DSC00549

Vakantie Turkije

Eindelijk! Op vakantie! Jeetje, wat heb ik hier naar uitgekeken. Even helemaal niks aan je hoofd, alleen ontspannen. Heerlijk! Dit jaar ben ik (Lydie) samen met mijn vriend op vakantie gegaan naar het heerlijke Turkije. We verbleven in Zuidwest Turkije, in een plaatsje genaamd Ölüdeniz.

Turkije wordt vaak geassocieerd met een zon-zee-stand vakantie. Maar mijn vriend en ik houden meer van avontuur, actie, sensatie en adrenaline! Dat is ook precies wat we gedaan hebben deze vakantie. Benieuwd? Lees snel verder en ontdek de hoogte punten van onze vakantie.

DSC00050

Ölüdeniz is een klein dorpje. Het betekent letterlijk ‘Dode Zee’. Het heeft zijn charme vanwege de laagbouw. Er mogen hier dus geen grote hoge hotels worden gebouwd. Dit vind ik erg leuk aan het dorpje! Grote en hoge hotels zorgen al snel voor een toeristische sfeer. Deze toeristische sfeer is natuurlijk ook aanwezig in dit dorpje, maar wel in mindere mate.

DSC00239

We zijn in totaal tweemaal met de boot weggeweest. Een zonsondergangstocht en een zes eilandentocht. Beide waren ze prachtig! Bij de zes eilandentocht legde we aan bij verschillende plaatsen. Zoals bijvoorbeeld de butterfly valley, hier kon een waterval beklimt worden (wat we natuurlijk hebben gedaan!). Tijdens de boottrips hebben we natuurlijk de adrenaline opgezocht. We sprongen namelijk van de boot af, de diep blauwe zee in. De boot was ongeveer 4 à 5 meter hoog, wat het toch wel spannend maakte!

DSC00232

Het was echt nodig om in de zee te zwemmen en af te koelen. Met regelmaat liep het op tot 40 graden, met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Waardoor het dus nog warmer aanvoelde.

DSC00188

DSC00187

Ondertussen genoten we natuurlijk uitgebreid van het uitzicht.

DSC00126

DSC00104

Cultuur proeven. Sommige vinden het maar saai, maar ik vind het echt ontzettend leuk! Zo zijn we naar een typische Turkse markt gegaan. Ontelbaar veel kraampjes met fruit- en groentesoorten. Het rook er heerlijk vers! Ook waren er kraampjes met Turks fruit, specerijen, aardewerk en kleren.

DSC00250

DSC00253

Zo werd ik verliefd op het Turks aardewerk. Handgeschilderde borden, schalen en andere tierelantijnen.

DSC00274

De straten waren versiert met paraplu’s, om enige schaduw te bieden.

DSC00354

Samen zijn we afgereisd naar ‘Pamukalle’, wat ook wel de zoutvlaktes zijn van Turkije. Naast dat het erg warm en toeristisch was, hebben we kunnen genieten van het bijzondere uitzicht. Het lijkt net sneeuw!

Lang geleden waren deze zoutvlaktes hagelwit. Helaas worden ze steeds bruiner door het toerisme. Zonde!

DSC00549

Ons hotel lag vlakbij een berg. We hebben deze berg later in de avond beklommen, wat resulteerde in een adembenemend uitzicht. Hoe romantisch!

DSC00570

Op een van de laatste dagen hebben we een tripje gemaakt naar Dalyan. In Dalyan ligt  turtle beach, waar de karetschildpadden jaarlijks hun eieren komen leggen. De natuur is er ontzettend mooi! Het heeft een bijzonder groen/blauwe kleur, wat deze plek erg mysterieus maakt. Het is een beschermd natuurgebied, wat wilt zeggen dat er geen hotels of huizen gebouwd mogen worden.

DSC00581

monsters

Tijdens de Dalyan tocht konden we gebruik maken van de modderbaden. Het modder zou ervoor zorgen dat we 10 jaar jonger zouden lijken (hallo 11 jaar). Het zou goed zijn voor je huid, je haar en je stemming. Er zit namelijk een dosis Lithium in verwerkt wat in de psychiatrie gebruikt wordt bij stemmingsstoornissen, maar wij deden het natuurlijk voor de fun!

DSC00312

Een van de leukste activiteiten was denk ik de jeepsafari. Om een zonnesteek te voorkomen hielden we met de jeeps onder elkaar watergevechten. Hoe slim én leuk!

DSC00315

Door de jeepsafari kwamen we natuurlijk wat meer in het binnenland terecht. Ontzettend leuk om de ‘echte’ locals te zien.

DSC00303

Ook hebben we natuurlijk kennis gemaakte met de Turkse eetgewoontes! Vis wordt geserveerd met kop en al. Desondanks was hij best lekker.

IMG_8046

Samen hadden we een scootertje gehuurd. Dit bracht ons op plaatsen waar bijna niemand was. Wat resulteerde in bijzonder mooie uitzichten.

DSC00665

We kwamen per toeval een hele kudde berggeiten tegen, hoe schattig!

Verder hebben we nog een hele bijzondere activiteit ondernomen, namelijk paragliden. Het paragliden is gefilmd met een GoPro, hiervan ga ik dus een video maken. Hou de blog dus goed in de gaten!

Helaas zit de (zomer)vakantie er alweer op. Hoe was jullie vakantie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *