Tips voor verzorgde voeten

Tips voor perfect verzorgde voeten

Veel mensen vergeten het: de verzorging van hun voeten. Maar eigenlijk zijn voeten ontzettend belangrijk, je staat er namelijk de hele dag op! In de winter zijn de voeten meestal verstopt in laarzen en wollen sokken, hierdoor worden ze al helemaal snel vergeten. Ik persoonlijk ben helemaal niet van de voetverzorging, eigenlijk verwaarloos ik mijn voeten een beetje. Dit is de reden waarom ik op zoektocht gegaan! In dit artikel ga ik tips vertellen voor perfect verzorgde voeten.

Een aantal weken terug verraste wij onze vriendin met een professionele voetbehandeling dat is te zien in vlog #8. Natuurlijk hoef je helemaal niet per se naar een professionele pedicure. Je kunt ook zelf je voeten verzorgen. Het kan heel erg ontspannend werken. Vooral als je een hele dag hebt rondgelopen kan het heerlijk zijn om je voeten te verwennen. Persoonlijk kom ik dan echt tot rust! Wist je dat het volume van de voeten gedurende dag met 5% toeneemt?

voeten

Een voetenbadje
Een voetenbad zorgt ervoor dat je huid week wordt. Hierdoor kan je gemakkelijk het eelt van je voeten verwijderen (met bijvoorbeeld een eeltverwijderaar). Ook je nagels worden hierdoor zacht, waardoor je ze goed kunt knippen. Let hierbij op dat je de nagels recht afknipt. Wanneer je ze rond afknipt, heb je kans dat de nagels kunnen ingroeien met alle gevolgen van dien.
Ik heb zelf altijd erg koude voeten, een voetenbadje is hier dan ook echt ideaal voor! Na het baden kan je gelijk lekkere warmen sokken aandoen. Heb je geen voetenbad thuis? Pak een emmer en vul deze met (lauw)warm water!

Gebruik liever geen zeep. Zeep zorgt ervoor dat de zuurgraad uit balans raakt. Hiervoor kan je natuurlijk wel neutrale zeep gebruiken.

Een voet scrub
Een voet scrub zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijdert worden. Hierdoor word je huid heerlijk zacht. Masseer op een vochtige huid met ronddraaiende bewegingen de scrub. Ik gebruik zelf de ‘Peppermint Softening Food Scrub’ van de Primark die ik in Den Haag heb gekocht. Hij is lekker budgetproof! Ik betaalde hier namelijk €2,00 voor.
Het is een simpele, maar fijne scrub. Hij bevat grove korrels die je zeker voelt tijdens het masseren. Er zit (zoals de naam al verklapt) pepermunt in verwerkt, wat de huid lekker verkoeld.

IMG_8533

IMG_8528

Footcream
Nadat alle huidcellen verwijderd zijn, kan er een voetcrème aangebracht worden. Ik gebruik zelf ‘Peppermint Softening Footcream’ van, jawel, alweer Primark. Ook deze kost €2,00. De crème trekt lekker snel in de huid. Door de pepermunt voelen je voeten heerlijk fris aan!

IMG_8529

IMG_8539

Voetmasker
Om de voeten echt in het zonnetje te zetten kan je gebruik maken van een voetmasker. Een voetmasker kan je kopen in verschillende drogisterijen. Een tip is om je voeten hiermee lekker dik in te smeren en daarna (boterham)zakjes om je voeten te doen. Zo heeft het de mogelijkheid om lekker in te trekken zonder dat jij alles vies maakt/loopt.

Verwennen jij wel eens je voeten?

Liefs,

Lydie

3 gedachtes over “Tips voor perfect verzorgde voeten

  1. Vandaagismooi.nl zegt:

    Leuke blog zeg!! En oh men ik faal heel hard op het gebied van voeten! Ik wist niet eens dat er een scrub voor was, laat staan een maskertje hahaha. Een voetenbadje is dan wel weer super fijn.

    Misschien toch eens wat meer aandacht besteden aan mijn voeten, ik lees het al. 😉

  2. Milou zegt:

    Douglas heeft een soort sokje met een bepaald soort gel erin die je na je voetenbadje kan gebruiken als een soort maskertje. Dan hb je gewoon sokjes aan, het is verzorgend en je hoeft niet met plastic zakjes om je voeten te lopen. Wel leuk deze blog; veel mensen vergeten hun voeten. Ik zelf ook! Thanks voor de reminder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *