Tips voor een goede relatie

Wanneer je een vriend of geliefde hebt, is het ontzettend leuk om hierover te praten. Vandaar dat ik deze post schrijf en een aantal tips met jullie deel vandaag. Natuurlijk is geen enkele relatie perfect. Hier hoef je gelukkig ook niet naar te streven. Wel kun je meer van je relatie genieten door de volgende tips op te volgen.

Wederom, als je geen zin hebt om de hele tekst te lezen, kun je ook de dik gedrukte kopjes lezen.

1. Je hoeft niet hetzelfde te zijn
Hoe vaak hoor je het? “Tegenpolen trekken elkaar aan”. Of dit waar is of niet, het is in ieder geval niet leuk om een relatie te hebben met je spiegelbeeld. Het is denk ik wel belangrijk dat je overeenkomsten hebt op bepaalde gebieden om een goed gesprek te kunnen hebben.

2. Gunnen
Een van de belangrijkste dingen is om je geliefde iets te gunnen. Gun hem bijvoorbeeld hoge punten op school, ook wanneer jij een herkansing hebt. Gun hem een avondje met zijn vrienden, dan kun jij lekker iets anders doen. Dit allemaal vrij oppervlakkig, maar de boodschap is vast duidelijk.

3. Blijf leuke dingen doen
Het komt vaak voor dat een stel op een gegeven moment elk weekend op de bank zit. Zonde! Ga na wat jullie leuk vinden om samen te doen en blijf dit doen. Ga lekker samen lunchen of uiteten, samen op stap, shoppen, nieuwe steden ontdekken, een avondje bios, dubbel daten met jullie beste vrienden of bijvoorbeeld samen uitgebreid koken. Een date hoeft niet eens geld te kosten, denk aan een middagje bordspelletjes doen. Voor leuke activiteiten zie deze lijst van Things to do in winter.

4. Blijf je vriendinnen zien
Ook al ben je zo verliefd, je vriendinnen zijn ontzettend belangrijk. Je hebt misschien nu een aantal maanden een vriend, maar hoe lang zijn jouw vriendinnen al in jouw leven? Een beetje girly talk in je leven, zal je goed doen.

5. Leer zijn familie en vrienden kennen
Om een goede relatie op te bouwen met een serieuze toekomst, is het van belang om de mensen die belangrijk zijn in zijn leven te leren kennen. Investeer dus om ook met hen een relatie op te bouwen. Je hoeft het niet over alles eens te zijn, maar het is wel leuk om te weten wie jouw geliefde heeft gevormd tot de persoon die hij nu is. Familie en vrienden zijn belangrijk voor hem. Hij zal er veel waarde aan hechten wanneer hij weet dat jullie het goed kunnen vinden.

6. Ben redelijk
Doe moeite voor je partner, dit mag je ook van hem verwachten. Verwacht niet van hem dat hij je altijd verrast of altijd naar jou toe komt, wanneer jij dit ook nooit doet. Het hoeft niet altijd ‘break-even’ te zijn, maar blijf wel redelijk in jouw verwachtingen.

7. Spreek je jaloezie niet altijd uit
Natuurlijk is iedereen wel eens jaloers. Als jullie samen op stap zijn en hij staat ineens bij een super knap meisje die duidelijk interesse heeft in jouw vriend. Het is niet verstandig om dit meteen bespreekbaar te maken. Wat kan hij er ook aan doen als het meisje in kwestie op hem is afgestapt? Hij mag best een praatje maken met een persoon van het andere geslacht. Dat doe jij toch ook wel eens? Zou je willen dat hij jou dat zou verbieden? Met andere woorden; iedereen is wel eens jaloers, maar soms is het verstandiger om het niet altijd uit te spreken. Stel hier komt een nare discussie uit voort, dan verpest dit jullie stapavondje.

8. Vraag elkaar om advies
Zit je ergens mee? Vraag elkaar dan om advies. Waarschijnlijk waardeert hij dit enorm dat je hem in vertrouwen neemt en hem om advies vraagt. Hij kan je misschien niet altijd helpen, maar jij bent wel je ei kwijt. Wanneer je vriend bij jou aanklopt om advies, probeer hem dan ook te helpen. Elkaar helpen en elkaar goed laten voelen is toch het aller fijnst?

relatietips9. Leer van elkaar
Laten we ervan uitgaan dat jullie niet hetzelfde zijn. Dan al kun je veel  van elkaar leren. Bijvoorbeeld hoe jullie reageren of van elkaars ervaringen bijvoorbeeld. Ik ben een persoon die ervan houd om nieuwe dingen te leren. Dus probeer altijd dingen op te pikken. Bijvoorbeeld wanneer mijn vriend iets nieuws heeft geleerd bij zijn studie en hij mij dit vertelt. Kan ik dit ook weer meenemen, mocht ik dit ooit kunnen gebruiken.

10. Probeer de ander niet te veranderen
Lijken jullie niet op elkaar of verschillen jullie ontzettend van mening? Nou ja, dat kan. Ben jij het altijd eens met je vriendinnen of bijvoorbeeld je moeder? Moet dat je relatie in de weg staan? Ik vind van niet. Wanneer het over belangrijke zaken gaat, is het wel van belang dat jullie tot een compromis kunnen komen.

11. No drama on WhatsApp
Dit hebben we allemaal wel eens gehad. En ja we weten hoe dit werkt. Inderdaad, dit werkt niet. Een vriendin van me geeft altijd als advies wanneer je boos bent of je telefoon weg te leggen of even te bellen. Wanneer dit beide niet werkt dan is het verstandig om af te spreken dit dilemma face-to-face uit te spreken wanneer jullie de volgende keer samen zijn.

12. Praat ook over simpele dingen
Je kunt veel van elkaar leren en het is prettig om serieuze gespreksonderwerpen de revue te laten passeren. Maar dit hoeft natuurlijk niet altijd. Praat ook over luchtige onderwerpen, het hoeft niet altijd zo serieus. Dat kan altijd nog!

13. Geef elkaar complimentjes
Het is fijn om complimentjes te krijgen. Geef elkaar dan ook regelmatig complimenten. Het is wel van belang de complimenten oprecht gemeend zijn en ze niet te zeggen om ze te zeggen. Een complimentje hoeft niet altijd te gaan over dat de ander lekker ruikt of er goed uit ziet. Het kan al zijn over dat de ander lekker heeft gekookt of iets dergelijks.

14. Het is en blijft een man
Wat ik hiermee bedoel ik niet dat vrouwen van Venus komen en mannen van Mars. Hiermee bedoel ik meer dat mannen sommige onderwerpen niet interessant vinden of niet kunnen begrijpen. Zoals bijvoorbeeld een nieuwe mascara of sommige mannen houden bijvoorbeeld niet van shoppen. Probeer hem er dan ook niet van te overtuigen dat dit wél leuk is, maar plan een leuk dagje met je moeder of bijvoorbeeld met een vriendin die hier wel van houdt. Jij houd ook niet van een hoop mannendingen. Die moet hij maar met zijn vrienden doen en/of bespreken.

15. Hang niet in het verleden
Vrouwen zijn er goed in om te onthouden wat hij op 23 maart om 15:10 heeft gezegd of juist niet gezegd. En dat dit echt niet leuk was. Je moet niet willen om alles uit het verleden (met name de vervelende dingen) te onthouden. Laat dingen los!

16. Hang vuile was niet buiten
Het is heel verleidelijk wanneer je ruzie hebt met je partner je vriendin kwaad te WhatsAppen om stoom af te blazen. Echter, grote kans dat je vriendin dit onthoud en dit kan beïnvloeden hoe ze naar je partner gaat kijken. Daarnaast hebben anderen eigenlijk niks te maken met jullie problemen. Probeer dit dus binnen de relatie te houden.

17. Intimiteit is belangrijk
Gevoelig onderwerp, maar wel belangrijk. Blijf intiem met elkaar. Soms neemt dit wat af gedurende de relatie aangezien je elkaar zo goed kent. Maar blijf er tijd voor vrijmaken en investeer hierin. Al is het een knuffel of een kus.

18. Geniet van elkaar
Dit spreekt natuurlijk voor zich…

Geniet van je relatie en probeer wanneer er (n)iets aan de hand is even aan deze lijst te denken.

Liefs,

Denise

 

4 gedachtes over “Tips voor een goede relatie

  1. Laura - Dagelijkse hap zegt:

    Kelvin en ik lijken ook echt absoluut niet op elkaar. Soms is dit best lastig, maar het houdt ook wel diversiteit in je relatie. Vaak krijgen we ook te horen dat we een raar stel zijn, maar toch zijn we al bijna 3 jaar samen 😀
    En eerlijk tegen elkaar zijn… dat is voor ons ook enorm belangrijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *