thumbnail_IMG_2834

Ik ben stamceldonor

Ik ben stamceldonor. Dat is iets wat bij veel mensen eng in de oren klinkt. Halen ze dan bloed met een enorm grote naald uit je bot? Nee, tegenwoordig gaat dit op een heel andere manier. Wil jij ook het leven redden van een leukemie patiënt? Meld je nu direct aan en lees in dit artikel verder wat het allemaal inhoudt.

Ik ben donor, bloeddonor en stamceldonor. Waarom? Omdat ik graag de medemens help. Wanneer ik in de schoenen van een patiënt zou staan, zou ik ontzettend blij zijn met de stamcel die mijn leven kan redden.

Maar wat is een stamceldonor nou eigenlijk?

Zoals je kan zien is de kans ontzettend klein dat je opgeroepen wordt. Deze kans is namelijk 1 op 1000. Maar hoe bijzonder is het, als je een match bent? En dat die ene persoon gered kan worden door jou?

Tessa is gered door een stamceldonor.

Hoe gaat het in zijn werking?

Je geeft je op via de link onderaan de pagina. Je moet eerst een vragenlijst invullen. Deze vragenlijst gaat over je gezondheid. Wanneer de vragenlijst goed is ingevuld, krijg je een registratie setje opgestuurd. Hiermee kun je wangslijmvlies bij jezelf afnemen (dit is geheel pijnloos). Dit stuur je op via de post. In een laboratorium wordt de zogenaamde HLA-weefseltypering bepaald en komen de gegevens anoniem in een wereldwijd bestand.

thumbnail_IMG_2834

thumbnail_IMG_2836

Wil je graag meer informatie lezen? Klik dan hier.

In Nederland is er een groot tekort aan stamceldonoren, slechts 4% is stamceldonor. De kans dat er een matchende stamceldonor gevonden wordt in jouw familie is 30%. Ben jij gezond en ben je tussen de 18 en 35 jaar? Dan is de kans van slagen het grootst. Mensen tot en met 50 jaar kunnen zich ook opgeven.

Klik hier om jezelf aan te melden.

Veel liefs,
Lydie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *