IMG_2259

Mijn reisroute – Indonesië

Yes! Eindelijk is het zo ver: vandaag vertrekken mijn vriend en ik naar Indonesië. Met een backpack op onze rug gaan we reizen door verschillende eilanden. Benieuwd wat we precies gaan doen? Lees dan snel verder.

Op het moment dat dit artikel online komt, zit ik in het vliegtuig. Op weg naar onze eerste stop: de Chinese muur. We hebben een overstap van 9 uur en 50 minuten, behoorlijk lang. Ik was aan het Googelen of we een leuke stad in de tussentijd konden bezichtigen. Maar al snel kwam ik erachter dat we de Chinese muur konden bezichtigen!

Great_wall_of_china-mutianyu_4

Java

Hierna nemen we het vliegtuig naar Jakarta, onze eerste ‘echte’ bestemming. Jakarta schijnt niet een mooie stad te zijn, maar een stad met veel smok en viezigheid. Hier zullen we dan ook niet lang verblijven. We hebben in Jakarta twee nachtjes geboekt, vanuit hier reizen we verder.

De volgende stop is Bandung. Bandung is ongeveer drie uur met de trein vanaf Jakarta. Het schijnt dat hier een ontzettend mooie omgeving is met rijstvelden, vulkanen en theeplantages. We willen hier een scooter huren om de omgeving te verkennen.

Bandung-1

Bron

Dan ga ik alleen verder naar Pangandaran. Koen moet een kleine 4 dagen naar Shanghai toe voor zaken. Hier wil ik onder andere ‘The Green Canyon’ bezoeken.

green-canyon-pangandaran-11

Bron

Na een dag of twee ga ik door naar Yogyakarta. Hoogstwaarschijnlijk zie ik Koen in deze stad weer. Hier verblijven we een aantal dagen. Yogyakarta wordt de culturele hoofdstad genoemd van Indonesië. Hier ligt onder andere de prachtige Borobudur.

Bromo vulkaan en Ijen vulkaan

Bromo vulkaan is één van de bekendste vulkanen van Indonesië. Deze slaan wij natuurlijk niet over! Een iets minder bekende vulkaan, maar niet minder mooi is de Ijen vulkaan. In de nacht kan je bij deze vulkaan blauw vuur spotten, wat erg bijzonder is! Hierna gaan we met de boot door naar Bali.

Bromo-1

Bron

Bali

Nadat we ongeveer 2,5 week rond hebben gereisd op Java, komen we aan in Bali. In Bali reizen we van noord naar zuid, dwars door het midden. We beginnen in Lovina, daarna reizen we door naar Munduk, het bekende Ubud, Canggu, Uluwatu en Sanur. Waarschijnlijk zegt dit jullie vrij weinig, maar het komt op de volgende dingen neer: surfen, stranden, regenwoud, aapjes, watervallen, mooie natuur en intens veel genieten. In Canggu spreek ik af met mijn nicht, die daar een Mindfulness training volgt.

Ubud-1

Bron

Nusa Lembongan

Nusa Lembogan is een eilandje ten Zuid-Oosten van Bali. Hier kan je snorkelen met pijlstaartroggen. Iets wat wij natuurlijk gaan doen! Vanuit Nusa Lembogan nemen wij de boot naar Lombok.

Lombok

In Lombok gaan we een bucketlist activiteit doen: we gaan de Rinjani vulkaan beklimmen. Het schijnt een zéér zware klim te zijn waarbij je een (zeer) goede conditie voor nodig hebt. Ik ben benieuwd.. Het uitzicht schijnt fenomenaal te zijn. Het is een tocht van 3 à 4 dagen waarbij je slaapt in een tentje. Verder zul je geen wc’s of douches tegen komen, lekker primitief! Ik heb er onwijs veel zin in.

mount-merapi-113620_960_720

gILI EILANDEN

Het schijnt dat je na het beklimmen van de Rinjani vulkaan ontzettend moe en gesloopt bent. Ook schijnt het dat je in ieder spiertje spierpijn hebt. Om te ontspannen gaan we relaxen op de prachtige Gili eilanden. Zon, zee, strand en palmbomen. Heerlijk!

Onze planning is ontzettend flexibel, het kan goed zijn dat we stadjes overslaan of andere plekken gaan bezoeken. 31 augustus zullen we in de avond landen in Düsseldorf.

Liefs,
Lydie

Een gedachte over “Mijn reisroute – Indonesië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *