dt4

Relatietips bij weinig tijd

De zomervakantie staat voor de deur. Het is echter zo dat ik merk dat mensen om mij heen (en ook ikzelf) weinig tijd hebben voor hun vriend. Dit door het (af)studeren, stagelopen, tentamens, het afronden van het schooljaar, vriendinnen, leuke activiteiten, et cetera. Vandaag een aantal tips hoe je, ondanks drukke periodes, toch meer tijd hebt voor je relatie dan je misschien dacht.

In mijn situatie (van mijn vriend en ik) is het zo dat ik bezig ben met het afronden van mijn hbo studie en is Felix druk bezig met zijn master. Dit kost allebei gewoon ontzettend veel tijd. Vaak scheelt het als beide personen in een relatie het druk hebben. Wel is het zo dat het dat nóg moeilijker maakt om de vrije tijd die je hebt zo in te delen om elkaar te kunnen zien.

1. Nagaan waarom je het zo druk hebt

Bij mij komt de drukte en de weinige tijd voornamelijk door school. Ikzelf probeer dat te zien als investering in mijn/onze toekomst; uiteindelijk hebben we er allebei meer aan en daarnaast is het zo dat het slechts tijdelijk is. Deze mindset maakt het dat ik het veel minder erg vind. Is het echter zo dat je allebei afzonderlijk leuke dingen hebt gepland, is het misschien mogelijk om te kijken of jullie ook wat dingen samen kunnen plannen. dt5

2. Bellen

Wat erg fijn is om af en toe eventjes te bellen. Dit werkt toch net iets prettiger dan via WhatsApp. Je kunt zijn stem horen, zijn lach, zijn grapjes, et cetera. Wil je ook zijn gezicht zien, kun je altijd nog video bellen of via Skype contact hebben.

3. Plan leuke dingen

Het is van belang om leuke dingen te blijven doen. Zeker voordat je het moment bereikt dat je langs elkaar gaat leven en je elkaar uit het oog verliest. Soms is dit natuurlijk gewoon zo en is het niet uit de weg te gaan. Veel mensen houden niet heel erg van plannen, maar aangezien er niet veel tijd is, kan het soms niet anders. Probeer dus alvast te kijken wanneer je elkaar wél kunt zien. Die spontane dates komen wel weer een keer als je weer meer tijd hebt!

4. Probeer tijd voor elkaar te maken

Naast het plannen om elkaar te zien, kun je ook nagaan of je bijvoorbeeld niet af en toe een uurtje tussendoor hebt die je eventjes samen kunt spenderen. In het geval van een scriptie bijvoorbeeld is het van belang om leuke dingen te blijven doen en niet wekenlang op een stuk te blijven staren. Wanneer je dit beseft, kun je dus proberen om je tijd beter in te delen, zodat je wat extra tijd voor samen overhoudt.dt2

5. Combineer

Wanneer je weinig tijd hebt, is het soms keuzes maken. Of ja… Je kunt ook dingen combineren. Ben je bijvoorbeeld al lang niet bij je ouders thuis geweest? Vraag of je vriend mee gaat. Willen je vriendinnen graag op stap? Misschien vinden ze het wel heel leuk als je vriend mee gaat? Zeker wanneer je een goede band hebt opgebouwd, kan dit een hele goede tip zijn!

6. Samenwerken

Wat ik hiermee bedoel is bijvoorbeeld wanneer je beide veel aan school moet werken, jullie samen kunnen studeren. Wanneer je druk aan het werk bent, kan misschien je vriend wel ergens mee helpen? Probeer eens samen te gaan puzzelen. Misschien kun je wel bij bepaalde zaken samenwerken of elkaar helpen.

7. Wachten

Soms heb je niet zo veel keus en kun je eigenlijk alleen maar wachten tot het moment dat jullie weer meer tijd voor elkaar hebben. In mijn geval is het zo dat we gelukkig dit jaar lekker samen op vakantie gaan. Hier kijken we allebei ontzettend naar uit. Probeer je in het geval dat jullie een langere tijd weinig tijd hebben niet te focussen op het nu, maar probeer uit te kijken naar het moment dat jullie wel weer veel tijd hebben voor elkaar; de toekomst.

dt8. Afleiding

Wanneer jij veel tijd hebt, maar je partner niet dan is er een schrale troost. Je hebt altijd nog je vriendinnen die wellicht wél tijd hebben. Daarnaast heb je eindelijk eens tijd voor hetgeen dat je al een hele tijd hebt uitgeschoven onder het motto: “Ik heb er nu geen tijd voor”. Maar denk bijvoorbeeld ook eens aan je verwaarloosde hobby, probeer deze weer eens op te pakken. Kort samengevat: zoek afleiding.

Wat doe jij het liefst wanneer je vriend weinig tijd voor je heeft?

Heel veel liefs,
Denise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *