20160224_095453

Tips om (veel!) geld te besparen

Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om (veel) geld te besparen, als je er maar bewust van bent! Van mijn ouders heb ik altijd geleerd om zuinig om te gaan met geld en spullen. Dit houdt in dat ik erg goed kan sparen voor ‘grote’ uitgaves, zoals een reis of een goede fotocamera. Vandaag deel ik deze handige tips met jullie!

Een goedkoop telefoon abonnement.
Veel mensen willen de allernieuwste telefoon, wat natuurlijk ook hartstikke leuk is! Maar besef wel; nieuwe telefoons zijn ook erg duur! Je betaald snel 40 euro voor een abonnement, terwijl je ook een ‘oudere’ telefoon kan nemen voor 15 euro per maand. Als je een 2-jarig abonnement hebt, scheelt dit in totaal 600 euro.

Stoppen met roken.
Ben je een roker? Dan zul je weten dat de prijzen voor een pakje sigaretten alsmaar duurder en duurder wordt. Stel een pakje sigaretten kost 6 euro en je doet hier 2 dagen mee, dan ben je per jaar 1095 euro kwijt aan sigaretten. Terwijl je van deze prijs ook een mooie road trip had kunnen maken..

Eigen lunch meenemen i.p.v. steeds eten ergens halen.
Deze herken ik heel erg bij mezelf. Even snel wat lekkers halen op school of bij de AH to go. Don’t. Hier gaat zoveel geld in zitten! Laten we zeggen dat je 2 keer per week iets haalt voor €2,50. In totaal is dit 260 euro per jaar. Zonde!

Thuis eten in plaats van uiteten.
Uiteten is iets wat ik super leuk vind! Ik hou van eten en vooral om het gezellig samen op te eten. Maar dit heeft natuurlijk wel een prijskaartje. Vaak is het stukke goedkoper als je thuis uitgebreid kookt in plaats van uiteten gaat. Een goedkope leuke optie is bijvoorbeeld ook de Happy italy, hier kan je voor €4,75 al een lekkere pizza bestellen.

Stoppen met het drinken van alcohol.
Ik denk dat deze optie voor veel mensen wordt overgeslagen, maar toch zet ik hem erbij. Een avondje opstap is hartstikke gezellig met een biertje in je hand. Maar besef wel dat de prijzen hoger oplopen dan dat je alleen cola aan het drinken bent.

Doe boodschappen in een goedkopere supermarkt, bijvoorbeeld Lidl in plaats van Albert Hein.
Zelf vind ik dat je in de Albert Hein erg overzichtelijk en fijn boodschappen kan doen, de Lidl vind ik daarin tegen wat rommeliger. Maar de prijzen zijn écht een stuk goedkoper dan bij de Lidl (of Aldi, etc) dan bij de Albert Hein.

Ruim je kledingkast op en verkoop dingen die je niet meer mooi vindt.
Veel vrouwen (en mannen!) hebben meestal een goed gevulde kledingkast. Helaas wordt de helft ervan vaak niet gedragen, jammer! Deze kleding kan je net zo goed op marktplaats zetten en verkopen voor een mooi prijsje. Zo heb jij meer ruimte in je kast én een mooi bedrag extra op je bankrekening.

Ik hoop dat jullie iets aan deze tips hebben. Natuurlijk moet je wel nog kunnen genieten van leven en jezelf trakteren op een lekker wijntje of een heerlijke American Coockie mag gerust. Ben alleen bewust dat je een hoop geld kan besparen op de kleine dingen.

Veel liefs,

Lydie

 

Een gedachte over “Tips om (veel!) geld te besparen

  1. Loene zegt:

    Goede tips! Ik zeg ook altijd tegen mensen dat ze een goedkoper abonnement moeten nemen, maar dat heeft dan niet zoveel nut haha. Trouwens, als het gaat om geld, dan lijk ik net dagobert duck. Zoveel mogelijk geld verdienen, maar het niet durven uitgeven. 😉 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *