things to do in winter

Things to do in winter

Na dit weekend is de winter dan toch echt begonnen. Winter kan je favoriete seizoen zijn, maar het kan natuurlijk ook dat jij je in tijden van kou geen raad weet wat je kunt gaan doen. Om deze reden is deze lijst van leuke activiteiten die je in de winter kunt doen opgesteld. Hopelijk kun je er wat inspiratie uit op doen.

1. Kerstmarkt bezoeken
Oké deze was te verwachten. Maar hoe leuk is het om in de Kerst sferen te komen door een Kerstmarkt te bezoeken. In de buurt van elke grotere stad is wel een Kerstmarkt te vinden. Valkenburg zou dé Kerststad van Nederland zijn en in Dordrecht vind je de grootste Kerstmarkt van Nederland met 200 kraampjes! Geen zin in Nederland? In de volgende steden richten ze zich ook op de mooiste Kerstmarkten; Düsseldorf, Oberhausen, Essen, Keulen of zelfs Londen.

2. Grote wandeling maken
Of het nu sneeuwt of niet wandelen is hartstikke fijn. Een van de lekkerste geluiden in de winter; het knarsen van sneeuw onder je snowboots. Ga lekker een middagje uitwaaien met vrienden en/of familie. Je hebt in Nederland verschillende wandelparken of –bossen waar mooie routes voor jou zijn uitgestippeld met verschillende afstanden. Van de frisse wind in je longen krijg je veel energie. Na de wandeling kun je een leuk cafeetje opzoeken waar je afsluit met een lekkere chocomel met een grote toef slagroom. Neem vooral je vrolijke viervoeter mee, ook hij of zij zal hier erg van genieten.

things to do in winter3. Koekjes bakken
Geen zin om naar buiten te gaan? Ga dan lekker koekjes bakken. Heb je hiervoor geen gelegenheid? Die heb je namens mij helemaal niet nodig. Voor de lekkerste recepten kun je terecht op het internet. Hou je niet zo van snoepen of ben je op dieet, zoek dan maar eens naar havermoutkoekjes recepten.

4. Lekker lang in bad
Ja in de winter kan het ontzettend koud worden. Alleen al hierom heb jij al het recht om lekker lang in bad te gaan. Neem een goed boek mee of je laptop met je favoriete film of serie. Tevens kun je een maskertje aanbrengen. Geen zin in? Laat je dan gewoon stomen door het warme water.

5. Avondje open haard met televisie
Zelf hebben wij geen openhaard thuis, maar ik geniet er daarom nog meer van om bij mijn vriend thuis lekker bij de openhaard te zitten en onze favoriete televisie programma’s te bekijken, zoals The Voice of Holland en Expeditie Robinson! Maak je avond af met bijvoorbeeld je zelf gebakken koekjes.

things to do in winter6. Winterschoonmaak
Een minder leuk klusje, maar in de Kerstvakantie heb je hier alle tijd voor. Neem je huis of (wanneer je nog thuis woont) je kamer eens grondig onder handen. Ruim eerst goed op voordat je begint met de grote schoonmaak. Geen zin in poetsen? Ruim dan je kledingkast eens op. Die zomerse jurkjes heb je de komende tijd niet nodig. Die kunnen dus verhuizen naar een donker hoekje achterin de kast.

7. Stad bezoeken/ontdekken
Deze tip komt een beetje overeen met het bezoeken van een Kerstmarkt. In de winter heb je alle tijd om een leuke stad te bezoeken of te ontdekken. Dit kan je alleen doen, maar ook met vrienden of familie. Je kunt bijvoorbeeld gaan shoppen of een museum bezoeken. Wil je de stad beter leren kennen, ga dan naar een VVV en vraag naar een goede route of een plattegrond. Ook kun je vragen naar insiders tips! Zo kom je op plekjes die alleen de echte inwoners kennen. Is er geen VVV in de buurt, vraag dan naar tips bij een leuk cafeetje.

8. Maskertje
Zin in tijd voor jezelf? Neem dan eens een lekker maskertje. Wanneer je een erg droge huid hebt tijdens het koude weer neem dan een verzorgend of een hydraterend masker bijvoorbeeld het Nivea Verfrissend Hydraterend Masker om de vochtarme huid weer in goede conditie te brengen. Ontspanning en verzorging in een dus.

things to do in winter9. Uitgebreid koken
Tijdens drukke dagen heb je vaak geen zin of geen tijd om te experimenteren met nieuwe, uitgebreide recepten. Neem in tijden van vakantie hier eens uitgebreid tijd voor. Het is altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen en te ontdekken.

10. Schaatsen
Nog zo’n activiteit die alleen in de winter kan; schaatsen. Het leukste is om een natuurlijke ijsbaan te bezoeken, maar dit kan natuurlijk gevaarlijk zijn. Het is van belang dat de ijsbaan officieel is goedgekeurd om te betreden door bijvoorbeeld de gemeente. Een aangelegde ijsbaan is een stuk veiliger. Hier kun je ook vaak gereedschap, zoals schaatsen en bescherming, huren. Veiligheid op nummer één natuurlijk.

11. Spreek af met de vriend/vriendin die je al lang niet zag
Dit kennen we allemaal wel; een vriend of vriendin waarmee het altijd erg gezellig is, maar die je al een hele lange tijd niet hebt gezien. Dit kan bijvoorbeeld zijn door drukte. Zo leuk om dan tijdens een vakantie een dagje samen te plannen. Heb je niet veel tijd, bezoek dan samen een verwarmd terras voor een overheerlijke warme chocolademelk.

12. Film/serie marathon
Wil je een middagje onder de wol blijven, dat kan natuurlijk ook. Ga op zoek naar je of jullie favoriete film of serie en bekijk deze helemaal van A tot Z. Is de serie nog niet helemaal af? Reden genoeg om nog zo’n dagje in te plannen. Heerlijk!

13. Maak je eigen Kerstkaarten
Christmas is coming. Veel mensen versturen familie en vrienden een Kerstkaart met mooie wensen voor het nieuwe jaar. Heb je een middagje niks te doen en heb je creatieve handen. Ga dan eens aan de slag om zelf Kerstkaarten te maken en te schrijven. Geen zin om zo veel kaarten te maken? Je kunt natuurlijk ook een mooie Kerstkrans maken.

14. Ga een middag squashen
Stel je baalt ontzettend van het weer, want je doet graag sportieve activiteiten buiten. Wat is er dan leuker om een middagje te gaan squashen. Dit kan bij verschillende fitnesscentra. Je kunt een squashbaan voor een of enkele uren huren om vervolgens lekker sportief bezig zijn. Laat dat zweet maar uit die poriën stromen.

15. Plan een surprise avond
December staat een beetje in het teken van het samenzijn met je geliefden. Wat is er dan leuker om met je familie of vrienden een surprise avond te plannen? Een avondje waarin je elkaar cadeautjes geeft, waarin je samen bent en moeite voor elkaar hebt gedaan om er een leuk presentje van te maken. Lydie en ik doen dat dit jaar ook voor het eerst, maar welk lootje we hebben getrokken is natuurlijk geheim!

16. Maak moodboards
Ben je niet van goede voornemens? Misschien is het maken van een moodboard dan wel iets voor jou. Een moodboard kun je helemaal maken op jouw manier. Dit kan gaan over dingen die je leuk vind om te doen of wat je in het komende jaar wilt bereiken. Om bezig te zijn met doelen (al zijn ze voor op de lange termijn) is de kans voor het behalen van deze doelen een stuk groter. Wil je afvallen? Maak hier dan een moodboard omheen. Wil je in het komende jaar meer tijd vrijmaken voor je vriendinnen? Neem dit dan als onderwerp voor je board. Wil je door middel van het moodboard bereiken dat je vaker geniet van je leven en dat je tevreden bent met wat je hebt? Maak dan een moodboard die dit weergeeft. Je kunt het zo creatief maken als je zelf wilt.

things to do in winter17. Winter Efteling
Bezoek eens de Winter Efteling. In de periode van 12 november 2015 tot en met 31 januari 2016 staat de Efteling in het teken van de winter. Aan het hele park is dan een winterstintje gegeven. Hartstikke leuk. Ik persoonlijk hoop binnenkort nog eens de Efteling te bezoeken. Mijn laatste keer was namelijk toen ik 7 jaar oud was. Het wordt weer eens tijd dus…

18. Samen naar de sauna
Hou jij ook niet zo van kou als ik? Dan is het ultieme activiteit een bezoekje aan de sauna. Lekker een middagje zweten en je hoofd leegmaken is eens in de zoveel tijd echt nodig. Ja, veel sauna’s zijn naakt. Houd je daar niet zo van? Bezoek dan een van de bikinidagen!

19. Spelletjesmiddag
Vind je filmmarathons maar saai, maar vind je squashen weer een beetje te veel van het goede? Dan is een spelletjesmiddag misschien wel een goed idee voor jou. Dit is een activiteit die geen geld kost, want de meeste families hebben wel een pak kaarten of zelfs een aantal bordspellen in huis. Wie gaat er winnen?

20. Maak zomerplannen
Hou je echt niet van de winter? Heb je echt nergens zin in? Verlang je nu al weer naar de zomer? Maak dan alvast zomerplannen! Zoek alvast op welk land je wilt bezoeken volgende zomer (of wellicht de zomer daarna). Of dat je alvast vaststelt dat je een dag naar het strand wilt. Kan je niet meer wachten tot de zomerfestivals? Ga dan alvast op zoek naar mensen die met je mee willen! Je kunt ook aan de slag gaan met een aftelkalender voor de zomer als je je echt geen raad meer weet.

Wat doe jij het liefst in de winter?

Veel winterplezier!

Veel liefs,
Denise

 

4 gedachtes over “Things to do in winter

  1. Anna zegt:

    Jeetje, wat een lange lijst! Heel erg fijn. Super leuke dingen ook allemaal. Heerlijk, uitgebreid koken en lekker wandelen (vooral als het koud is maar de zon wel lekker schijnt). En inderdaad, stiekem ook leuk om alvast zomerplannen te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *