dsc00046

Tussenstop in Beijing

Ik houd van goedkope vliegtickets. Maar dat betekent (vaak) veel overstappen en lange tussenstops. Toen ik mijn vliegticket naar Indonesië boekte, had ik op de heenweg een tussenstop van 9 uur en 50 minuten in Beijing. In het begin dacht ik: ik wacht wel op het vliegveld. Maar waarom wachten als je ook de omgeving kan verkennen? Toen ik op internet las dat de Chinese muur ongeveer 1,5 uur van het vliegveld verwijderd was, kreeg ik toch wel kriebels in mijn buik!

13774873_881607728609715_1052683598_n1

Na een hoop Googelen kwam ik uit op de organisatie ‘Wild Great Wall‘. Deze organisatie organiseert tours voor mensen die een lange overstap hebben in Beijing. Ideaal! Na het lezen van (ontzettend goede!) reviews, besloot ik een mailtje op te stellen. Uiteindelijk was ik zo enthousiast dat ik besloot de tour te boeken. In totaal hebben we 120  euro betaald voor twee personen. Wellicht ben je goedkoper uit als je het zelf organiseert (met taxi). Maar ik wilde er zeker van zijn dat ik mijn vlucht naar Jakarta zou halen!

Eenmaal aangekomen op het vliegveld van Beijing moesten we een 72 uur visum aanvragen. Dit ging vrij gemakkelijk, je komt vanzelf bij de juiste plek uit. Hierna liepen we naar de uitgang waar we opgewacht werden door onze (niet Engels sprekende) taxi-driver. Hij hield een bord omhoog met mijn naam. Al snel hadden we hem gevonden en liepen we met hem naar de auto. We kregen gratis water aangeboden. Fijn! Want het was ontzettend warm buiten.

dsc00033

Wat een luxe auto! We konden heerlijk achterover liggen. Maar ik keek toch liever naar buiten, wat een bijzondere omgeving! Overal rode lampionnetjes en Chinese huizen. Na 1.5 uur rijden kwamen we aan bij de Chinese muur. De Chinese muur heeft verschillende ‘onderdelen’. Wij waren bij het onderdeel ‘Mutianyu’.

Je kon met de kabelbaan naar boven, maar wij hadden er voor gekozen om de trap te pakken. Pfoe! Dat voelde ik wel even. Het was warm en ik was best uitgeput na een reis van 10 uur. Maar het was het natuurlijk meer dan waard!

dsc00037

dsc00039

(Ik moet toegeven dat ik de dag erna wel een beetje spierpijn had!)

De omgeving was prachtig. Ontzettend groen en rustgevend. Na een flinke trapwandeling kwamen we aan bij de muur. Wat bijzonder! De muur is ontzettend groot. Je kon de muur blijven volgen over de bergen.

dsc00046

dsc00041

We kwamen natuurlijk ook nog wat gekke beestjes tegen!

Na 3.5 uur werden we opgehaald door onze driver. We werden netjes afgezet op het vliegveld en betaalde de tour in Yuan (Chinees geld). Deze hadden we van te voren besteld in Nederland, maar kan je ook inwisselen op het vliegveld (er was geen pinautomaat). We waren netjes op tijd om onze vlucht naar Jakarta te nemen.

dsc00048

Tips:
– Neem genoeg water mee naar de Chinese muur. Het kan er ontzettend warm zijn en het is een flinke klim.
– Neem ook iets van koekjes/bananen mee. Energie kan je goed gebruiken.
– Schrik niet als opeens 100 Chinezen foto’s van je willen maken. Sommige Chinezen komen uit kleine dorpjes, en hebben nog nooit een blank (blond!) persoon gezien. Je bent als waren een lopende attractie.
– Heb je interesse in deze tour? Geef aan dat je ‘Lydie Welters’ kent en ontvang 5% korting.
– Doe goede schoenen aan.

Veel liefs,
Lydie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *