man vs vrouw

Man vs. vrouw (deel 2)

Een hele tijd terug schreef ik deel 1 van de verschillen tussen mannen en vrouwen gezien vanuit het oogpunt van de man. In deze blogpost kijk ik vanuit het oogpunt van de vrouw.

Uit deel 1 bleek al dat er in de 21e eeuw nog steeds best wel een aantal verschillen waren tussen de man en de vrouw. Aangezien de reacties van de mannen die ik vroeg nogal verschilde van de vrouwen, besloot ik toentertijd dit onderwerp in twee delen op te splitsen. Ik heb voor deze blogpost dus alleen vrouwen gevraagd naar hun mening. man vrouwOnderstaande beweringen zijn met een korreltje zout te nemen, zijn erg oppervlakkig en spreken over de gemiddelde man en vrouw. Het kan natuurlijk zijn dat een of meerdere van onderstaande bewering niet van toepassing op jou of bijvoorbeeld op jouw partner.

Mannen
Volgens de meeste vrouwen zijn mannen fysiek een stuk sterker, denk hierbij bijvoorbeeld al aan verhuizers, dit zijn vrijwel nooit vrouwen. Mannen hebben sneller last van bindingsangst en houden ervan om rond te scharrelen. Volgens vrouwen moeten mannen de eerste move maken. Ze hebben minder diepgaande gesprekken onder elkaar, denk aan vrouwen, zo veel mogelijk bier drinken en auto’s.  Vaak doen mannen zich stoerder voor dan dat ze zijn en beweren ze beter auto te kunnen rijden dan de meeste vrouwen. Denkend aan vroeger zijn mannen de kostwinners, maar stellen zich ook sneller aan. Als mannen een verkoudheidje hebben denken ze al snel dat ze dood gaan.

Vrouwen
Vrouwen daarentegen zijn doorzetters en gaan door wanneer ze zich niet zo lekker voelen. Vrouwen zijn emotioneler en gevoeliger, mannen zijn wat dit betreft een stuk harder. Ze worden meer beoordeeld op het uiterlijk, maar gebruiken vaak ook hun charmes om iets te kunnen bereiken. Vrouwen zijn sneller volwassen en zijn goed in multitasking. Vrouwen voelen altijd heel erg de onderlinge concurrentie denk aan het geroddel onder het vrouwelijkschoon, hier ontkom je niet aan. Vrouwen houden vaak van lichamelijk contact en houden van knuffelen. (Denk aan het artikel dat laatst online kwam dat vrouwen nooit heteroseksueel zijn) Vaak is het nog steeds zo dat vrouwen sneller parttime gaan werken en het huishouden runnen.

Nogmaals er zijn nu eenmaal zaken waar mannen of vrouwen beter in zijn van nature. Of waar de desbetreffende man of vrouw hard voor heeft gewerkt uiteindelijk te kunnen. Samenwerken is het leukst en het bundelen van krachten maakt de samenwerking nog krachtiger. Denk hierbij aan synergie, dit betekent dat een samenwerking meer oplevert dan afzonderlijke partijen individueel zouden bereiken. (zie onderstaande formule)

man vs. vrouw

Liefs,
Denise

(Ik heb in deze blogpost de vrouw aan het woord gelaten en de verkregen informatie zo min mogelijk willen verdraaien. Probeer dingen niet té persoonlijk op te vatten.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *