DIY8

Handige oplader DIY

Herken je een van de volgende situaties? Je broer, zus, vader, moeder of huisgenootje heeft weer eens per ongeluk jouw oplader te pakken. Je hebt wéér een nieuwe oplader moeten aanschaffen, omdat je oplader er weer eens mee ophoudt door het gevolg van kabelbreuk? Je neemt je kabel mee naar school, omdat je je telefoon vergeten bent op te laden ’s nachts en hij zit weer eens in de knoop in je tas? Ik heb goed nieuws! Want vandaag kom ik met een leuke en eenvoudige manier om gedag te zeggen tegen bovenstaande problemen.

Voor deze DIY heb je het volgende nodig
– Een oplader
– Touw (ik heb roze en wit touw gebruikt)
– Een schaar
– Eventueel tape

DIY

Als allereerste meet je een stuk touw af, ik raad aan te beginnen met een meter. Zodat je de knoop eerst in de gaten kunt krijgen, zonder dat je touwtjes in de knoop raken. In het geval dat je twee kleuren touw (zoals ik) wilt gebruiken, kun je het afgeknipte stuk touw gebruiken als richtlijn voor het tweede stuk touw. Op deze manier heb je twee precies even lange stukken.

Wanneer je dit hebt gedaan leg je de twee touwtjes op elkaar en zoek je het midden op. Vervolgens knoop je met een enkele knoop het midden vast aan het begin van de opladerskabel. Je kunt de oplader eventueel met tape bevestigen aan je bureau. Nu kun je aan de slag!

DIY2

De knooptechniek
Het plaatje hieronder zal de knooptechniek het makkelijkste afbeelden. Ik begon met het rechter touwtje. Ik nam het touwtje en legde hem OVER de kabel heen naar links. Vervolgens pakte ik het linker touwtje die legde ik OVER het touwtje afkomend van rechts heen en legde hem ONDER de kabel door en haalde hem door het rechter lusje heen.

DIY3

Het ene touwtje (in mijn geval rechts) gaat dus onder – boven – onder en het andere touwtje (in mijn geval links) gaat dus boven – onder – boven.  Waarom geef ik aan “in mijn geval”? Dit is omdat mijn streng uiteindelijk linksom draait. Wanneer je de knooptechniek andersom toepast, zal de streng rechtsom draaien.

Na een tijdje zal de streng er zo uit gaan zien.

DIY4

Nog wat knopen later…

DIY5

Na een tijdje zal je merken dat je touwtjes op beginnen te raken. Doe dan weer net alsof je opnieuw begint. Neem weer een meter, knoop het midden van de touwtjes met een enkele knoop nét boven je laatste knoop en ga verder. Let hierbij op dat je de resterende touwtjes mee neemt, zoals je ook om de kabel heen knoopt. De streng zal deze resterende touwtjes netjes verbergen.

Knoop zo verder tot de streng met kleurtjes de gehele kabel bedekt. De tijd dat je hierover doet is afhankelijk van de lengte van je kabel.

Deze DIY is dus goed voor
– De herkenning van je eigen oplader
– Tegen kabelbreuk
– Hij gaat niet meer snel in de knoop
– Een leuke middag
– Iedereen die deze kabel ziet, zal verrassend opkijken.

 

DIY7

Andere mogelijkheden
Hou je niet van roze of wit? Gebruik dan andere kleuren. Tevens kun je de kleuren afwisselen om bijvoorbeeld te zorgen voor een leuk ombre effect. Daarnaast kun je met een enkele draad om de kabel heen knopen. Dit zal zorgen voor een heel ander resultaat.

Ga jij deze DIY ook proberen?

Liefs,
Denise

3 gedachtes over “Handige oplader DIY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *