Aftel kalender1

DIY: een aftel kalender maken

Al maanden verlang ik er naar, mijn vakantie naar Turkije. Na ontzettend hard gewerkt en gestudeerd te hebben, kan ik bijna niet wachten. Met een aftelkalender begint de pret al ver van te voren, vooral als je hem zelf maakt! Ik heb mijn knutselspullen er weer bij gepakt en mijn eigen aftelkalender gemaakt.

Aftelkalenders zijn ontzettend leuk om te maken! Aftellen naar een geweldig feest, een ontspannende vakantie of je huwelijk, wat is dan leuker dan aftellen naar het moment suprême?! Allereerst; de benodigdheden. Ik heb een simpel stuk oud karton gebruikt voor de basis. Het is eigenlijk de achterkant van een stickervel, je kan dus werkelijk alles gebruiken voor de ‘basis’! Laat verder de creativiteit in je los, hou je van schilderen? Houd je van tekenen? Of toch liever plaatjes en stickers pakken? Doe wat jij leuk vindt en waar jij je goed bij voelt. Ik heb op mijn aftelkalender plaatjes geplakt waarbij ik in een vakantiesfeer kom. Verder heb ik potlood, verf en plakband met een printje gebruikt.

Aftel kalenderVerf, gekleurde peperclips/punaises, stiften, potlood, geodriehoek, plakstift en schaar zijn verkrijgbaar bij Action. Plakband met een print is verkrijgbaar bij Hema.

Als eerst ben ik begonnen met het maken van de vakjes en de tekst ‘Turkije’, dit heb ik gedaan met potlood. Hierna heb ik de lijntjes nageschilderd, ik wilde het een beetje speels houden en daarom zorgde ik voor niet al te perfecte lijntjes.

Aftel kalender2

Nu begint het leuke werk; het pimpen van je aftelkalender! Ik heb verschillende tijdschriften gebruikt, maar ook reisbrochures zoals die van Djoser. Dit zorgt ervoor dat ik helemaal in de vakantiesfeer kom. Hier en daar is nog een likje verf toegevoegd, zodat het er vrolijker uit gaat zien!  De dagen doorstrepen kan je natuurlijk gewoon gebruik maken van een stift, of een streep door het getal zetten met pen. Echter, ik ga het doen met stickers. Wat ook nog een cute effect geeft!

20150625_132806

Heb jij al zin in je moment suprême?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *