IMG_8049

Mijn 2016 doelen – Lydie

Voornemens? Nee! Ik doe aan doelen. Ik vind doelen veel leuker dan voornemens. Misschien komt het wel omdat ik me eigenlijk nooit aan voornemens houd. Naar doelen kan je streven, zonder dat er een eind-datum aan vast zit. In deze post zal ik jullie vertellen wat mijn doelen zijn voor 2016.

Doel #1 reizen.
Dromen zijn er om te verwezenlijken, toch? Dat is ook mijn motto voor dit jaar! Ik wil namelijk gaan backpacken. Waar naar toe en hoelang, is voor mij nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk wordt het richting Azië. De reiskriebels heb ik vanaf een leeftijd of 13. Helaas wilden mijn ouders niet ver weg op vakantie. Toen ik 16 was ging ik voor het eerst op vakantie met mijn vriendinnen, Renesse. Hierna volgden nog meer andere ‘stap-vakanties’. Leuk; maar niks voor mij. Als ik de tijd terug kon draaien, zou ik toch echt andere reizen gemaakt hebben. Maar nu dat ik geen 16 meer ben, vind ik dat het tijd is voor meer uitdaging. In 2014 heb ik mijn eerste reis gemaakt, in mijn uppie. Ge-wel-dig. Wie weet waar ik komend jaar naar toe ga!

IMG_8088

Doel #2 meer water.
Ook is mijn doel dit jaar om meer water te drinken. Oke, heel iets anders als doel #1. Ik drink zó weinig op een dag. Dit was ook mijn doel van vorig jaar, maar helaas is het niet gelukt. Zal het dit jaar wel lukken?

Doel #3 een vaste dag bloggen.
Ik merk dat ik steeds meer tijd investeer in de blog. Ik gok rond de 8 à 10 uur per week. Ik doe dit vaker tussen door. Na een lange dag stage lopen of voor een avond dienst. Mijn stage loopt tot februari. Na februari wil ik me per week één dagje bloggen inplannen. Zodat ik me voor 100% kan concentreren op de blog (en filmpjes). Zin in!

DSC01002

Doel #4 meer fotograferen.
Iets wat is ontzettend leuk vind aan de blog is fotograferen. Ik vind dat je met een mooie foto zóveel kunt bereiken. Ik heb zelf al een spiegelreflex camera, die ontzettend veel mogelijkheden heeft. Wie weet wat voor mooie plaatjes dit jaar op de blog voorbij komen.

IMG_8138

Doel #5 5 kilometer kunnen hardlopen.
Hardlopen vind ik zelf echt ontzettend leuk! Alleen door de drukte van school en stage is mijn conditie echt verslechterd. Voorheen kon ik vrij gemakkelijk 5 kilometer aan een stuk rennen. Dit jaar wil ik dit weer kunnen! Heel toevallig ben ik eergisteren al begonnen, wat een ongelooflijke spierpijn heb ik nu!

Doel #6 meer genieten.
Meer genieten. Ik merk aan mezelf dat ik soms zó druk bezig ben met dingen, dat ik soms vergeet om te genieten. Erg eigenlijk! Ik merk dat in mijn omgeving zich steeds meer focussen op het werk, in plaats van te genieten. Ik denk dan: je leeft niet voor je werk. Meer genieten dus! Hopelijk komt dat helemaal goed met de reis die ik in gedachten heb.

Wat zijn jullie doelen voor 2016?

Veel liefs,

Lydie

5 gedachtes over “Mijn 2016 doelen – Lydie

  1. Loene zegt:

    Jullie maken hele mooie foto’s! Ik maak sinds een weekje of 4 ook HDR foto’s met m’n Galaxy Note 4, die bevallen mij goed en stukke beter dan m’n camera. Goede doelen heb je trouwens opgesteld! Ik drink redelijk veel, maar eet tussen de middag bijna nooit. Dat wil ik gaan veranderen in 2016, maar denk dat dat me niet gaat lukken, haha! 🙂

  2. jeapiebel zegt:

    Veel bloggers hebben hetzelfde doel. Wat ik altijd grappig vind het doel om meer water te drinken. Dat is heel goed voor je. Mooi doelen heb je op het oog. Meer genieten! Dat moet je vooral doen. De laatste foto vind ik echt prachtig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *