felix

Twijfels bij je relatie?

Vandaag haak ik even in op het moment dat je begint met twijfelen. En dan heb ik het over twijfels over de relatie die je hebt met je partner. Vandaag haak ik in op zeven vragen die je jezelf kunt afvragen wanneer je twijfelt.

Ik ben altijd wel op zoek naar materiaal voor een nieuwe blogposts en eerlijk is eerlijk artikelen die gaan over relaties vind ik het leukst om te schrijven. De zeven vragen die ik vandaag bespreek kwam ik op de blog Famme tegen.

1. Ben ik nog bij hem voor de goede redenen?

Je kunt een liefdesrelatie om verschillende redenen hebben: veiligheid, liefde, seks, et cetera. Het begint altijd bij verliefdheid. Op een gegeven moment is die verliefdheid over, maar wat blijft er nog over? Veel stellen zien zichzelf veranderen in goede vriendschappen of in een soort van broer-zus-band. Ze zijn hetgeen kwijt waarom ze een relatie kregen in eerste instantie. Ook zijn er mensen die bang zijn om alleen te zijn en blijven daarom in een relatie. Wanneer je jezelf erop kan betrappen dat dit inderdaad een van  de redenen kan zijn, zou je eens goed bij jezelf na moeten gaan of je inderdaad voor de goede redenen nog bij hem of haar bent.

2. Voel ik me nog steeds seksueel aangetrokken tot mijn partner?

Laten we eerlijk zijn, seks is belangrijk. In een relatie is het belangrijk om nog regelmatig met elkaar het bed te delen. Er is geen wekelijks aantal waar je aan moet voldoen om je seksleven een ‘voldoende’ te mogen geven. Het belangrijkste is eigenlijk om je daadwerkelijk aangetrokken te voelen aan je partner, zelfs na de verliefde periode.

3. Zie ik ons in de toekomst samen?

Als je denkt aan de toekomst, zie je jezelf dan nog steeds met je huidige partner. Zie je jezelf dan bijvoorbeeld samenwonen met hem of haar? Heb je zin om bijvoorbeeld samen te beginnen aan kinderen? Denk je dat jullie een verhuizing of verbouwing samen zouden overleven? Zie je jezelf niet met hem? Met wie dan wel? Of liever alleen?


IMG-20160715-WA00484. Hoe kijk ik tegen andere mannen aan?

Ik zeg altijd: “Kijken mag”, maar tussen kijken en kijken zit een groot verschil. Kijk je uit lust of kan je genieten van kijken naar andere mannen, maar wetende dat je thuis beter hebt? Het is heus niet verkeerd om af en toe naar een andere man te kijken. Denk je nou echt dat je partner dat niet doet? Hij doet het echt wel. Net zoals jij, maar dan misschien onbewust als je nu denkt van niet.

5. Is bij hem zijn ‘genoeg’?

Is samen zijn genoeg of moeten jullie per se iets ondernemen om het leuk te hebben. Natuurlijk is het heel gezellig om samen naar de bioscoop te gaan of om ergens een hapje te gaan eten, maar ik vind het zelf persoonlijk niet nodig om dat elke week te doen. Zelfs ondernemende koppels hebben het wel eens nodig om samen op de bank te belanden met een filmpje en een bak chips.

6. Willen we nog wel dezelfde dingen?

In het begin is alles nog rooskleurig en vind je alles goed en leuk, maar wanneer die periode voorbij is, leer je elkaar echt kennen. Willen jullie hetzelfde en gaan jullie dezelfde kant op? Jullie hoeven het niet over alles eens te zijn natuurlijk, maar wel over de belangrijke dingen. Waar gaan jullie wonen? Willen jullie kinderen en hoe veel dan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Maakt hij me nog gelukkig?

Het allerbelangrijkste is natuurlijk of je partner je nog gelukkig maakt en wat ook belangrijk is: Kan jij hem nog gelukkig maken?

Ik denk dat het heel interessant kan zijn om je deze vragen af en toe eens te stellen. Ik heb dit natuurlijk bij mezelf ook gedaan bij het schrijven van dit artikel. 100% zekerheid in je relatie is het allerprettigst, maar ik denk dat heel weinig stellen dit hebben.

Gelukkig hoef je niet precies te weten waar je over 30 jaar staat. Geniet van het moment en vooral van elkaar. Wanneer jullie het leuk hebben samen, is dat belangrijker dan een ‘ja’ of een ‘nee’ bij deze zeven vragen.

Liefs,

Denise

(Bron: http://www.famme.nl/7-vragen-die-je-aan-jezelf-moet-stellen-als-je-twijfelt-aan-je-relatie/)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *