn maar weinig punten. Zoals ik boven in het artikel benoemde, was het een ontzettend bijzondere reis. Ik heb mezelf beter leren kennen, ik ben de omgeving waarin ik leef meer gaan respecteren en voel me oprecht vrolijker. Voor mijn vakantie klaagde ik wel eens over kleine dingen, maar we hebben het in Nederland zo ontzettend goed! We hebben een warme douche, een dak boven ons hoofd, goede gezondheidszorg en goed voedsel. Wanneer je problemen hebt, krijg je in de meeste gevallen hulp van verschillende instanties. Door sommige mensen wordt het normaal gevonden, maar dit is écht niet zo. Dat wij goed drinkwater hebben, als je de kraan opendraait is al ontzettend bijzonder.

Dit klinkt misschien als de standaard wijze woorden van een reiziger die net zijn eerste trip erop heeft zitten. Maar het is echt zo! Ben blij met wat je hebt, waar je leeft en met degene je lief hebt.

Veel liefs,
Lydie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *