DSC01022_446

Doorbreek de sleur in je relatie

Vandaag is het feest! Want vandaag heb ik twee jaar een relatie met mijn vriend, Koen. Veel stelletjes komen rond de twee jaar in de sleur. Dat is zo jammer, want deze sleur kan gewoon voorkomen worden. Wil je weten hoe? Ik deel vandaag mijn tips.

Na twee jaar komen stellen vaak voor het punt te staan: doorvechten of stoppen? Dit omdat verliefde gevoelens plaatsmaken voor ‘houden van’ en minder perfecte puntjes van de partner zichtbaar worden. Mijn advies: vecht ervoor!

Blijf daten

Daten is zó belangrijk. Neem elkaar lekker uiteten, ga een avondje naar de bios. Wanneer je een lange relatie hebt, sluipt het er meestal in dat er niet meer vaak gedatet wordt. Heel erg zonde! Want met daten blijven jullie nieuwe dingen met elkaar mee maken.

13129973_1575534466109013_1837882003_n(1)

Stel doelen

Doelen stellen in een relatie is heel erg belangrijk. Geen doelen kan een relatie uiteindelijk saai maken. Je kan bijvoorbeeld doelen stellen voor het maken van een verre reis, samenwonen, kinderen krijgen of het verbouwen van de badkamer (hehe je moet wat he!).

Ontdek een nieuwe spanning

Denk hierbij aan het doen van een nieuwe sport samen. Bijvoorbeeld samen salsa dansen. Dit klinkt misschien niet super spannend, maar het brengt jullie wel dichter bij elkaar. En het zorgt natuurlijk voor voldoende gespreksstof!

Leer elkaar nieuwe dingen

Dit is ook echt zó leuk! Ben jij goed in het bakken van lekkernijen? Leer je vriend het! Mensen willen blijven leren, waarom zou je elkaar daarbij niet helpen?

B1kopie

Maak tijd voor elkaar

Het is en blijft belangrijk om elkaar voldoende te blijven zien. Soms sluipt het erin dat je hem niet iedere week kan zien. Maar probeer dat juist wél te doen! Plan een leuke date of verras je vriend met een lekkere maaltijd.

Blijf intiem

… Spreekt voor zich 😉

felix en denise

Praat over gevoelens

Praten over je gevoel is in een relatie zó belangrijk. Als je na twee jaar je afvraagt of je nog verliefd bent, of dat het meer houden van is: praat erover. Het lucht écht op. Jij en je vriend kunnen elkaar hierbij heel erg goed helpen. Maar praat er ook over als je iets niet bevalt, want opkroppen heeft echt geen zin. Ben eerlijk, dan kan je ook eerlijkheid terug  verwachten.

Ik hoop dat jullie wat aan dit artikel gehad hebben en die vervelende sleur nooit tegenkomen! Wil je meer tips lezen over het hebben van een goede relatie? Lees het artikel van Denise over relatie tips.

Ik wens jullie ontzettend veel liefde toe,
Lydie

Een gedachte over “Doorbreek de sleur in je relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *