IMG_7610

Reistips: west Canada

Een van de dingen die ik erg leuk vind aan reizen is de voorpret. Het opzoeken van de activiteiten die je kunt ondernemen, waar de beste/goedkoopste slaapplaatsen zijn, et cetera. In mijn vorige artikel over Canada vertelde ik 10 redenen waarom ik spijt heb dat ik ben afgereisd naar Canada. Echter, in dit artikel vertel ik mijn ervaringen over West Canada. Ik laat hier de highlights aanbod komen, maar ook budget tips!

Vancouver Island

Ik begon mijn reis op Vancouver Island. Ik vloog vanaf Amsterdam naar Calgary, in Calgary stapte ik over op een mini vliegtuigje naar Victoria (de hoofdstad van Vancouver Island). De vlucht van Calgary naar Victoria is werkelijk prachtig. Je vliegt namelijk over The Rocky Mountains. Je ziet azuur blauwe meeren en rotsachtige bergtoppen als je naar beneden kijkt.

20140711_171740

Vancouver Island is een Canadees eiland ten Zuid-Westen van Canada. Het eiland is ongeveer even groot als Nederland, maar telt veel minder inwoners. Ook zul je hier geen grote metropool tegen komen, maar eerder kleine dorpen en ontzettend veel natuur.

Victoria

Victoria is een leuk klein stadje met een Brits karakter. Er zijn verschillende activiteiten die je er kunt ondernemen, bijvoorbeeld Whale Watching. In de zee zwemmen namelijk ‘Killer Whales’, wat ook wel orka’s genoemd worden. Deze prachtige dieren zijn met honderden tegelijk te bewonderen. Voor ongeveer 60 euro boek je een excursie. De trip zelf is al een beleving, je gaat er namelijk met een Zodiac naar toe (een soort speedboot).

IMG_7061

Tofino

Tofino is een klein stadje ten Noorden van Vancouver Island. Het heeft ontzettend mooie verlaten stranden en het is een echte aanrader om hier een surfcursus te nemen. S’avonds is er weinig lichtvervuiling waardoor je de Melkweg prachtig kan bewonderen.

10276984_10202451011857512_4802031379231911865_n

IMG_7237

Rocky Mountains

Tijdens de reis naar Canada mag een bezoek aan de Rocky Mountains echt niet ontbreken. Je kan een auto of een camper huren om dit prachtige gebied te verkennen. Ook kan je een trip boeken via een lokaal reisbureau. Ondertussen is de kans groot dat je ‘The Canadian Wildlife’ tegenkomt zoals beren en wolven.

IMG_7484

Vancouver

Ik wilde graag een grote stad zien met hoge gebouwen. Nou, dat was natuurlijk mogelijk! Op een zonnige dag pakte ik de ferry van Victoria naar Vancouver (wat rond de 16 euro kost). Ik heb hier door de stad gelopen, gefietst door het  prachtige ‘Standley Park’ en genoten van de heerlijke sfeer.

20140809_122739

20140809_161232

Taalcursus

In Vancouver en Victoria zitten honderden taalscholen. Mijn Engels was niet super, dus naast mijn gereis heb ik ook een taalcursus gevolgd. De Engelse lessen in Nederland vond ik doodsaai, maar deze in Canada vond ik daadwerkelijk echt heel erg leuk. Ik heb mijn taalreis geboekt via www.plustaalreizen.nl

20140803_194150

Wat heb ik van deze reis geleerd?

De mensen in Canada zijn daadwerkelijk zoveel aardiger dan de gemiddelde Nederlander. Ze accepteren je zoals je bent. Ik denk dat veel mensen hiervan kunnen leren. Ook zijn ze ontzettend behulpzaam en nemen de tijd om je te helpen.
Ook heb ik geleerd dat als je een doel hebt, er ook daadwerkelijk een weg is. Ik ben op mijn 20e afgereisd naar de andere kant van de wereld, omdat dit mijn droom was. Deze droom is werkelijkheid geworden, geef je dromen dus nooit op.

IMG_7575

Budgettips.

  • Studenten krijgen vaak kortingen. Zo ook bij het boeken van excursies. Vergeet er dus niet bij te zeggen dat je student bent!
  • Slaap bij een gastgezin i.p.v. hotel.
  • Canada is nou eenmaal een duur land. Denk erover na en spaar van te voren goed.

Ik hoop dat jullie mijn artikel leuk vonden en er iets aan hebben gehad. Lees ook mijn reisblog over Zuid-West Turkije.

Alvast een fijne vakantie en liefs,

Lydie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *