Wimperextensions

Wimperextensions: yes or no?

Nepwimpers, wimperextensions en mascara’s met (te) hoge beloften? Tegenwoordig is er zo veel mogelijk op het gebied van wimpers. In deze blogpost ga ik in op de voor- en nadelen van wimperextensions!

Op 16 juli 2015 hebben Lydie en ik wimperextensions laten zetten. Lees hier meer over in deze blogpost. We dachten: fijn voor onze vakantie! Perfecte wimpers, geen gedoe met waterproof mascara, die naar mijn mening niet erg prettig is voor je wimpers. Zo gezegd, zo gedaan. Lydie kreeg een mascaralook wimper-set en ik een natuurlijke wimper-set, aangezien mijn wimpers te dun en te slap zouden zijn voor een dikkere en/of langere sets. Deze review gaat dus over mijn ervaring met een natuurlijke wimperextensionset!

Ze beloven dat wimperextensions twee tot acht weken blijven zitten. Na het lezen van een hele hoop reviews begon ik hem toch wel een beetje te knijpen. De afspraak was al gemaakt, maar ik las een aantal negatieve reviews over salons die hun werk niet zo goed zouden doen. Of dat wimpers extreem beschadigd waren na het verwijderen van de wimpers. Na veel twijfels om de afspraak te cancelen, heb ik toch maar besloten me neer te leggen bij het feit dat ik een proefkonijn zou zijn voor de blog.

DeniseIk kan lang vertellen, maar laten we overgaan op de voor- en nadelen van de extensions!

Voordelen
Het grootste voordeel is toch wel de prachtige oogopslag die je krijgt van de wimperextensions, zelfs al bij de natuurlijke wimperextensionset! Met mascara kan ik mijn best doen, maar ik kom niet eens in de buurt van de krul van de wimpers, de zwarte kleur en de houdbaarheid gedurende de gehele dag. Je ogen zijn een stuk sprekender. En ja, hier word je ’s ochtends (denk: Bambi) al mee wakker aangezien de wimperextensions semi-permanent zijn. (Ze vallen uit wanneer de natuurlijke wimpertje eruit valt) Het is heerlijk. Zeker op vakantie, om wakker te worden, uit bed te rollen, in de spiegel te kijken en denken; vandaag hoef ik wederom geen make-up op! Het klaarmaken in de ochtend neemt een minimale tijd in beslag. En als laatst kun je besparen op één make-up product uit je beautycase… juist, de mascara.

Erg veel voordelen inderdaad, zijn er wel nadelen?

Nadelen
Eerst een aantal vervelende dingen, waar mee ‘te leven is’ wanneer je wimperextensions laat zetten. Een van de eerste dingen die ons werd vertelt bij het zetten van de wimpers is, vermijd wrijven. Voor een meisje met hooikoorts en regelmatig prikkende ogen is dit een pro-bleem. Ik wrijf minstens 10 keer per dag in mijn ogen, laat staan ’s nachts. Aangezien ik geen diepe slaper ben, heb ik mezelf ’s nachts wel eens betrapt op een nachtelijke wrijfsessie in mijn ogen. Wrijven is niet goed voor de houdbaarheid van de wimpers. Hierbij komen we meteen aan bij het tweede nadeel; zeewater. Zeewater in je oog is geen pretje, maar wrijven mag dus niet. Dit resulteert in wanneer ik in de zee dook, ik vervolgens een halve minuut mijn ogen niet kon openen, want wrijven mocht natuurlijk niet. Erg irritant voor een meisje die normaal graag duikt en onderwater zwemt. Echter, dit probleem had ik alleen in zeewater.

Het wrijven kwam nogmaals terug na het wassen van mijn gezicht. Mijn oogleden konden niet makkelijk worden afgedroogd, waardoor ik deze een soort van liet opdrogen. Als me dit te lang duurde nam ik ze wel eens af met een wattenstaafje. Niet super storend, maar wel een minpuntje.

Normaal gesproken verwijder ik mijn make-up altijd met reinigingsdoekjes van bijvoorbeeld Nivea of Etos eigen merk. De extensions gingen niet erg goed samen met de doekjes. Als ik de doekjes gebruikte, merkte ik dat een aantal wimpertjes hadden losgelaten. Bij het verwijderen van mijn oogmake-up kwamen dus wederom de waterstaafjes goed van pas.

Denise1Dan nog een aantal erg vervelende nadelen van wimperextensions. Het bijwerken van wimperextensions is duur. Na elke twee tot drie weken zou je de wimpers moeten laten bijwerken. Dit betekent dat gaten tussen de wimpers worden bijgewerkt. Het bijwerken van wimperextensions verschilt per salon dit kan al vanaf €25,-, maar kan ook oplopen tot €45,- per keer. Dit gaat gepaard met dat zo’n mooie oogopslag verslavend is. Dit wil je natuurlijk voor altijd! Nog een nadeel is dat -alhoewel ons beloofd was dat dit niet zo zou zijn(!)- mijn wimpers toch een beetje beschadigd waren. Mijn krul was er voor een gedeelte uit en daarnaast waren mijn wimpers wat stompiger.

Mijn mening
Mijn wimpers hebben uiteindelijk ongeveer zeven weken gehouden. Waarbij vanaf week vier/vijf mijn linker oog steeds minder wimpers had dan mijn rechter oog. Niet erg storend vond ikzelf. Maar wellicht wanneer je extremere wimpers dan ik had hebt, dit meer opvalt. Neem niet voor lief dat jouw wimpers ook zeven weken zullen houden, die van Lydie hebben er namelijk maar ongeveer twee tot drie weken opgezeten.

Bovenstaande voor- en nadelen zijn erg duidelijk. Toch weegt het ene voor- of nadeel net wat zwaarder dan de ander. Het is dus niet zo dat aangezien het redelijk wat nadelen heeft dat ik nooit meer wimperextensions zou nemen. Bijvoorbeeld met kerst of nieuwjaar lijkt me dit ook weer eens leuk. Hieronder een overzicht van mijn ‘wegingen’ van de (volgens mij) voor- en nadelen van de wimperextensions.

Voordelen

Weging Nadelen Weging

Prachtige oogopslag

III Wrijven II

Mooie krul

III Zeewater irriteert

I

Ultra zwarte lange wimpers I Oogleden niet makkelijk af te drogen

I

Wakker worden met Bambi ogen

II Niet in combinatie met reinigingsdoekjes I
Klaarmaken kost minder tijd I Het is duur

III

Besparen op mascara I Beschadigde wimpers

II

11  

10

(belangrijk = I, erg belangrijk = II, heel erg belangrijk = III)

Heb jij wel eens overwogen om wimperextensions te nemen?

Liefs,
Denise

4 gedachtes over “Wimperextensions: yes or no?

 1. Milou zegt:

  Ik heb zeker overwogen om winperextansions te nemen. Maar omdat ik van mezelf lange wimpers heb zou ik dit gaan verpesten met nepwimpers. Ik stoorde mij voornamelijk aan ‘de gaten’ die je soms hebt. Goeie oplossing, van die wimperstukjes die je ertussen kunt zetten. Tevens zie ik het ook meteen als iemand wimperextensions heeft en dat vind ik jammer. Wel gaaf dat je het toch hebt doorgezet ondanks je twijfels!

 2. Milou zegt:

  Je zei dat je je gezicht reinigd met reinigingsdoekjes, dit zijn een van de slechtse dingen waarmee je kunt reinigen. Soms als noodoplossing oke’ maar niet dagelijks. Waarom? Omdat he niet alle makeup van je huis af haalt. Ga na dit ritueel maar eens met een watje en wat lotion over je gezicht dan zie je dat er nog heeel veel vnaf komt. Je gezicht reinigen met een reinigingsmilk (voor de makeup) en vervolgens een lotion voor de laatste restjes is het beste. Met een goed gereinigde huid kan de huid ook beter zijn serum en dagcreme opnemen waardoor de werking hiervan optimaler word. Een goed gereinigde huid is het begin van een ‘flawless’ uitstraling.

  • denise zegt:
   denise

   Dankjewel voor de tips Milou. Ik ben toevallig twee weken geleden begonnen met een andere avondroutine! Wellicht dat die binnenkort online verschijnt wanneer hier interesse naar is.

   • Milou zegt:

    Mocht je echt langere wimpers willen; dan raad ik je aan het Stimulash serum te kopen, dit is geen goedkoop serum (125?), maar het werkt echt! 6 weke lang elke avond aanbrengen als n eyeliner en je hebt je bambiekijkers. Het is een hele uitgaven maar dit hoef je niet bij te werken en je hebt blijvend resultaat. Vriendinnen van mij hadden korte wimpers. Zijn dit gaan gebruiken en hebben nu nog langere wimpers dan dat ik heb. En ik heb al lange wimpers haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *