liebster omslag

Liebster Award

De Liebster Award is een virtuele award voor beginnende blog. Dit heeft als doel om de persoon of in ons geval personen achter de blog beter te leren kennen. Wij zijn door Jeapiebel genomineerd en zij heeft voor ons een tiental vragen opgesteld die wij vandaag zullen beantwoorden!

1. Ben je trots op je blog?
D: JA! Ik ben heel trots op onze blog. Ik vind zeker voor de tijd dat we bezig zijn en gezien onze ervaring dat we het ontzettend goed doen. Ik ben niet alleen trots op de blog, maar ook trots op onszelf.
L: Net zoals Denise zegt, ben ik ook ontzettend trots op onze blog! Maandelijks trekken we ongeveer +/- 1000 bezoekers, hier ben ik zo trots op! Ook de samenwerking met Denise loopt écht goed, iets waar ik ook erg trots op ben.

2. Wat leer je van de blog?
D: Ik leer ontzettend veel van de blog. Wat vinden mensen leuk? Wat wordt vaak gelezen en wat niet? Ik studeer momenteel af aan de opleiding Commercieel Management dus veel van wat ik op school heb geleerd, ben ik in de praktijk aan het toepassen. Ik leer dus eigenlijk vanuit twee kanten.
L: Zelf studeer ik verpleegkunde, iets wat totaal anders is dan bloggen. Ik leer dus echt ontzettend veel! Van het benaderen van bedrijven voor een samenwerking, tot het schrijven van een artikel zonder spelfouten.

3. Waarom heb je deze naam gekozen. Ben je er nog steeds blij mee?
D: Het is ontzettend moeilijk om met een leuke en vooral originele naam te komen die bij je past. Een half jaar geleden hebben we gekozen voor de naam Deserve Today. Ik vond de naam destijds al heel leuk, maar ik vind hem eigenlijk steeds leuker.
L: Met Deserve Today bedoelen we dat iedereen een fijne dag verdient. Zelf ben ik ontzettend blij met de naam. Echter was het wel erg moeilijk om en leuke en originele naam te vinden.

4. Wat zal je anders willen doen met je blog?
D: Het liefste zou ik vaker artikelen online willen plaatsen en een betere camera aanschaffen voor onze video’s, maar hier zijn we al druk mee bezig.
L: Ik zou het ook fijn vinden om een goede camera te hebben voor onze filmpjes. Verder zou ik graag een nieuwe lay-out willen, ik vind deze een beetje saai/simpel worden.

5. Als je een blog bezoekt, vind je de blog of de persoon achter de blog belangrijker?
D: Ik vind een combinatie van deze twee dingen belangrijk. Ik vind namelijk dat de persoon achter de blog de blog ‘maakt’ of ‘kraakt’. Daarnaast vind ik dat gunfactor een grote rol speelt.
L: Ik vind beide belangrijk. De persoon achter de blog maakt de blog. Verder vind ik het leuk om verschillende persoonlijke vlakken van de maker van de blog terug te lezen op de blog zelf. Zoals bijvoorbeeld een bucketlist, maar hier moet wel een goede balans in zijn.

6. Hoe ga je met je onzekerheid om in je blog?
D: Wanneer ik onzeker ben over bijvoorbeeld iets wat ik online wil plaatsen ga ik gelijk naar Lydie en dan praten we er even over. Eventueel geeft ze me wat opbouwende kritiek en dan pas ik het eventueel nog even aan. Ook vraag ik mijn vriend, Felix, vaak om hulp. Hij bekijkt als man en als ‘buitenstaander’ dingen vaak net anders.
L: Onzekerheden bespreek ik vrijwel altijd eerst met Denise. Eventueel vraag ik mijn vriend, Koen, om advies. Hij heeft redelijk wat ervaring aangezien hij professioneel gamer is. Bijvoorbeeld met onzekerheden over YouTube kan hij ons goed helpen. Ook vraag ik wel eens advies aan mijn moeder of vriendinnen.

7. Maakt je blog je gelukkig? Want?
D: Ja, bloggen maakt me heel gelukkig. Ik vind het leuk om te schrijven en om andere mensen te helpen. Deze twee dingen gecombineerd maken het bloggen heel leuk. Daarnaast is het ontzettend leuk om dit samen met Lydie te doen. Hebben we weer een reden om elkaar vaker te zien en elkaar te spreken.
L: Ja zeker! Het maakt mij ook heel gelukkig als ik dit later ‘fulltime’ kan doen als werk. Dit is natuurlijk een droom, maar het lijkt me echt fantastisch als dit werkelijkheid wordt. Afgelopen zondag hebben Denise en ik de gehele dag geblogd. En wat hadden we een fijne dag! De blog geeft me gewoon een goed en voldaan gevoel.

8. Hoe vind je de balans tussen normaal leven en bloggen?
D: Lydie en ik hebben vanaf begin af aan afgesproken om drie keer per week iets online te plaatsen. Dit is prima te combineren met het ‘normale leven’, maar schrik niet een blog kost meer tijd in beslag dan je zou denken. Daarnaast gaat het 24/7 in mijn hoofd verder.
L: Een blog kost, net zoals Denise zegt, veel meer tijd dan dat je verwacht. Ik ben ongeveer 10 uur per week ‘kwijt’ aan de blog. Natuurlijk varieert dit! De ene week investeer je meer uur dan de andere week. Het maken van een goede planning helpt mij de balans te vinden tussen het normale leven en het bloggen.

9. Hoe staat je partner of familie tegenover het feit dat je blogt?
D: Felix vindt het ontzettend leuk dat ik eindelijk ben begonnen met een blog. Hij weet dat ik dit al jaren wilde en vind het dus heel erg leuk dat ik het ben gaan doen. Zelfs op Eerste Kerstdag laat in de avond vond hij het prima dat ik nog even moest bloggen om last minute nog iets online te kunnen krijgen. Mijn familie vindt het ook heel leuk en bijzonder. Ze zijn niet zo thuis in de blogwereld, maar vinden het wel leuk wat we doen.
L: Koen is zelf erg enthousiast over de blog. Hij heeft vaker ook erg handige en interessante tips! Verder vind mijn moeder de blog ook hartstikke leuk! Ze is fan number one. Ze leest vrijwel alle artikelen en bekijkt alle filmpjes. Ook komt ze vaker met beauty artikelen aan: ‘Is dit leuk voor jullie blog?’

10. Graag tips over bloggen, zover je kunt bedenken?
D: Ik heb bergen aan tips voor bloggers, zeker voor beginners, aangezien we dit zelf ook zijn:
– Sla iemand aan de haak met IT-ervaring;
– Ga na of je tijd hebt om te bloggen;
– Ga na of je genoeg inspiratie hebt om over te kunnen bloggen. (Stel bijvoorbeeld eens een lijst op van tenminste 20 onderwerpen. Probeer dit lijstje met 20 onderwerpen binnen een week op papier te krijgen. Dan weet je of je inspiratie hebt. Lydie en ik hebben dit ook gedaan);
– Doe wat ervaring op, op bijvoorbeeld WordPress of andere soortgelijke websites (lezen, lezen, lezen);
– Denk voor je online gaat hoe vaak je wilt gaan uploaden (per dag, per week, per maand);
– Denk goed na waarover je wilt gaan bloggen;
– Denk goed na waarom je wilt gaan bloggen, heb je wel een reden?
– Ben niet te onzeker. Als je het graag wilt, ga het dan gewoon doen!
L: Om even verder te gaan op Denise haar stuk, bedenk goed waarom je wilt bloggen. Wil je bloggen voor het verdienen van geld? Dan denk ik niet dat je de juiste motivatie hebt. Wil je bloggen omdat je je creativiteit kwijt wilt? Dat lijkt me een betere reden. Verder heb ik nog wel wat kleine tips:
– Schaf een goede camera aan voor een mooie kwaliteit foto’s.
– Bedenk van te voren welke doelgroep je wilt bereiken.
– Gebruik social media om meer lezers te trekken.
– Gebruik een domein (bijvoorbeeld .nl), dit ziet er professioneler uit als .wordpress.com
– Ben en blijf ook jezelf met de blog. Dat maakt je blog juist uniek!

liebster awardNu we de vragen hebben beantwoord, is het de bedoeling om deze award door te geven aan iemand die sinds kort ook een blog heeft. We moeten zelf ook 10 vragen op stellen voor diegene. We weten niet hoe lang jullie allemaal een blog hebben, maar wij nomineren de volgende bloggers voor de Liebster Award:

1. Hoe lang blog je al?
2. Wat was je motivatie om te gaan bloggen?
3. Wat was de insteek van je blog? Wat wilde je bereiken?
4. Wat vind je het leukste aan bloggen?
5. Waar zie jij jezelf (en je blog) over 5 jaar?
6. Hoe kom jij aan inspiratie voor je blog?
7. Hoe lang denk je dat je nog zult bloggen?
8. Wat heb je tot nu toe allemaal geleerd van bloggen?
9. Wat is jouw grootste wens wanneer je kijkt naar je blog?
10. Krijg je ooit negatieve reactief op je blog? Zowel online als offline? Hoe ga je hiermee om?

We willen Jeapiebel ontzettend bedanken voor het nomineren van deze award! Wij vonden het heel leuk om deze in te vullen. Hopelijk hebben jullie ons nog een beetje beter leren kennen.

Veel liefs van Lydie en Denise

4 gedachtes over “Liebster Award

  1. jeapiebel zegt:

    Ik vind de naam van jullie blog ook echt leuk. Het is tijdloos en echt een mooie betekenis. Goede camera daar geloof ik zelf ook in. Het scheelt wel veel werk. Wat onzekerheid betreft, het is echt fijn dat jullie dat met elkaar kunnen bespreken. Dat is het voordeel van samenwerking. Jullie geven echt een mooi antwoord hier zeg. Echt leuke tips geven jullie hier ook.

  2. Esmée zegt:

    Echt leuk ingevuld dames. Wat lief dat jullie mij genomineerd hebben! Ik ga hem alleen niet invullen, omdat ik dat in het verleden al meerdere keren heb gedaan, maar ik waardeer het wel echt. Super bedankt. <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *